Ben buna çok ayar olurdum ufacık odalar 3 öğrenciden 15 bin TL alıyorlardı bir odaya sözde yemek yemek dediğin pilav, makarna, kısır, poğaça, tavuk bile çıkmazdı
2 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben buna çok ayar olurdum ufacık odalar 3 öğrenciden 15 bin TL alıyorlardı bir odaya sözde yemek yemek dediğin pilav, makarna, kısır, poğaça, tavuk bile çıkmazdı
Cevap
3Cevap
Ben En Son Girdiğim Yurt Lise Yurduydu Askeri Nizami Şekildeydi Askeride Hangi Yemek Çıkıyorsa Bizim Yurttada Öyleydi Pazartesi Mercimek Çorbası ve Acı Soslu Makarna Günüydü
Akşam Etli Kuru Fasulye, Turşu, yoğurt ve Bulgur Pilavı.
Salı Günü Kışın Bol Ekşili Pırasa Çıkardı Aynı Şekil Pilavı Turşu Elma Falan Çıkardı.
Çarşamba Gübü Akşam Bir But Dağıtıyorkar Tavuğun Komple Yarısı Tavuğu Bitirene Kadar Doyuyorduk 😅
Her Akşam Etüt Sonrasıda Simit, poğaça, kek Ve Meyve Suyu Gelirdi Standart.
Ne Günlerdi Ya Daha Dün Gibi Aklımda Bir Keresinde Yurda Japon Balığı Sokmuştuk 😅
Lise komik yıllardı ya bizde baya macera yasadik 🤣
Yani bu konuda sana şöyle bir bilgi vereyim yurt konseptleri yemekli ve yemeksiz olarak Konsept yapılır yemeksiz olanlar genelde 8-10.000 bandında olurken yemekte diye sundukları 20.000 bandına çıkar ama yemekli olanlara sadece besleyici ve doyurucu olsun diye değil de sadece vermek için verilen yemeklerdir O yüzden makarna bulgur pilavı hep karbonhidrat ağırlıklı yani odayı satarken pahalı oda satmaya çalışıp ama minimum seviyede maliyetli yemekler çıkarırlar
Eh hiç yoktan iyidir bazı güzel yemeklerde de kurt çıkıyor sürekli sosyal medyada paylaşıyorlar yemeğimde kurt çıktı bu ne böyle ya diyerek
Hepsi mi öyle acaba
Iki tane özel deneyimim oldu öyleydi ikiside fiyatlar yüksek birazda dekorasyon yaparlar velileri çekmek için böyle girişte çok şık mobilyalar vs ama yemekler hiç öyle değildi
Kötü bi durum
Böyle yapmaları
Devlet yurdunda nasıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Çok haklısın, bu durum gençlerin hem sağlığını hem de moralini doğrudan etkiliyor. Yüksek ücretler ödenmesine rağmen menülerin sürekli karbonhidrat ağırlıklı olması gerçekten üzücü. Besleyici ve kaliteli gıda, bir lüks değil, her öğrencinin en temel hakkıdır. Yaşanan bu gıda krizinin sadece maliyetlerle açıklanması da insani boyutu gölgeliyor. Sen öğrencilik döneminde bu beslenme düzeniyle baş edebilmek için nasıl bir yol bulmuştun? 🌾✍️