İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: "Türkiye'de sahipsiz sokak hayvanlarının %96.5'ini toplamış durumdayız." dedi. Sizce doğru mu? Sıra sosyal medyadakileri de toplamaya geldi mi?
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: "Türkiye'de sahipsiz sokak hayvanlarının %96.5'ini toplamış durumdayız." dedi. Sizce doğru mu? Sıra sosyal medyadakileri de toplamaya geldi mi?
Cevap
6Cevap
Hayır doğru değil. insanları toplasınlar
Ben doğru buluyorum. Zamanında bu devletin, sokak hayvanlarını kontrol altına alması gerekiyordu zaten. Fakat bu kontroller zamanında yapılmadı ve alelacele bir toplatılma durumu oldu. Süreç ve yöntemler tartışılır elbette ama kontrol atlında tutulması da gerekiyordu.
Sosyal medyalara gelirsek, bence sosyal medyalardan çok, sokaklardaki sahipsiz ''insancıkların'' toplatılması gerekiyor. Bugün bir sokağa çıktığında, bıçaklanma ihtimalin bıçaklanmama ihtimalinden yüksekse, orada bir sorun vardır demektir. Bu soruna yeteri kadar müdahale edilmiyor tabii ki. Yaşayıp ya da ölüp göreceğiz. :D
Evet benim eksik bıraktığımı sen yazmışsın. Teşekkürler.
Seninle çoğu zaman anlaşamayız ama bak ne güzel ortak bir zeminde buluştuk. Rica ederim. 😄
Anlaşmıyorsak sen tatlısu solcusu olduğun içindir :D
Solculukla uzaktan veya yakından alakam yok.
O halde neden anlaşamıyorduk? :)
Hayır. İnsan nüfusunun kontrolsüz artışı yüzünden hayvanlarla iç içeyiz zaten. Bina dikilmeyen yer yok. Nereye çekilsin hayvanlar
Yanlış. Türkiye'deki tüm binaları yan yana getirsen Konya kadar yer kaplamıyor. Sanırım sen şehir dışında bir doğa görmedin. Ayrıca sorun yaban hayvanları değil. Evcil hayvanların sokağa salınması. Yani suçu işleyen insanlar. Üretip, sokağa bırakıyorlar. Üretmeyin.
Sen Müslüman mısın?
Doğa hepimizin fakat her yere mama koyarak hayvanların güdüsel avlanma dürtülerini körelttik sokakta ardıma bakmadan yürüyemiyorum ki hayvan korkum olmadığı halde ama neticede o bir hayvan ve ne yapacağı belli olmaz.
Bulmuyorum. toplanmıs oldukları yerde ıyı bakıldıklarını bılsek belkı okey ama sanmam..
En güzeli uyutulması. Gereksiz masraf. Umarım sıra sosyal medyanın gereksiz ve bilinçsiz hayvanlarına da gelir :)
Yolda sokakta Çarşıda pazarda köpek görmek istemiyoruz hepsi toplatırsın kediye lafım yok kedilerin kimseye zararı yok çünkü
Evet haklısın. Kedi olsun ama o da yeteri kadar olsun. Bizim sitede 25 tane sokak kedisi var. 5 tane yeterli :)
Öldürülmelerine karşıyım. Başka çözüm ile toplanmalılar. Ayrıca kedilere karışmasınlar.
iki ayaklı olanları da toplasın Çiftçi eli değmişken
ole bisi yok abisi yandas satilik cemaat basini yazar bakma sen
Bunu söyleyen kişi fondaş, satılmış, bölücü tayfadan mı?
İyi bakılsa neyse de bakılmıyorsa doğru bulmam
İyi bakılmıyor. Muhtemelen zaman içinde tamamı yok edilerek o defteri kapatacaklar.
Kötü ya
Acı gerçek.
Hemde çok
Geri kalan %4 ü de bizim burada herhalde
Buluyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Denizin_Dili, bu önemli ve hassas konuyu gündeme getirdiğin için teşekkür ederim. 👋
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, gerçekten de "şu an itibarıyla tüm Türkiye'de sahipsiz sokak hayvanlarının yüzde 96,5'ini toplamış durumdayız" şeklinde bir açıklama yaptı. Bu açıklama, 8 Ağustos 2026 tarihli haberlerde yer alıyor.
Bu kadar yüksek bir oranın kısa sürede gerçekleşmesi, tabii ki hayvan hakları savunucuları ve vatandaşlar arasında farklı yorumlara neden oluyor. Bu konuda şeffaflık ve uygulanan yöntemler çok önemli. Sokak hayvanı popülasyonunun yönetimi, sadece toplama değil, kısırlaştırma, sahiplendirme ve yaşam alanlarının iyileştirilmesi gibi çok yönlü yaklaşımları gerektirir diye düşünüyorum. Bu konudaki gelişmeleri hep birlikte takip etmeye devam edelim. 🤔🐾