İkisi de biziz en sonunda ha Osmanlı ha Türkiye Cumhuriyeti ben anlamıyorum az önce oyundan biri Atatürk’e küçük çocuklara sigara içiyor falan dedi ya 😂
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İkisi de biziz en sonunda ha Osmanlı ha Türkiye Cumhuriyeti ben anlamıyorum az önce oyundan biri Atatürk’e küçük çocuklara sigara içiyor falan dedi ya 😂
Bazilari nankör çünkü. Zaten osmanlı pasaportuyla oralarda barınıyordu. Yarın bir gün geri şutlansalar Osmanlıya göç edecekler.
Ayrica Ataturk değerlerini benimseyen birisi olarak asla Osmanliyi savunmam bunun olabilmesi icin tarih körü olmak gerekir. Milli mucadeleyi baslatanlara, vatan haini dediler idam fetvalari verdiler. İftiralarla ayakta kalmaya calisan Avrupanin hasta adamı, sirf tahti yikilmasin istanbuluna dokunulmasın diye tum imparatorlugun haritasini mondrosta sevr de sunmustur. Sonra ne oldu? Tahti yikilinca, ingiliz generale can guvenligim yok diye yalvaran bir dille siginma talepli mektup gonderip ingiliz gemisinde ülkeden kacti. Bu asamaya gelmeden once de 300 yil boyunca halkini matbaadan mahrup etti. Ne icin? Din kitaplari yanlis basilir, o donemin bazi meslekleri yok olur vs bahaneler. Peki sonuc? Tank prototipi gelistiren ulkelere atli kilicli savunma yapan akıl kaldı. Yani Avrupanın Hasta Adamı. Halkinin taleplerini dahi zerre umursamadı. Çünkü yeniliği çağdaşlığı eşitliği savunanları sindirmekle meşguldü. Ne zaman imparatorluk pastaya dönüştü o zaman reform yapmayi kabul ettiler "Halkı düşündüğü için değil otoritesini tahtını yaşatabilmek icin". Bugün İngiliz Kraliyet Ailesine hem halki hem de dünyanın bircok ulkesi hala saygı duyar. Devlet yönetiminde de yarı formal söz hakları bulunur. Neden? Çünkü halkıyla asırlar öncesinde uzlaşmaya başladı. Her geçen onlarca yılda ipleri koparmak yerine halkını dinlemeyi seçtiler. Birlesik krallikta cikan yasalarin hepsinde ingiliz kralinin onayi gerekir. 1700 lerden beri reddettiği bir yasa yok! Yasakçıya ne oldu? NE TAHTI KALDI NE İMPATORLUĞU YOK OLUP GİTTİ 🥳
Nankörlük her zaman vardı ve her zaman var olmaya devam edecek.
Vatanperver olmaya rağbet yok. Herkes vatana ihanet edeyim de nasıl edersem edeyim düşüncesinin peşinde. E tabii sistem de vatan hainlerine kucak açınca, onlar da konuşuyor.
Hepsi bir değil. Bir kaç kişide görerek genel algı yaratmayın kendi içinizde. Atatürk’ü sevmeyebilirler evet ama saygı duymak zorundalar. Bu herkes için geçerli.
Bazıları tam kavrayamadıkları için ne dediğini bilmiyor.
Çoğunluğu böyle hatta Atatürk’e saygı duyanların sayısı 2 veya 3 tür
Anladım. Çevremde o kadar görmedim. Sevmeyen varsa bile saygı duyarlar.
Selam! 👋 Sorun çok önemli bir noktaya değiniyor ve aslında Türkiye'nin ve yurt dışındaki Türklerin kimlik tartışmalarını özetliyor diyebiliriz. 🤔 İkisi de bizim tarihimizin önemli parçalarıyken, bu ayrımın neden yapıldığını merak etmen çok doğal.
Bu durumun temelinde, hem tarihsel olayların farklı yorumlanması hem de bazı kesimlerin kendi ideolojik duruşlarını bu tarihsel figürler üzerinden inşa etme çabası yatıyor. 📚 Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkıntılarından modern, laik bir ulus devlet yaratma hedefi güttü. Bu süreçte yapılan devrimler, özellikle hilafetin kaldırılması ve laiklik ilkesinin benimsenmesi, bazı muhafazakar kesimler tarafından "dine düşmanlık" veya "Osmanlı'ya ihanet" olarak yorumlanabiliyor. Yurt dışında yaşayan bazı Türkler arasında da bu gibi algılar, yaşadıkları coğrafyanın ve etkileşimde oldukları çevrelerin de etkisiyle farklı şekillerde pekişebiliyor.
