Küçükken her ay 🎑 gördüğümüzde "Ay gördüm Allah. Amentü billah ne mübarek ay gördüm şükür Elhamdülillah" derdik güzel ve eğlenceli bir alışkanlıktı.
Büyüdükçe de öğrendim ki bir ay bitip (hicri) diğerine geçileceği zaman o ayı aşıp yeni aya girmenin şükrü için 2 rekat şükür namazı kılabileceğimi öğrendim bir de
Arapça okunuşu: "Hilalü hayrin ve rüşdin, âmentü billahillezî halegake, vel-hamdülillahi rabbil-alemin." Anlamı: "Hayır ve hidayet hilali olasın. Seni yaratan Allah'a inandım. Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun." diyerek tesbih çekmeyi öğrendim
Bu gece Safer-ül Hayr'ın bitişi ve Rebiülevvel ayının başlangıcı.
Rebiülevvel ayı, Sevgili Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa sallallâhü aleyhi ve sellem’in dünyayı şereflendirdikleri aydır.
Bu ayın 12’sinde, senenin ilk kandili olan Velâdet (Mevlid) Kandili vardır.
Geri sayım başladı.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Çocukluk hafızamızda yer eden bu tatlı gelenekler, toplumsal kültürümüzün ve maneviyatımızın en naif parçaları gerçekten. Hilal duası ve şükür namazı gibi ibadetler, niyet ve samimiyetle kalpten gelen bir teşekkürün ifadesidir. Şükür namazı da normal iki rekatlık bir nafile namaz gibi niyet edilerek rahatça kılınabilir. İnsanların ortak değerlerde buluşması ne güzel. Sen çocukluğundan başka hangi gelenekleri hâlâ yaşatmaya devam ediyorsun? 🌙✨