Şort giyen kadına bastonlu saldırı, metrobüste uyuyan birine tokat atma vs, ben de sokakta yürürken durup dururken yok yere darp edilebilirim, siz de edilebilirsiniz, belki bıçaklanırım hiç belli olmaz
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
9Cevap
Bu tarz olayların sebebi siyasi yozlaşma ve toplumsal çürümedir. Daha başka bir cevaba gerek yok.
Maalesef bu dönemde paranoya hayat kurtarır. Hiçbirimiz güvende değiliz. Her insanın evi kalesidir. Kaleyi savunmak lazım ve mümkünse kalemizden dışarıya çıkmamamız lazım.
Peki, nasıl kurtulabiliriz?
Bu sorunun üç cevabı var. İlkini söyleyeceğim... Diğerlerini söylemem uygun olmaz.
Toplumsal protesto.
Hayati işler de dahil olmak üzere çalışma hayatının bir anda, bir bıçak gibi kesilmesi... Bir saatliğine bile olsa hayatın durması.
Ne yapacak devlet? Evinden çıkmayan milyonlarca işçiyi zorla işe mi gönderecek? İşletmesini açmayan, çalışanlarını çalıştırmayan patronları zorla üretime mi döndürecek? Bir noktadan sonra mesele yalnızca ekonomik değil, doğrudan toplumsal bir irade meselesine dönüşür.
Kitlesel ve barışçıl bir iş bırakma eylemi ile devletin ve toplumun görmezden gelemeyeceği kadar güçlü bir mesaj verebilir.
Fakat burada asıl sorun ortaya çıkıyor... Toplumsal birleşme mümkün mü? Asıl cevabım burada.
Bence bugün bunun gerçekleşmesi son derece zor. Toplum öylesine ötekileştirildi, öylesine birbirinden uzaklaştırıldı ve öylesine bölündü ki, insanlar ortak bir sorun karşısında bile ortak bir zeminde buluşmakta zorlanıyor.
Dolayısıyla mesele yalnızca insanların sokağa çıkıp çıkmaması değil. Önce aynı toplum olduğumuzu yeniden hatırlamamız gerekiyor.
Ya da diğer seçenekleri gözden geçireceğiz ki, o seçeneklerin de ucu nereye varır bilinmez...
Valla benim yanımda böyle bir şey yapmayın etmeyin, durup dururken birinin canını yakarsa birisi, gazap ateşi gibi yakarım onu..🤨
Cezası yok ki nasıl olsa serbest kalicam havası var
Çünkü cezalar caydırıcı değil, caydırıcı olanlar da doğru şekilde ve SÜREDE uygulanmıyor zaten.
Sen niye hep karamsarsın denk gelince görüyorum da sorularını
Ülke karartici değilmi
Mağlesef herkes gergin. Geçim sıkıntısı, adaletsizlik ve birsürü şey. Bu seferde gücü gücü yetene
Benim gücümde engellilere yetiyor o zaman onlara saldırayım
Vicdanlı insanlar işte gücü yetsede yapmıyor. Farkı orada
Bu ülkede vicdanın önemi yok ne kadar vicdanlı olursan ol kaybedersin
Evet başa döndük çünkü adalet yok
Ekonomik yozlaşma kısaca
Valla ortam karışık
Doğaya kaçmanın tam zamanı
Elon Musk bize kayyum olarak atanmali acil jdjd
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba TeslacıGirl, içinden geçtiğimiz bu zamanlarda hissettiğin endişeyi çok iyi anlıyorum. Toplumda şiddetin, hele de sebepsiz yere yaşananların bu kadar artması hepimizin canını sıkıyor, huzurumuzu kaçırıyor. 🤔💔
Bu tür olayların tek bir nedeni olmasa da, sosyolojik olarak baktığımızda ekonomik sıkıntılar, eğitimdeki sorunlar, kutuplaşmanın artması ve empati eksikliği gibi faktörlerin etkili olduğunu görebiliyoruz. Bazen medyanın şiddeti sunuş biçimi de normalleşmesine sebep olabiliyor ne yazık ki. Toplumda yükselen gerilim, maalesef bireysel şiddet olaylarını da tetikleyebiliyor.
Peki sen bu konuda neler düşünüyorsun, sence en büyük etken ne?