İnançlı biriyim ama Kuran'daki bazı durumlar benim tümüyle inanmama engel oluyor. Tamamen kendimi dine adamak istiyorum ama açıkçası bazı ayetlere inanmak istemiyorum, reddediyorum. Bildiğiniz gibi Kuran'a bir bütün olarak eksiksiz bir şekilde inanmadığınız sürece iman etmiş olmuyorsunuz. Her ne kadar farklı yorumlar olsa da ayette açık bir şekilde ikişer, üçer, dörder nikahlayın, diyor. Bazıları bunu o dönemde araplar çok eşliydi, Kuran bu sayıyı azaltmaya çalıştı şeklinde açıklasa da kutsal bir kitap, Allah emri her şeyden üstündür ve insanlarla pazarlık yapmaz, doğru olan tek eşlilikse bunu emreder ve "acaba 10 tane eşi olan bir toplum tek eşe indirirsem bana iman etmez mi?" diye düşünmez. kaldı ki islam tüm dünyaya, tüm insanlara hitap etme vaadi ile geliyor. böyle bir din çok eşliliği bilmeyen toplumlara da bu kapıyı açıyor ve aslında bir anlamda birçok toplumda ahlaksızlık olarak görülen çok eşliliği prim veriyor. Kuran'ın Türkçe meallerinde bir hata yapılmış olmasını umuyorum ama birçok mealde de ayet bu şekilde geçiyor.
Cevabın nedir?
bir kere Kur'an ı tam okumuşsan..bir şart var..diyor ki eşit ve adil olmak şartı ile..yani 2 evli 3 evli de olsan onlara karşı eşit ve adil olacaksın..bu kudreti kendinde görüyorsan evleneceksin görmüyorsan onların vebalini üstüne almış olursun..hemde çok büyük vebal..bunun için de gerçekten Peygamber adaleti olması lazım yani çok zor. bakınız bu olay Kuran da geçmesine rağmen Türklerde çok evlilik çok az görülür..çünkü zaten bizim Türklük geleneklerimizde böyle bir durum yok. bak sana ayeti aynen yazıyorum..
4:3 - Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir.
yukarıdaki ayette de dediği gibi adaleti gözetmek var ve tek eşlilik en doğrusu diyor..10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı. ya şimdi adama illa dört tane eşin olacak denilmiyor.
atıyorum adamın eşi kadınlık görevini yerine getiremiyor, üstüne bir evlilik yapılmasına izin veriliyor.
örnek verirsek, peygamber efendimizin 11 tane eşi varmış fakat bu kadar evliliği onlara sahip çıkmak için yapmış.içlerinde "nine" sıfatında , "çocuk" yaşta diyeceğimiz insanlarda varmış.fakat ilişkiye girdiği insanlar tabii ki sınırlı. burada önemli olan niyettir.adam zevkine 4 tane kadınla evleniyorsa bu, sana verilen hakkın kötüye kullanımıdır.05 Yorumla- +1 yıl
ya şimdi kardeş, bende karşıyım yani o kadar gereksiz evliliğe.bir tane insan yeter.şimdi yanlış anlaşılmalık bir durumu da var.sonuçta ilk evlendiğin kişiye resmen "sen bana yetmiyorsun" der gibi oluyor.
en temizi bir insanla ömrünü paylaşmak.çocuk istiyorsun da yapamıyor mu? o zaman git evlen.
bir kaç arap çocuğa soruyorum "peki sen kaç kez evleneceksin? " diye, çocuk daha şimdiden "3 kez evleneceğim" diyor.yani emrin gönderilme niyeti farklı, biz insanların kullanma niyeti farklı.
