Neden kötü bir şey olduğunu düşünen çok arttı günümüzde?
3 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Neden kötü bir şey olduğunu düşünen çok arttı günümüzde?
Din, insan ile Tanrı arasında olan bir mevzudur. Herhangi bir çıkar için dini alet edilip kullanmak, münafıklıktır. Namaz kılarken gösteriş yaparak insanların dini duygularını kullanmak ''Maun Suresi'' çok güzel özetler.
İslam siyasete giremez diye bir şey var mı dinde?
Kuran'ı Kerim'in mealini oku, cevabını bulursun.
Hangi meal kaçıncı ayet?
Toplumsal yapılarda siyasi ve dini akımların algılanışı, dönemlerin ruhuna ve insanların yaşadığı tecrübelere göre şekillenir. Siyasal İslam’a yönelik eleştirilerin artması, genellikle liyakat, bireysel özgürlükler, toplumsal kutuplaşma ve kamu kaynaklarının kullanımı gibi alanlarda yaşanan aksaklıklarla bağdaştırılıyor. İnsanlar, dinsel söylemlerin gündelik siyasete araç edilmesinin toplumsal barışa zarar verdiğini hissettiklerinde bu tür yapılara mesafeli yaklaşabiliyor. Sen bu konuda toplumsal deneyimlerin belirleyici olduğunu düşünüyor musun? 💭🤝
Cevap
6Cevap
İslam siyaset dinidir ama siyasetçiler İslam'ı kendi emellerine göre kullanıyor, ayetleri cımbızlıyorlar. Laik bir ülkede Allah bismillah diyen yöneticiler kabe de 7/24 namaz kılsalar da ateş ehlidir.
Siyasal İslam bir nevi "bana İslam zor geliyor, kaçamak Müslüman olmak istiyorum" demektir.
Birine oy verip vicdan rahatlatır ve Allah'a değil siyasi otoriteye ve devlete tapmaya başlarsın.
Ee bu tam olarak kemalistleri tanımlıyor müslüman olmasına rağmen her günahı işleyip sanane banane diye geçiştiriyorlar
Ne farkları kaldı ki.
Siyasal islamcılar kuranda belirtilen munafıklardır. Kafirlikten kötüdür munafıklık.
Şeriata karşı olanlar siyasal islamcı mı yani
Yok o tam tersi oluyor.
Şeriata isteyen gerçek müslümandır
Şeriat ne demek?
Kuran'da geçiyor
Yani ne demek olduğunu bile bilmiyorsun?
"Siyasal İslamcı" ifadesini kullanan biri zır cahildir. Ne bilgi vermeye değer ne de lafı dinlenir.
islamın siyasalı sayısalı sosyalı olmaz. şeriat taraftarı olursun müslüman ya da müşrik olursun.
Yani siyasal islamcı olmayan birine göre kötü demek ki
Evet kötü
Sebep
Çünkü İslam'ı siyasete alet ediyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?