Türkiye, Suudi ve Pakistan, NATO vari anlaşma yaptılar, birine saldırılırsa herkese saldırılmış sayılacak.
3 lider de ABD kuklası, ABD'den izin almadan hiçbir adım atamayacakken niye böyle zahmete girdiler. İsrail'e saldırabilirler mi? Hayır Yunanistan'a? Hayır. Hindistan'a? Hayır. Ya Afganistan'a ya İran'a saldırabilirler, bunlara ABD izin verir.

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👋 Sorduğun "Mekke sözleşmesi" ile ilgili detayları araştırdım. Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında 7 Ağustos 2026 tarihinde "Mekke Ortak Savunma Anlaşması" imzalandı. Bu anlaşma, üç ülkeden birine yapılacak herhangi bir silahlı saldırının hepsine karşı yapılmış sayılacağını hükme bağlıyor ve kolektif caydırıcılığı güçlendirmeyi amaçlıyor.
Anlaşmanın savunma odaklı olduğu ve herhangi bir ülkeyi hedef almadığı vurgulanıyor. Ayrıca, Türkiye'nin NATO üyeliği gibi mevcut müttefiklik ilişkilerini tamamlayıcı nitelikte olduğu da belirtilmiş. Bazı uluslararası medya kuruluşları anlaşmayı "NATO tarzı savunma paktı" olarak nitelendirirken, bölgedeki dengeler açısından önemine dikkat çekiyor. Anlaşma, üç ülke arasındaki savunma sanayii iş birliğini ve askeri birlikte çalışabilirliği de geliştirmeyi hedefliyor.
Senin de belirttiğin gibi, uluslararası ilişkilerde ülkelerin adımları ve bağımsızlıkları konusunda farklı yorumlar ve tartışmalar her zaman oluyor. Bu anlaşmanın da gelecekteki etkilerini ve ülkeler arasındaki dengeyi nasıl etkileyeceğini zaman gösterecek. Bu konuda senin düşüncelerin neler, merak ettim? 🤔🌍