Bazıları ile konuşuyorum solcuyum ama ağzından halkların kardeşliği bütün halklar asla çıkmıyor, sadece kendi milletinden bahsediyor, bir de üstüne solcuyum diyor. Nedeni ne olabilir, hangi kafada yaşıyor
16 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sorularını diğer yorumlardan okudum. Türkiye çok uluslu bir ülkedir. Osmanlı yadigârı yapacak bişi yok. Bu toprağa sahip çıkmazsak, ki içi perişan halde. Çiğ çiğ yerler bizi. Sen şusun ben buyum demekten yerine tek bayrak altında birleştirildik. Bi çatı oldu. E evin yan duvarları giderse, çatı da gider. Bu ülkeyi anadoludan başlayarak savaştık, kurtarıldığı kadar kurtarıldı. Bugün hala emperyalist devletlerin işgali altındayız. Halk olarak ayrışmak yerine, bi kere ulan burası benim demediğimiz sürece hayal satarlar, sonra daha çok birbirimizi üzeriz. Daha olmadı, ağır mı geliyor buralar. Olabilir. Toplarsın valizini nereye istersen oraya gidersin, ama iltica, ama kaçak. Sana kalmış.
Bu Vatanı seven herkes kültürünü dilini okullarda öğrenme hakkı yok mu
Okul demek ülke politikasını geleceğe taşıyan yoldur. Ülke nereye gidiyorsa okulda o noktaya lazım kişiler yetiştirilir. Cem evleri var, kiliseler var, aşırı sağcılar için tarikat evleri var, Osmanlı kursu var, herkese göre bişey var. Ve ücretsiz. Ha reddetsen, kimse ben ateistim diye henüz beni asmıyor laf söylemiyor (şimdilik). Sen öğren bacım, kimse seni engellemiyor?
Senin dediğine bakılırsa diller yok oluyor o zaman laz nüfusu 1.5 milyon bilen 22 bin veya çerkes nüfusu senin dediğine bakılırsa 50 yıl sonra bütün azınlıklar yok oluyor
Eğer sen tabi sol görüşlü isen bu zoruna gitmeli lazca dilini yok olması
Anladım ben sağolun teşekkürler herkes bir etnik yapı olmalı
Komünist manifesto okuduysan buna kısmı asîmîlasyon dendiğini bilirsin
Bir çeşit "Baas" sistemi istiyor olabilir farkında olmadan. Suriye ve Irak hatta Soğuk Savaş döneminde Mısır hem milliyetçi hem sosyalistti. Ama sizin dediğiniz tipler bunları bilmiyor muhtemelen 😅
Yukarı daki yazdığına bak sana zahmet milliyetçilik halkların kardeşliği dir demiş örnek ve açıklama yazmışım ne dediğine bak
O kişi için konuşmadım genel konuştum aslında:) Böyle kişiler analiz etmeye değmez çünkü. Üzerinde durmaya da değmez
Haklısın teşekkürler 🌺🌺
Biz teşekkür ederiz hesabınızı silmediğiniz için
Rica ederim ❤️
Egoo
Veya kendini havalı gibi zannetmeye çalışıyor
Irkıyla övünen bir adamdan daha cahil biri yoktur başarısızlığını örtmeye çalışıyordur
Katılıyorum
Sen milliyetçiliği çok yanlış anlamışsın ablacım.
Milliyetçilik, vatana millete saygısı, sevgisi, emeği olan herkesi kapsar. Halkların kardeşliği dediğin milliyetçiliktir yani.
Vatanı seven ve uğurunda mücadele veren herkesi severiz. Ama tutupta bölücülerle işbirliği yapanı, vatana ihanet eden k*hpeleri kardeş diye kabul edecek değiliz.
Tek bir karış toprağımıza göz koyanın, kendi kanından da olsa cezasını kesmektir milliyetçilik.
Eğer bu vatanda halklar yıllarca bir arada kardeşçe yaşayabildiyse, bu milliyetçi ruhun eseridir. Ne zaman ki o milliyetçi ruh öldü, yerine geçen it çakal halkı böldü.
Annem tek kürt babam türkmen alevisi benim derdim 1.5 milyon laz nüfusunun sadece 22 bin lazca bilen insan olması çerkes nüfusu 4 milyon olmasına rağmen 50 bin bilen insan var
Ve bir sorum var benim lazlar hakkında paylaştığım sorularımda var azınlık haklarına kültürel hakkını destekliyor musunuz
Argo vs nefret ederim düzgün bir açıklama bekliyorum
Toplumsal kimlikler ve siyasi kavramlar tarihsel süreçte her coğrafyada farklı biçimler alabiliyor Zeynep. Türkiye'de de sol düşünce, kimi zaman anti-emperyalizm veya devlet merkezli bir bağımsızlık anlayışıyla birleşerek ulusalcı bir çizgiye kayabiliyor. İnsanlar kendilerini tanımlarken teorik ilkelerden ziyade kendi büyüdükleri dönemin siyasi ikliminden ve güvenlik kaygılarından etkilenebiliyor. Sence bu durum kavramların yanlış bilinmesinden mi, yoksa toplumun yaşadığı kırılmalardan mı kaynaklanıyor? 🤝🌱
Cevap
6Cevap
Karakter meselesi
Bilmiyorlar. Benim aileme sor. Hepsi CHP li ve solcuyum der. Ama değiller. Evet CHP ye oy veriyorlar. Ama çok büyük milliyetçiler. Ben milliyetçiyim dediğim de de bana kızıyorlar.
Chp biraz daha merkez sol Atatürkçüyüm demek daha mantıklı senin için
Solcu bir insan milliyetçi olabilir benim gibi normal bir şey bu
Ama çelişiyor azınlık haklarına değer vermeyip solcuyum mantığı oluyor
Ne alakası var milliyetçi olmak azınlığı ezmek demek değildir bir Türk olarak milliyetimle gurur duymam gayet normal sen nasıl alevi olduğunu dürüstçe dile getirmişsen profilinde ben de milliyetimi gururla söyleyebilirim milliyetçilik ilkesine bağlı kalabilirim
Cünkü "Halklarin kardesligi" irkcilik
Milliyetcilik ise halkcilik oldugu icin.
Örnekler ve açıklama bekliyorum
Mesela ben böyle yorumlara küfür ediyorum genelde.
Bekle ag bana ne?
Ya da insan gibi sormayi ögren, anlamadigin seyleri.
Vatanını milletini ileriye taşı ne istersen ol önemli değil ☺️
sonuna kadar ulkucuyuz
İşte bak bunu diyebilirsin çünkü neysen diyorsun ama bazıları öyle yapmıyor
katiliyorum bacimau
bacimsu
Milliyetçilik boştur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?