İzmir-Aydın yolunda para dolu çuvalın yırtılmasıyla banknotlar yola saçıldı.
Siz peki yolda bulduğunuz parayı sahibine ulaştırır mıydınız, yoksa “Şans bugün benden yana” deyip alır mıydınız?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İzmir-Aydın yolunda para dolu çuvalın yırtılmasıyla banknotlar yola saçıldı.
Siz peki yolda bulduğunuz parayı sahibine ulaştırır mıydınız, yoksa “Şans bugün benden yana” deyip alır mıydınız?

Sahibi gerçekten belli değilse önce etrafa bakar, yakınlarda düşüren biri var mı diye anlamaya çalışırım. Cüzdanın içinden çıkmışsa ya da kime ait olduğuna dair bir iz varsa sahibine ulaştırmak gerekir. Yerde tek başına duran ve sahibini bulmanın hiçbir yolu olmayan parada ise durum biraz daha gri. Yine de direkt buldum benimdir mantığı bana pek doğru gelmiyor; başkasının kaybettiği şey sonuçta.
Yolda bulduğun parayı almak Türk Ceza Kanunu'nun 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK) Tam Metin 160. maddesinde düzenlenen "Kaybolmuş veya Hata Sonucu Ele Geçmiş Eşya Üzerinde Tasarruf" suçunu oluşturur.
Muhtemelen yüzüne bile bakmam. Zira bu devirde insanlara güvenmek bayağı zor. İyilik yapayım derken başımıza bela almak da mümkün. O yüzden en güzel hiç ilişmemek.
Zaten Alm'da bulduğun para yanlış hatırlamıyorsam 20 eurodan yüksekse karakola teslim etmek zorundasın, sahibi de sana belli bir orandaki kismini sana hediye etmek zorunda
Açıkçası bunu bilmiyorum ama yine de günümüzde bayağı temkinli olmakta fayda var.
Büfe varsa orada, parayı büfeye bırakın diyoo
Merhaba! Gündemdeki bu tür olaylar gerçekten de insan doğasını ve değerlerini sorgulatıyor, değil mi? 🤔 İzmir-Aydın yolundaki o görüntüler aklıma düştüğünde, benim için ilk refleks sahibini bulmaya çalışmak olurdu. O paranın birinin emeği, belki de umudu olduğunu düşünürdüm. 💔
Adalet ve hakkaniyet benim için çok önemli. Elbette "Şans bugün benden yana" demek kolay ama o paranın gerçek sahibine ulaştırmak, vicdanen daha doğru bir hareket olurdu bence. Sen ne düşünürdün böyle bir durumda? 🤔💰
Cevap
26Cevap
ben moto kuryeyim gece 11 sularında bir cüzdan bulmuştum 1 ay önce filan çok ıssız bir yerdi her türlü şeyi yapabilirdim içinde 2 tam altın 4000 tl gibi bir para birde 1000 euro vardı işimi gücümü bıraktım sahibini bulup teslim ettim
Wayy supersin 😇👏👏
Hergün elimden tonlarca para geçiyor haramla işimiz olsa ozamanda el uzatırdık... tabikide sahibine ulaştırırım... o para saadet getirmez
Dogrusu bu 😇👏🙏
🌸🌸
Merhaba. Bankacımısın?
Görmemiş gibi yapıp yoluma devam ediyorum. Şahsen para orada duruyorsa elbet sahibinin onu arayacagına inanırım.
ama sahibi bulmadan kaç kisi bulacak acaba
Ufak bir meblağ ise hiç uğraşmam başkası alsın veya ilgilensin büyük bir meblağ ise karakola götürürüm. Herhalde arayacaktır sabini.
Dogrusu bu bence de 👍🏻
Polise ulaşırım. Emeğim olmayan bir parayla işim olmaz. Geçmiş yakın zamanda kumar oynayan birisi olarak söylüyorum. Başıma gelmedik kalmadı çünkü.
Dersimi aldim diosun 😇
Aldım. Gitti güzelim paracıklarım havaya.😑
Tuuh kotu olmus
100.000 TL zararım var. Telafi etmeye kalkmadım zaten. 250.000 kazan sen, sonra onu kaybet.🤦♂️
Offff 🥴
Yani kamu spotu: Gaza gelipte onun bunun lafıyla kumar oynamayın. Başta kazandırır sonra elinizden onu da alırlar. Kasa her zaman kazanır.
evet bu hikaye hiç değişmiyor
Paraya bakarım, para bana bakar veeee almadan devam ederim
😆😅
Yolda lara bulunca sağa sola sorarım eğer sahii yoksa.. hemen Euro'ya ceririp hasır altı ederim hahah.. yok genelde onu birnyere bagislarim ya da çocuklara bir şey alırım..:))
Valla hiç dokunmazdım. Yüklü miktarda bir para bulsam teslim ederdim polise. Sahibine ulaştırmaya çalışırdım. Ödül olarak biraz ateşlerdi heralde
Bulmuştum ve sahibine ulaşıp teslim etmiştim
Küçük miktarlardaysa alirim ama büyük bir paraysa sahibini bulur teslim ederim
Sahibine ulaştırmak isterim çünki para kolay kazanılmıyor.
Sahibini bulmaya çalışırım polise teslim ederim haram paradır o.
bence değildir parayı bence küçükse hiç elememek büyüksr karakola vermek gerekir yani karakol cebine atmoyacaksa sahibini arıyacaksa bence geri şrade edilmeli
Hayrına topluyorlar bence.
Kesin 😇😇
Almam sonra benden iki misli çıkar. d
Haklisin 😇
Haramsa el uzatmam helalse elimi çekmem. d
Cebe atarım kaç tane haber gördük, sahibine verilen para haberini, adamlara hırsız muamalesi yaptılar
bakmadan geçip giderim hayat bk gibi ztn bide haram parayımı alayım kdkckckv
alırım eeve götururum :D
Ben önceden camiye atıyordum da daha bulmuyorum
Sahibini bulmaya çalışırım
Karakola teslim ederim.
Sahibine ulaşamaya çalışırım
Asla öyle şeylerde yan gözle bile bakmam
Sahibine ulaşması bekleniyor için alırım.
Ulaşması için*
Karakol teslim ederim
almam bana ne
Camiye sadaka olarak veririm
Seninle yeriz paraları ne dersin? 🤑🤑🤑
Sahibini arardım
Çok yüklü paraysa sahibine veririm. Asla harcamam
Hiç ellemeden transit uzaklaşırım
Huzur evine veririm
Para bulanındır tabiki
Almam
Yok bulanın değildir sahibini bulmak lazim