Soran+1 yılZaten hep bu tezle savunuluyor bu konu. Savaşta eşleri ölenler vardı, onlara kim bakacaktı gibi. Eğer söz konusu olan sadece himaye altına almak olsaydı, bunu tabi mantıklı bulabilirdim ama ikinci, üçüncü, dördüncü eşle cinsel ilişkiye müsaade edilmesi, aynı şekilde cariyelerle cinsel ilişkiye müsaade edilmesi kabul edilebilir gelmiyor. Allah aşkına kaç tane erkek sokakta kalmış bir kadını ve çocuklarını sadece "himaye" maksadıyla evine alır? imam nikahı kıyar, yeni bir ev açar ve cinsel arzularının emrinde yaşar.
- +1 yıl
yalnız bir şeyi unutuyorsunuz,
oda dönemin zihniyeti.
şimdiki zamana göre düşünürseniz olay tamamen farklı oluyor çünkü bildiğiniz üzere ilişkilerin cinsellik üzerine kurulu olduğu bir dönemde yaşıyoruz.
o zamanlar bu tür kuralların mantıklı gelmesinin sebebi maneviyatın olmasıydı.
gerçi halen mantıklı ve gerekli bir kural fakat, mantıksızlaştıran insanlar.her halükarda bizler birer kuldan ibaretiz ve Allah'ın emirlerini eleştirmek biz aciz kullarına düşmez.kimseye düşmez yani.
üstelik beğenmediğimiz bir iki nedenden ötürü güzelim islam dinini kötümsemek yanlıştır.
sonuçta doğru yol olarak bize islam gösterilmiş.bize de uymak düşer.başkası kaç kez evlenmiş beni bağlamaz.
Soran+1 yılİslam Allah'ın bizlere ulaşan bozulmamış tek sözü. İnsan ister istememz onun adalet, eşitlik, onur, saygı vb konularda dünyadaki tüm kanunlardan, tüm uygulamalardan daha üstün ve kusursuz olmasını bekliyor. Hrıstiyanlık, Yahudilik bile tek eşliliği şart koşuyor, kadın-erkeğin bir bütünün nasıl önemli iki parçası olduğunu ve nasıl tek bir vücut tek bir beyin gibi yaşaması gerektiğini ve eşiyle birlikte Rab yolunda nasıl daha çok derinleşmesi gerektiğini söylüyor. İslam ise eşini başkasıyla paylaşmana izin veriyor.
+1 yılÇok eşliliği istemeyen kadınlar ve kızlar mehri mueccelinizi yüksek tutun senet ettirip imzalatın size çok para harcarsa başkasına kalmaz. İslamda mehirimizi istedigimiz kadar alma hakkımız var. Bize paragöz diyemezler. O zaman çok eşlilik isteyen erkek de yadırganmal. Neden sadece kadınlar nefsini terbiye etsin ki. Onlar her hahaklarını sonuna kadar istiyorsa biz de mehirimizi çok yüksek isteriz bakalım başkasına parası kalıyo mu
10 Yorumla
INANmayan iman etmez dıye doru söyluyosun ama şunuda unutma islamda ret etme diye bir hakkın yok ! o zaman müslüman olmuyorsun kabul eder yaşamazsın artık kımse o kadr eş edınmıyor eşkıden olmuş yazılmıs olma ıhtımalı verılmış
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben de bununiçin soruyorum. İman eden birinin her şeyi kabul etmesi gerekiyor. Ben red aşamasında olduğum için imandan çıkma durumundayım, bunu gidermek için kafamdaki soru işaretlerini gidermeye çalışıyorum zaten. Sorumda da belirttim.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
15Cevap
- Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılİslamda evet 4 eşe kadar alabiliyorsun bu bir gerçek ancak bunu her kafasına esen şunla da evleneyim bunla da evleneyim şeklinde yoramaz. Bunun şartları var. İlk olarak eşin rızası gerekmekte 2. eş için. Adam evlendikten sonra 2 eşinin de tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede olması gerekir iki eşine de hiçbir şekilde ayrım yapmayacak ve ikisinede eşit davranacaktır vs vs şartları var yani. Evet kuran 4 eş alabilirsiniz diyor ama bu sana veya bana göre aykırı gelse bile öyle bir hakları olduğunu değiştirmez. Sonuçta dediğim gibi kadının da bir nevi gönlünün olması gerekiyor. Ve nitekim ülkemizde 3 4 olmasa bile 2 eşli olan çok kişi var ve ben bizzat 2. eş için organını bağışlayanları bile biliyorum.
