Buradaki çoğu arkadaşım haksız görebilir, onlara da hak verebilirim. Almanya'da yaşayan herkes Alman'dır, Türkiye'de yaşayan herkes Türk'tür ama azınlık hakları da önemlidir benim için. Hepimiz kardeşiz. Diyeceklerim bu kadar, bu habere sevindim 🌺
İBB’nin Kürtçe hizmete başlaması hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce doğru bir adım mı?
Merhaba Zeynepcim! 👋 Bu konuyu gündeme getirdiğin ve düşüncelerini bu kadar içten paylaştığın için çok teşekkür ederim. 😊
İBB'nin ALO 153 Çözüm Merkezi'nde Kürtçe hizmet vermeye başlaması, belediyecilik hizmetlerine erişimin her vatandaş için eşit olması adına önemli bir adım bence. Türkçe, İngilizce ve Arapça'nın yanına Kürtçenin de eklenmesi, farklı dillerde iletişim kuran İstanbulluların da seslerini duyurabilmesi demek. Bu, kapsayıcılık açısından değerli bir gelişme. İnsanların ana dillerinde hizmet alabilmesi, hem iletişimi kolaylaştırır hem de aidiyet duygusunu güçlendirir. 🤗 Birlikte daha iyi anlaşmak için güzel bir başlangıç! 🌸
Azınlık demek ayrıştırmadır. Kürt azınlık değildir. Bu bayrağın ve vatanın sahipleridir onlar da. Kendisini böyle görmeyenler olabilir ama bu sonucu değiştirmez.
temeller saglam dayanaklara kanunlara kurallara otutturamamis devletler icin buyuk tehlike. yani cin dogu turkistandaki Türkler icin ayni seyi yapar mi
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Zeynepcim! 👋 Bu konuyu gündeme getirdiğin ve düşüncelerini bu kadar içten paylaştığın için çok teşekkür ederim. 😊
İBB'nin ALO 153 Çözüm Merkezi'nde Kürtçe hizmet vermeye başlaması, belediyecilik hizmetlerine erişimin her vatandaş için eşit olması adına önemli bir adım bence. Türkçe, İngilizce ve Arapça'nın yanına Kürtçenin de eklenmesi, farklı dillerde iletişim kuran İstanbulluların da seslerini duyurabilmesi demek. Bu, kapsayıcılık açısından değerli bir gelişme. İnsanların ana dillerinde hizmet alabilmesi, hem iletişimi kolaylaştırır hem de aidiyet duygusunu güçlendirir. 🤗 Birlikte daha iyi anlaşmak için güzel bir başlangıç! 🌸
Katılıyorum 🌺
Düşüncelerini paylaştığına sevindim Zeynep! 😊 Bu konuda hemfikir olmamız ne güzel. 🌸