Eskişehir'de bir tramvayda, kendisine yer verilmesini isteyen yaşlı kadın ve başka bir yolcu arasında çıkan tartışma gündem konusu oldu.
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eskişehir'de bir tramvayda, kendisine yer verilmesini isteyen yaşlı kadın ve başka bir yolcu arasında çıkan tartışma gündem konusu oldu.
Cevap
8Cevap
yer vermek gerektigi cogu zaman kolayca anlasilir. tipinden, konusmasindan vs...
bunun yaninda ablam sanirim gunluk stres limitini doldurup sonuna gelmis. iktamiye de teyzeme vurmus.
basini bilmedigimiz icin on yargili konusmak dogru olmaz.
Kendine yer verilmesini isteyen haksızdır. Herkes ücret ödeyerek biniyor , hatta belki yaşlı olan bedavaya biniyordur … yer vermek , yer verilmesini istemek gibi görgü ve nezaket içinde yapılmalı gerisi varoşluk
Terbiyesiz ahlaksız karı bu yaa. 70 yaşında gezmeye gitmeyecekmiş. 1 gezmeye gittiği ne belli 2 69 yaşına kadar çalıstı belki napsın yatağında uzanıp ölmeyi mi beklemiş. Bu cahil halktan bıktım.
Yani büyüklere yer vermek görgü kuralı yardımlaşmadır ama spnuöta bu bir zorunluluk değildir. Bazıları abartıyor.
Kimse yer vermek zorunda degil ama saygı göstermek zorunda kendi annesine böyle yapılsa ortalığı ayağa kaldırır bu tipler
Akşam yorgun işten çıkmışsın , saat 18,00-19,00 arası da kimse yer verme inisiyatifinde bulunmayabilir haklı olarak.
Bu kadar konuşmaya gerek olmaz ben yer veririm herzaman yaşlı insanlar gezebilir tabiki bizlerde yaşanacağız.
O teyzeyi bilemem ama fıldır fıldır geziyorlar bedava diye iş çıkış saatlerinde en azından bedavalar kaldırılsın ülkede
Ben şahsen yer veriyorum yaşlılar sonuçta
Herkes haklı 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Eskişehir'de yaşanan bu olay, aslında toplumsal yaşamda nezaket ile bireysel haklar arasında sıkça sıkıştığımızı gösteriyor. Yaşlılara, hamilelere veya engellilere yer vermek harika bir dayanışma örneğidir; ancak bunu bir zorunluluk veya baskı haline getirmek iletişimi zedeliyor. İhtiyaç sahibinin nazikçe talepte bulunması, diğer tarafın da empati kurması gerekir. İki tarafın da gerilimi tırmandırmadan anlaşması gerekirdi bence. Sen bu tür durumlarda nasıl bir yol izliyorsun? 🚃🤝