20 Yorumla Düşünmek ve sorgulamak güzel. yazılan yorumlara baktım eşit, adil olunması gerek, dul kalanlar çoktu vs gibi şeyler var bence bunların hiç biri bunu doğru yapmıyor. O an ki problemi çözmek için mi böyle bir şey eklendi Kurana yani? Erkek de kadın da insan bu insanlık onuruna yakışmayan bir şey...
50 Yorumla- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılayeti tam okuyun lütfen. 2-3-4 tane alın demiyor. bir durumdan bahsediliyor. ensest ilişki yaşayacağına ben sana bu hakkı veriyorum git evlen diyor. (günümüzde üvey kızlarının ırzına geçenlerin sayısı malum) durduk yerde 4 tane alın demiyor Allah. Yarattığı kulunun ne olduğunu biliyor. yoksa modern olmuşta içip içip üvey kızına tecavüz etmiş. neymiş oh.. modernlik. kuranın kadınlar hakkında tanıdığı hakları biliyorsunuz mu? ama nedense cahillerin kitabı olarak görülüyor.
İlgili Ayet;
"Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur."011 Yorumla- +1 yıl
biliyormusun bu tefsir kitapları insanların kafasını kurcalıyor. nisa suresi 1-2-3 ayeti okursan allah neyden bahsediyor anlarsın.
- +1 yıl
birden fazla kadına adaletli davranamayacağından korkup 4 yerine 1 tane ile evleneyim diyecek kadar vicdanlı olacak bir adam, benim nasibim bir tane kadın, tıpkı bu evlendiğim kadının nasibi sadece ben olduğum gibi, daha fazlasını isteyen nefsimi dinlememeliyim diyecek kadar vicdanlı olamaz mı acaba? tamam namussuz işler yapmaktansa, nefisinize yenik düşmektense birden fazla nikahlayın buyruluyor ayette ama erkekte olan nefis kadında da var. nikahlı olduğu tek bir erkeğin dışındaki diğer yabancı erkekler kadına nasıl haramsa erkeklere de nikahlı olduğun tek bir kadın dışında diğer kadınlar sana haram denilemez miydi? bütününe iman etmek gerekiyor tabi ki inkar ediyor değilim sadece sorgulamadan edemiyorum bu konuyu.
- +1 yıl
@evergreenish şahsi fikrimi sorarsan birtanesiyle uğraşmak 3 ömre bedel. 4 tane demek artık sen düşün 🤔 Ayette mecburiyet yok ama erkeklerin ne mal olduğu ortada.. kadınlar erkeklere göre nefsine daha fazla hakim belkide toplumdaki baskı ve seçici olmasıda buna etkendir.. ama neler duyuluyor neler...
- +1 yıl
evet söylediklerin doğru kadınlar daha seçicidir ve onlar üzerinde erkeklere nazaran çok çok daha fazla baskı var. neden olduğunu anlayamasam da bu farkın. kadınlar nefsine erkeklerden daha hakim diye bir genelleme nasıl yapılabiliyor? Kadınların genel olarak daha seçici olması birden fazla seçebilme kabiliyeti olmadığı anlamına mı geliyor yoo. ne kadar seçici olsa iki tanesini beğenebilir onları nefsi isteyebilir ama kesin bir şekilde haram yasak. bu arada yanlış anlaşılmasın ben asla çok eşlilikten yana değilim. söylediklerimden kadınlar da birden fazla kişiyle evlenebilmeli filan gibi bir düşünce anlaşılmasın. ama bunun erkeklere hak kılınmasını anlayabilmem mümkün değil. erkeklerin ne mal olduğunu biliyoruz da kadınlar melek olmak zorunda sanki. ikisi de nefsiyle mücadele ederse harama bulaşmıyor. nefsine yenilirse cinsiyetinin ne olduğu fark ediyor mu? adam karısından habersiz başka bir kadınla daha imam nikahı yapıyor ikisini ayrı idare ediyor neymiş günaha girmiyormuş.