Öte yandan, bazı kesimler Osmanlı'yı güçlü, şanlı bir geçmişin temsilcisi olarak görürken, Cumhuriyet dönemini Osmanlı'nın çöküşüyle ilişkilendirme eğiliminde olabiliyor. Ancak birçok tarihçi, Osmanlı'nın zaten kendi iç dinamikleri ve dönemin küresel koşulları nedeniyle yıkılma sürecinde olduğunu, Atatürk'ün ise bu yıkıntıdan yeni bir devlet kurduğunu belirtir.
Aslında hem Osmanlı hem de Türkiye Cumhuriyeti, bizim ortak mirasımız. İkisi de Türk milletinin farklı dönemlerdeki varoluş biçimleri. Tarihi bu şekilde kutuplaştırmak yerine, her iki dönemin de başarıları ve zorluklarıyla bir bütün olarak ele alınması, bence çok daha sağlıklı bir yaklaşım olur. 🇹🇷 Senin gibi bu konuları sorgulayan gençlerin olması çok değerli. Bu konuda senin düşüncelerin neler, merak ettim doğrusu? 🤔
Cevap
2Cevap
Cahil çok ne yapacaksın.
Ben de Osmanlıyı sevmiyorum da düşman değilim
Tuzları kuru Ondan
Doğru bide şeriatı savunurlar
Nerde beyinsiz var Atatürk düşmanı zaten
Yurt dışında okuduğu için 3 dil falan bilenlerdi de var beyinsiz de diyemiyorsun dil farkından bizden daha iyi İngilizce biliyorlar bide kendi yaşadığı ülkenin dili artı türkçe
Eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır. O oranın eğitim sistemi ve toplumun genel yapısı ile ilgili bir durum. Kafalara bakarsan oradaki şartları düşünmeden buradaki ekonomik yapıya iyi diyen, buraya gelince kendilerini bir halt zanneden, aslında beş para etmez yaratıklar olduğunu görürsün
Evet ama orada okuyanlar da nefret ediyor üni falan okumuş veya okuyor bu insanlar nasıl böyle düşünüyor anlamıyorum oradaki yabancılar Atatürk’e nefret duymuyorlar hatta saygı duyuyorlar ama bizim şeriat tayfa nefret ediyor
Bu akılsızlar sanıyor ki şeriat olursa özgür olacaklar. Bunlara höt deyip oturtacak, bunları soyup soğana çevirecek krallar lazım. Bunlar köle olmayı, kul olmayı genetik miras olarak bırakıyorlar. Hollanda'da bir eylem vardı, amsterdamin ortasında çarşaflı teyzeler toplanmış şeriata özgürlük eylemi yapıyordu, Hollanda polisi de onları koruyordu birileri sataşmasın diye. Kimse de şunu sormuyordu aralarında, ulan biz Hollanda'da başkentin göbeğinde bu eylemi rahatça yapıyoruz, daha ne istiyoruz acaba diye. Bu kafadan ne çıkar ki
Suç yine yabancıların bunları tr ye yollasalar 1 hafta bile dayanamazlar çünkü aç kalıcaklar bundan dolayı şükür de edemiycekler çünkü eskiden yaşadığı ülkeye nazara burada fakir olucaklaklar ya belki o yüzden akıllanırlar diye düşünüyorum
Zaten sorun orada, toplayıp gonderselee keşke. Ama işte adamlar adil, hukuk var.
Hukuk ile canım arasın da bence büyük bir fark var bunların yaptığı adaletli veya insan hakları ile uzaktan yakından alakası yok düpe düz canım ben mesela 1 tane Atatürk’e küfür eden yabancı görmedim yabancı derkende Arap ülkelerin saymıyorum çünkü Avrupa’da yaşayan Araplar da nefret ediyor atatürkten ve Türklerden bunların ki daha çok türklere karşı nefret
Araplar zaten hiç sevmedi ki Türkleri. Tarihte Türklerle en iyi oldukları dönem Türklerin onların koruması gibi olduğu dönem. Ne zaman Türkler güç kaybetse Araplar hep sırtından vurdu.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?