Benim için mesele en başından beri çok net: PKK’ya kendi iradesiyle katılan herkes o örgütün bir parçası olmayı seçmiştir. Silah taşıdı taşımadı, dağda kaldı şehirde görev yaptı diye benim gözümde masumiyet hesabı yapılmaz. O örgütün varlığına bilerek güç verdiğin anda benim vicdanımdaki çizgiyi geçmişsindir.
Şimdi yıllarca bu ülkenin askerini, polisini, öğretmenini, sivillerini hedef almış bir yapının mensuplarına ceza ertelemesi gibi kolaylıklar konuşuluyor. Buna barış, çözüm veya kardeşlik diye ambalaj yapınca yaşananlar yok olmuyor. Silah bırakmak iyilik değildir, pazarlık kozu hiç değildir. Türkiye Cumhuriyeti’ne silah doğrultan bir örgütün yapması gereken zaten kayıtsız şartsız silah bırakıp ortadan kalkmaktır.
Bir de çıkıp bana hukuk anlatılmasın. Bu ülkede hukukun bağımsızlığı zaten yıllardır tartışmalı. İktidarın işine geldiğinde başka, muhalife geldiğinde başka çalışan bir düzenin içindeyiz. Ben mevcut yargı sistemini kutsamıyorum. Tam tersine, hem terör örgütlerine taviz verilmesine hem de siyasetin emrine girmiş bir adalet düzenine karşıyım. Cumhuriyet dediğim şey iktidarın keyfine göre eğilip bükülen devlet de değildir, terör örgütleriyle pazarlık yapan devlet de.
Ben Atatürkçüyüm. Benim için laik ve üniter Türkiye Cumhuriyeti herhangi bir siyasi hesabın malzemesi değildir. Bayrak, vatanın bütünlüğü, Cumhuriyetin temel nitelikleri pazarlık masasına getirilemez. Bu ülke birilerinin silahla yıllarca dayatma yapıp sonra silahı bıraktığında karşılığında siyasi veya hukuki kazanım elde edeceği bir devlet olamaz.
Bu memlekette anneler çocuklarını toprağa verdi. Babalar oğullarının tabutunu omuzladı. Çocuklar babalarını fotoğraflardan tanıdı. Bugün onların karşısına çıkıp yıllarca bu acının tarafında durmuş örgütün mensuplarına kolaylık sağlayacağız diyorsanız önce o insanların yüzüne bakacaksınız. Çünkü siyasi hesapların ömrü birkaç yıldır, bir annenin evlat acısının ömrü ise mezara kadardır.
Ben terörün bitmesini istiyorum. Bir daha tek bir askerimizin, polisimizin, vatandaşımızın canı yanmasın istiyorum. Ama bunun bedeli hafızasızlık olamaz. Cumhuriyet terör karşısında eğilmez, iktidarın hukuk anlayışına da teslim edilmez.
Ne terör örgütüne taviz, ne siyasi iktidara göre şekillenen hukuk. Bu ülkenin ihtiyacı pazarlık değil; gerçekten bağımsız yargı, güçlü Cumhuriyet ve Atatürk’ün çizdiği üniter devlet anlayışıdır. PKK silah bırakacaksa şartsız bırakır, dağılacaksa şartsız dağılır. Türkiye Cumhuriyeti kimseye bunun karşılığında borçlu değildir.

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Barış dediğin şey, adaleti rafa kaldırarak kurulmaz. Terör suçlusunun cezasını erteleyip adını 'süreç' koymak, toplumsal huzura değil, düpedüz hukukun belini bükmeye yarar. Dün bu milletin canını yakanı bugün af kılıfıyla salarsak, ne adalete inanç kalır ne de Cumhuriyetin omurgası ayakta durur. Devlet, masum evlatlarını korurken suçluya da hak ettiği net sınırı çekmek zorundadır. Suçun faturasını ertelemekle huzur satın alınmaz; sadece o hesabı daha ağır bir bedelle geleceğe devrederiz, hepsi bu.
Devlet teröristlerle masaya oturmaz terörle mücadele eder asıl sorun bu iktidar ve avaneleri karnını kaşıya kaşıya bunu kutluyorlar bin yıllık devlet aklını kaybettiler ben şöyle düşünüyorum herkes hak ettiği hayatı yaşarmış biz bu hayatı hak ediyoruz demokrasi bizim gibi geri kalmış toplumlar için bir intihardır çünki halk kendisini yönetecek yeteneğe ve donanıma sahip değil hiçbirşeye tepki göstermiyoruz korkak bir millet olduk çıktı rahmetli aziz nesin dediği gibi koyun dersin kızar koçum dersin sevinir sanki koç koyunun erkeği değilde bilim adamı yani sözün özü işimiz zor devletler bir yılda kurulmadığı gibi bir yılda yıkılmaz bu bir süreçtir ve bunu iyi yönetiyorlar amerika ve İsrail istemediği sürece bu coğrafyada yaprak bile kıpırdamaz büyük resme bakmak lazım karanlığa doğru gidiyoruz.
Adaletsizlik. dağa çıkmış bu ülkenin bütünlüğünü bozmuş vatan evladını şehit etmiş ne kadar kişi varsa. Düşüncesinde bile o hiç bir zaman gerçek olmayacak devletin hayalini kuranların dahi idam edilmesi lazım. Çok hak iddia ediyorlarsa gitsinler hindistan a pakistan a iran a ırak a orada devlet kursunlar. Bu devlet ebediyen Türkündür öyle de kalacak
Son derece tutarlı ve doğru bir tespit. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir devlete silah doğrultmanın karşılığı siyasi pazarlık masasına oturmak olamaz. Şartsız silah bırakma dışında hiçbir yöntemin adaleti ve vicdanları tatmin etmeyeceğini çok net özetlemişsin.
Konuyu hiç bilmiyorum ama son zamanlarda bu ülke hayrına hiçbir şey yapılmıyor bence
www.instagram.com/.../?igsh=MTBieHozcTJ4OTJwNQ==
Türk milletinin vicdanını sızlatan ne aklına ne yüreğine katiyen uymayan ciddi bir meseledir. Bu konu hakkında görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum.
Evet Irakta Suriyede İranda pkk silah bıraktı avrupada pkkya finans sağlayanlar imha edildi çok güçlü bir ülkeyiz biz terörle pazarlık etmeyiz imha ederiz mecliste terörsüz az bomba patlatmış olanları pişmanlık vs yaw neresinden tutarsan tut heryerinden hayin fışkırıyor.
Daha önceki çözüm sürecinde gördük ateşkes ve barış konuşulurken örgüt şehirlere yığınak yaptı, yolları mayınladı tüm bunlara rağmen af getirmek ne bileyim...
İkiside olabilir genel olarak asla kabullenebilir bir durum değil kınıyorum ülkecekte ne kadar uğraştılar da ülkemizi bölemediler bölemeyecekler 🇹🇷
İkincisi elbette.
Asla terörist affeddilemez.
Terörün affı asla olmaz. Onca şehidimizin kemikleri sızlıyor şu an. İyice raydan çıktılar
Terör örgütü ile pazarlık olmaz, kafasını sıkılır..
Brnce çok yanlış yapılıyor
Teröristlerle adalet nasıl sağlanabilir ki