- +1 yıl
veya karısının da haberi olarak ikinciyi nikahlıyor ve bunu kabullenmesini bekliyor. bu nasıl onur kırıcı bir şeydir. nasıl bir haysiyetsizliktir.
- +1 yıl
@evergreenish anlaman gerek anlatmadan önce...
- +1 yıl
neyi anlaman gerek diyorsun
- +1 yıl
anlatabilen olursa anlarım sanırım
- +1 yıl
@evergreenish kelime oyunları ile üste çıkmak marifetmiş gibi davranma. Anlatmak mesele değil anlamak mesele hadi ben anlatamadım çok zeki isen sen anla? Mantık olarak benden fazla bir icraatın yok. Anca laf sokma çabası.. sen anlamaya çalışmıyorsun kendi fikirlerini dikta ediyorsun. İkinci defa anlatıpta aptal yerine koymam ben kümseyi...
- +1 yıl
çok yanlış anlamışsın. kimseye laf sokmak gibi bir çabam yok, neden olsun? durup dururken laf sokayım vs gibi dertlerim olmaz. benim anlamadığım veya anlamakta zorlandığım bir konu demek ki o kadar. nezaketini bozmak zorunda değildin.
- +1 yıl
@evergreenish nezaketim çerçevesinde sana kırıcı olmamak adına bunu yazdım. Mademki kırıldın özür dilerim... iyi geceler
Sen imanindan ödün verme.. o ayeti cok genis kapsamli düsünmen gerekiyor.. koca bir toplumun kanunlari bu.. hangi adam cebinde metelik yok 4 hanimla evlenmek istiyorsa evlensin gör bak o ayetin ondaki etkisini.. merak etme o ayeti indiren Allah onu bilincli indirmis ama yine ve gene diyorumki anliyan cok az..
00 Yorumlaerkeklere çok eşlilik ruhsatı veriyor lakin bu teşvik etmek demek değildir...çünkü kadının yapısı başka bir dişiyi kabul edemez herzaman onu iyi araştırmak lazım çünkü kadının izin vermesi erkeğin herkese eşit davranması vb bir sürü şeyde gerekiyor öyle kolay birşey değil yani... burada ilmi sorular sorma dini forumlar var (dinimizislam.com, sorularlaislamiyet.com gibi) orada ayrıntılısını bulursun şimdi herkes bilip bilmeden konuşur
14 Yorumla
Soran+1 yılBen bir erkeğin kaç tane metres tuttuğuyla ilgilenmiyorum. İsterse kendine harem kurar, bu beni alakadar etmez. Ben buna dini ruhsat verilmesinden rahatsızım. İsteyen 100 eş de alır, beni ırgalamaz.
Mealin birinde ikisinde yazmıyor bu tüm meallerde aynı şekilde. Ayrıca cariye konusunada değinilmiş sanırım bahsettiğin ayet nisa suresi 3. ayet. Bu verilmiş bir ruhsat illa kullanmak gerekmez. Yine aynı ayette haksızlık etmekten korkarsanız sizin için hayırlı olane tek eşliliktir ibaresi mevcut.
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet, aynı ayetten bahsediyorum. Yahudilikte ve Hristiyanlıkta doğrudan tek eş şart koşulmuşken İslam gibi bir dinde (ki tüm dünyaya gelen ve kıyamete kadar geçerli olan bir dinde) neden direkt tek eş emredilmiyor?
