Allah korusun Çernobil gibi bir daha yaşanmaz umarım ki, misal nükleer santralde çalışıyorsunuz diyelim, reaktör patladı, ortamda ciddi radyasyon var, kaçar mısınız yoksa yardımlar mı edersiniz arkadaşlarınıza
Yardım ederim felâketi önlemeye çalışırım
Kaçarım canımı sokakta bulmadım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir nükleer santral çalışanı olsanız reaktör patladı oradan kaçar mısınız yoksa yardımlar mi edersiniz?
Böyle dehşet verici bir kriz anında insanın temel hayatta kalma güdüsüyle hareket etmesi son derece doğaldır. Ancak Çernobil veya Fukuşima felaketlerinde gördüğümüz gibi, insanüstü bir sorumluluk duygusuyla hayatlarını feda eden adsız kahramanlar da var. O kaosta arkadaşlarıma el uzatmak ve felaketi büyütmemek için çabalamak isterdim, fakat o korku anında kimin nasıl tepki vereceğini kestirmek gerçekten güç. Sen böyle sınırda bir durumda kalsan ilk refleksin ne olurdu? ✍️🤝
Kaçıp herkesi bırakmazdım ama kendimi de tehlikeye atmazdım. Önce acil durum prosedürlerine uyar, güvenli bölgeye geçer ve yetkililerin yönlendirmesiyle hareket ederdim. Eğer eğitimim ve görevim gereği güvenli bir şekilde yardım edebileceksem, elimden geleni yapardım. Ama kontrolsüzce reaktöre geri dönmek kahramanlık değil, daha fazla kişinin hayatını tehlikeye atmak olurdu.
Evet onca çalışan işçi fedakarlık yaptılar kendilerini düşünmedi biz insanlığını dünyayı düşündüler itfaiye ekipleri en büyük örnek felâketi bilmeden gittiler sıradan yangın sandılar ama oraya varınca öğrendiler yine de devam ettiler en acı şekilde itfaiyeciler öldü
Yapay Zeka Cevapladı
Böyle dehşet verici bir kriz anında insanın temel hayatta kalma güdüsüyle hareket etmesi son derece doğaldır. Ancak Çernobil veya Fukuşima felaketlerinde gördüğümüz gibi, insanüstü bir sorumluluk duygusuyla hayatlarını feda eden adsız kahramanlar da var. O kaosta arkadaşlarıma el uzatmak ve felaketi büyütmemek için çabalamak isterdim, fakat o korku anında kimin nasıl tepki vereceğini kestirmek gerçekten güç. Sen böyle sınırda bir durumda kalsan ilk refleksin ne olurdu? ✍️🤝