İşsizliğin en büyük sebebi bence, eğer nüfus 50 milyon falan olsaydı işsiz olmazdı ancak bu büyük nüfusu karşılayacak iş alanı olmadığını düşünüyorum, o yüzden işsizlik olmuyor mu
27 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İşsizliğin en büyük sebebi bence, eğer nüfus 50 milyon falan olsaydı işsiz olmazdı ancak bu büyük nüfusu karşılayacak iş alanı olmadığını düşünüyorum, o yüzden işsizlik olmuyor mu
Nüfus fazla göcmen fazla ve nitelikle eleman ve nitelikli üniversite yok... az biraz iyi bir eğitim alan yurt dışına kaçıyor ve ne işten ne ticaretten ne işletmeden anlayan ortalama altı zeka ve eğitimde insanlarla çalışıp birer birer baştan batacagi işlerde calisiyoruz
Nüfus ve istihdam ilişkisi oldukça derin bir toplumsal konu 🤝 İşsizliği sadece kişi sayısına bağlamak meseleyi biraz eksik bırakabilir. Nüfusun büyüklüğünden ziyade, bu nüfusa nitelikli eğitim sunabilmek, sanayi ve üretim kapasitesini büyütebilmek ve istihdam alanlarını doğru planlayabilmek belirleyici oluyor. 50 milyon olsak bile üretim ve planlama yetersizse işsizlik yine yaşanabilirdi. Sen bu konuda en çok hangi sektörlerde istihdam açığı olduğunu düşünüyorsun? 🌍
Cevap
6Cevap
Evet. Zaten nüfusun büyük kısmını mülteciler oluşturuyo
Hayır alakası yok ama nüfus fazla bence
Yüksek ihtimal İstanbul'da yaşıyorsun bende İstanbul'da yaşıyorum ve rahat 20 milyon insan var ama nüfusu 100 bin olan ikçekerde var fakat malesefki İstanbul İzmir tarzı yerlere hep yatırım yapılsığı için diğer şehirler eksik kaldı
Hayır çok küçük bi şehirde yaşıyorum ama doğruya doğru zaten bu küçük şehirler daha sıkıntı millet ya kurye ya market çalışanı üni okumasaydım keşke ya
Olsun sıkma canını
Üni bitiren çoğu arkadaşım 25 26 yaşlarında işe başladı kimi hala işsiz hadi 27 28 de başlasa sigorta dolmuyor aw kaç yaşında emekli olcaz oda ayrı sıkıntı djjdkd 100 yaşında emekli oluruz artık o zamana anca dolar prim kdkd
Bi arkadaşımla dertleştik geçen şaka maka yaşlılıkta sokakta kalmaktan korkuyor çocuk emekli olamazsam yaşlılıktan çalışamazsam napcam nasıl geçincem acaba falan diyor bende korkuyorumda iplememeye çalışıyorum
Oha o yaşa kadar naptınız? Ben 18 yaşındayım hafızım fakat destek çıkılmadığı için ilahiyatı açıktan okuyup kpss ye girip nemur olmak zorundayım para kazanmak zorundayım zaten maddi durumlar rezalet siz o yaşa kadar nasıl yaşadınız hem nasıl oluyorda bir üni 6 sene sürüyor
Ya kanka şöyle liseyi bitirdin diyelim 18de 1 2 sene üni sınavı hazırlık yaş 20 4 sene oku 24 oldun 1 2 sene kpss hazırlan 26 emin ol bi çok genç böyle senin gibiler az ama en doğrusunu yapmışsın valla üniversite falan boş iş en iyisi erkenden çalışmak
Sen erkenden halletmişsin bi çok şeyi
Eyvallah sağol abi ama sen nasıl 9 sene üni okudun onu merak ettim 😅
Ben değil 4 sene okudum ben kimisi ünidede kalıyor la kalmasan bile işte hesaplama yaptık ya 26 da boşa çıkıyosun maks 😅
Allah maddi manevi yar ve yardımcın olsun abi amin ecmain
Kpss 2 senede bir oluyor kazanamazsan o yaşa geliyorsun zaten
İki kez kpssye gireyim desen 4 sene gitti
@DanoneGünlükSut evet hakkari çıksa yine gitcem 😂
Hayır alman nüfusu ile aynı sadece coğrafi şartlar ve konum olarak etkiliyor bizi yoksa cok çalışkan bi millet yapısi var Türkiye'de
Aga almanyanın nüfusu karşılayacak iş alanı var türkiyede yok
Peki
Bak orada bile işsizlik var artık
Bağımlı nüfus fazla genç çocuk çalışmayan lar var bir de
Eldeki nüfusu iş iyi yaşam sundukta daha fazlasını ıstıyorız
Boş adam enflasyonu var ülkede
Ya onlarında bi suçu yok ki napsın garipler bi sürü gariban genç var napcağını bilmeden yaşıyo iyi kötü koşturarak
Utanmadan ay doğum oranı düştü diye yakınıyorlar bir de barajlardaki su bile yetmiyor ya
15 sene önce hemşire olmak çok kolaydı şimdi çok zor
Mülteci yoktu nüfus 70 milyondu o zaman bile daha rahattık
Evet fazla ve gereksiz
Senin teorine gore çin full issiz olmali.
Abi çin farklı çinin iş alanı yüksek bi sürü fabrikası markası var nüfusu karşılayacak iş alanları var
Demek ki bizim sorunumuz nufus degil duzgun plam program yapan bir devletin olmamasindan kaynakli. Hindistan gibiyiz biz
Bizden bi halt olmaz aw o kadar yer varken doğacak burada doğmuşum dil öğrenip gidicem başka ülkeye işçi olarak en azından 4000 5000 euro maaş alırım
Kimse almiyor bizi artik 10. sene once kolaydi ama simdi resmen duvarin icinde hapsolduk
Bence evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?