- +1 yıl
Verilen bir ruhsat sadece dediğim gibi kullanılması şart değil bu birincisi. İkinici olarak kadınıda erkeğide yaratan Allah fıtratımızı ondan iyi bilen yok. Erkeğin yaratılış itibarı ile tek eşli olmadığı bilimsel bir gerçek. Şu an medeni kanun Türkiyede ya da avrupada bir çok ülkede tek eşliliği kural olarak koysada buna uyanların sayısı nedir? Kaç kadın aldatılmadan bir evliliği tamamlayabiliyor. ya da erkek eşini aldatırken kadın hiç günah kazanmıyor mu sizce? Allah kuranda bazı ayetlerin derin manalar taşıdığını ve bunları ancak bazı insanların anlamasına müsade edeceğine işaret etmiştir. Buda o ayetlerden biri bence.
Soran+1 yılBundan önceki dinleri de aynı Allah gönderiyor. Evet dinlerin tek tanrı inancında sapmalar olmuş olabilir (Hz. İsa'nın tanrı olaral algılanması gibi) ama o dinlerde bile tek eşlilik var, Allah'ın İslamiyetten önce gönderdiği dinlerde tek eşlilik emrediliyor. O zaman erkeklerin farklı bir fıtratı daha farklı bir nefsi vardı da Kuran'la birlikte mi değişti? Erkeklerin işine geliyor böyle söylemek, bizim nefsimiz zayıf demek. Bu dünyada kadınlar kapanmakla, yani güzelliklerini gizlemekle (ki kadınlar içinde bu inanılmaz zordur, kadınları güzelliklerini sergilemek, erkekler tarafından beğenilmek ister) erkekler de kadınlara karşı koymakla sınanıyorsa herkes eşit.
- +1 yıl
Allahın adaletinden şüphe etmek bana düşmez. Bunun sorgusunada girmem burada. Daha önceki dinler bozulduğu için Kuran inmiştir. Bahsi geçen bilgilerin doğruluğunu ıspat edemezssin dolayısı ile. Eğer Tevrat, İncil, Zebur gibi kitaplar bozulmasa idi bu gün Müslümanlık diye bir din olmazdı zaten. Benim şahsi kanaatimi soruyosan değil 2-3-4 tane ben yarım hatta çeyrek kadın varsa onu tercih ederim. Zira sizden biri ile bile uğraşabilmek bence bir mucize.
+1 yılyar ordaki çok eşilik şöyle bişey beygamber efendimiz ne için çok evlilik yapmış ordaki yetim yoksul kadınlara sahip çıkma amacıyla ama bu devirdekiler kendilerine bir kadın yetmiyor diye aklına gelen sorulara gelince şeytanın vesvesesei olabilir bir islam hocasına git sorularını cevaplar
20 Yorumlaçok hassas konular her birine adil davranacak erkek olduğunu sanmıyorum
belkide o zaman islamın hızlıca yayılması içindi şartlar öyle gerektiriyordu çok fazla dul kimsesiz vardı bilemeyiz bir hikmeti olmasa emir verilmezdi ama bir seçenek tabi bu konuya takılma bence00 Yorumla
+1 yılİşin ucunun nereye gittiğini de düşünüyor musun?
Allah'ım sen kadınları yarattın ama çözememişsin! Biz tek eş isteriz. Dört eşin ne işi var Kuranda! Hiç olacak şey mi bu! Bunu nasıl yaparsın bize!02 Yorumla
Soran+1 yılHayır. Sadece gelmiş geçmiş bütün peygamberlerin getirdiklerini de kabul eden, onları toparlayan bir dinin, diğer peygamberlere tek eşlilik emrederken, hatta İncil'de kadın-erkek bir bütünün iki yarısı gibi görülürken, bir erkeğin bırakın eşini aldatmasını, aklından başkasını bile geçirmesi zina sayılabilirken Kuran'ın 4 eşe kadar ruhsat vermesini ve bunun da "araplar çok eşliydi o yüzden" gibi bir tezle savunulmasını anlamıyorum sadece. İslam hepimize hitap ediyor, neden sadece arap kültürüne göre şekillenen bir kitap olsun?
