Kuran'da çok eşlilik konusu?

İnançlı biriyim ama Kuran'daki bazı durumlar benim tümüyle inanmama engel oluyor. Tamamen kendimi dine adamak istiyorum ama açıkçası bazı ayetlere inanmak istemiyorum, reddediyorum. Bildiğiniz gibi Kuran'a bir bütün olarak eksiksiz bir şekilde inanmadığınız sürece iman etmiş olmuyorsunuz. Her ne kadar farklı yorumlar olsa da ayette açık bir şekilde ikişer, üçer, dörder nikahlayın, diyor. Bazıları bunu o dönemde araplar çok eşliydi, Kuran bu sayıyı azaltmaya çalıştı şeklinde açıklasa da kutsal bir kitap, Allah emri her şeyden üstündür ve insanlarla pazarlık yapmaz, doğru olan tek eşlilikse bunu emreder ve "acaba 10 tane eşi olan bir toplum tek eşe indirirsem bana iman etmez mi?" diye düşünmez. kaldı ki islam tüm dünyaya, tüm insanlara hitap etme vaadi ile geliyor. böyle bir din çok eşliliği bilmeyen toplumlara da bu kapıyı açıyor ve aslında bir anlamda birçok toplumda ahlaksızlık olarak görülen çok eşliliği prim veriyor. Kuran'ın Türkçe meallerinde bir hata yapılmış olmasını umuyorum ama birçok mealde de ayet bu şekilde geçiyor.
Kuran'da çok eşlilik konusu?