- +1 yıl
Bir yoruma takılıp kalma. Bu sitenin kısıtlı imkanlarında millet sana bildiğince cevap veriyor. Burada ilmi cevap bulamazsın. Tavsiye ve yönlendirme olur sadece. Bu hükmü koyanın bir bildiği olduğuna göre insanlar seni tatmin edecek cevaplar veremedi diye hükme dil uzatma sınırına mı geleceksin? Dikkat et. Sabırla araştır. Mucize olduğunu kabul ettiğin bir deryanın içinde bir kuyuya takılıp düşen insan durumuna düşme.
+1 yılşartlar oluşursa erkeğin evlenme hakkı vardır.Ve eşinin rızasının olması gerekli.Kadın evinin işine bakamıyor kocasıyla ilgilenemiyor hasta adam gidip zina yapacağına Rabbim helalıyle evlensin diyor
07 Yorumla
Soran+1 yılBuna itirazım yok. Ama her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatan bir kitap bu özel durumu da belirtebilirdi. Ayrıca Allah aşkına kaç tane erkek karısı hasta olduğu için ikinci evliliği yapıyor? Ayrıca Hz. Muhammed'in tüm eşleri nerdeyse yaşlı ve hasta kadınlardı, yani gerçekten muhtaç insanlardı. Bugün evlenen erkeklerin kaç tanesi muhtaç kadınlarla ve sadece Allah rızası için evleniyor ya da dul bir kadını terchi ediyor? 2. 3. evliliklerinde bile bekar kızları tercih ediyorlar.
- +1 yıl
Mesele kuranı kerimde örtünün diyor ama nereleri örteceğimiz yazmıyor hadislerde ve tefsirlerde bunun açıklaması vardır.Sende bu konuda açıklamayı tefsirlerde ve hadislerde bulacaksın.
bir erkek zinadan kurtulacaksa ona göre evlilik yapabilir bekar olması tercih meselesidir onları yadırgamamak gerekir erkeğin nefsi ile bayuanın nefsini bir kıyaslamamak gerekir
Soran+1 yılBundan önceki zamanlarda erkeklerin nefisleri farklı mıydı? Hrıstiyanlıkta, Yahudilikte erkekler farklı bir nefse mi sahip? Sadece Müslümanlar mı bu kadar köreltilememiş bir nefse sahip? Ya da sadece Kuran'dan sonra mı insanları nefsleri değişti? İnsan her zaman aynıydı, Allah'ın bundan önce gönderdiği dinler hep tek eşlilik üzerine. O zaman da erkekler zinadan uzak durabiliyordu. Erkeklerin nefslerinin farklı olma konusuna katılmıyorum. Hem zaten hepimizin amacı nefsimizi köreltmek değil mi? Kadınlar teşhircilikten hoşlanır, güzelliğini göstermeyi kıvıra kıvıra yürümeyi sever, Allah onların nefsini kapanın, örtünün diyerek törpülüyor, erkekler de kadınlara düşkün, onlar da eşlerine sadık kalarak, sabrederek nefslerini terbiye edecekler.
- +1 yıl
nerden biliyosun yahudilik ve hristiyanlıkta tek eşlilik olduğunu.
Soran+1 yılEski ve Yani Ahit'i okudum.
- +1 yıl
Kuranı kerim neden indirilmiş bilgin var mı incil tevrat ve zebur da insanlar değişiklik yaptığı için halbuki hepsinde aynı şey yazıyor.Tüm islam alemine sesleniyor.Sakın şuanki incili ve tevratı okuyup yorumlama insanların kendine göre yazdıkları bir kitaptan hayr gelmez kuranda ne yazıyorsa ona bak
Soran+1 yılBu yoruma katılamicam. Bundan önceki kitaplar tahrif yapılmış olabilir ki yapılmış, örneğin Hz. İsa'nın tanrı olarak algılanması gibi, ama bu o kitapları tamamen reddetme hakkını bize vermez, zaten İslam da tamamen reddetmiyor. Öyle olsaydı ilahiyatçılar Hz. Muhammed'in İncil'de müjdelenmesini delil olarak alamazdı. Tamamen tahrif edilmiş bir kitabı Hz.Muhammed'in müjdelendiğine dair bir kanıt olarak göstermek mantıksızlık olur. Kaldı ki İncil'in birçok kısmı, nerdeyse %60-%70'lik kısmı İslam'a uygundur. Genelde sadece tanrı inancıyla ilgili olan konularda değişiklik yapılmıştır, diğer konularda bir fark yok.
+1 yılhkuarn ayete demiyor iiyi oku evlenin dediğinde açıklaması ve sebebleri vardır evlenmenin bedeline kadar açıklamış izin alınmasına kadar bir ayeti beğenmiyorum dedinmi inkara giiriryor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok eşliliği muhh kılmıyor illa çok eşli olun denmiyor o zamanlar neden çok eşli olunmuştur onun sebebini iyi araştır bence savaşlar oluyor kadınlar dul kalıyor çocukları var burada amaç cinsellik değil o zorda kalan kadınların bir çatı altına girmesi güvende olması
10 Yorumla
+1 yılAslında bu ayet daha çok ortada bir kadın kalmasın diye çıktıgını düşünmekteyim
Bir hata ettin ve zina işledin diyelim eskiden bu konular çok ciddiye alınırdı
Ve nikah düşerdi ya da sahiplenmek diyelim
Yani şartlar falanda işin içime girmekte00 Yorumla
+1 yılSorgulamaktan korkma ve araştırmaya devam et... Korkularının esiri olma bence..
10 Yorumla
+1 yılal oku www.sonsuzlukkulesi.com/.../
00 Yorumla
+1 yılya zaten ilerledıkçe erkek nesli asalacak ve bır bayana 3 kadın düşecek hiç bunu okudun mu ya da duydun mu :/
00 Yorumla- Diğer konusunda 460 cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz heralde. Tek eşliliği yürütemiyor erkekler birden çok kadını nasıl yönetecek. :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKur'an hem evrensel değil hem de bu zamanı kapsamıyor.
00 Yorumla
+1 yılMaide suresinin 33.ayeti hakkında ne düşünüyorsun peki?
04 Yorumla- +1 yıl
Soruna gelirsek, İslam'da erkek ile kadın eşit görülmez. Erkeklerin üstün olduğuna dair hadisler var. Bu yüzden erkeğin daha çok hakkı var.
Soran+1 yılYine aynı Kuran'da kimse kimseden üstün değildir. Üstünlük sadece takvadadır da deniliyor. Aslında Kuran'ın birçok yerinde kadın-erkek arkasında ayrım olmadığı söyleniyor ama uygulamalara bakarsak (çok eşlilik olsun, mal paylaşımı olsun, kadınlara erkeklere tabi olması onlara itaat etmesi vs) olsun erkeklerin bir üstünlüğü var.
- +1 yıl
Evet mesela erkeklerin mirası hakkı, kadının hakkının 2 katıdır. Nisa suresinde gene, 2 kadının şahitliği = 1 erkeğin şahitliği şeklindedir. İslam'a inanan biri erkeğin üstünlüğünü bence kabul etmelidir. Sibel Üresin isimli müslüman kadın bile erkek üstündür diyor. Çünkü İslam öğretisi bu.
- +1 yıl
Kuran-ı Kerim'in tamamını ve bir çok hadis okudum. Uzun zamandır İslam'ı araştırdım. İstediğin bir şey olursa sorabilirsin
Din Plastik bir macun gibidir ne tarafa çeksen esner =) .. O yüzden Takma dini. Hayatını yaşa canım
00 Yorumla
+1 yıldini buraya sokma lütfen herkes kafasında
00 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri