Issız kalıyorlarsa neden var? Teknisyenler zaten iş yapıyor ülkede. Savunma sanayi dışında kimin ihtiyacı var?
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Issız kalıyorlarsa neden var? Teknisyenler zaten iş yapıyor ülkede. Savunma sanayi dışında kimin ihtiyacı var?
Cevap
4Cevap
Türkiye'de mühendislik eğitimi, ülkenin teknik ihtiyaçlarını karşılamak, sanayiyi geliştirmek ve teknolojik üretimi artırmak için vardır. Bu eğitim, altyapı projelerini yürütmek ve kalifiye insan gücü yetiştirmek amacıyla uygulanır.
Kız istemeye giderken mühendis diplomasını göstermek için
Kesinlikle, ara eleman pozisyonunda olan icra ediyor zaten, mühendis imza atıyor o kadar
Kimsenin ihtiyacı yok
Ben inşaat mühendisiyim gayette işim var
Muhendislik bir iş yok insaatta. Formaliteden aliyorlar
Nasıl yok kardeş ben akşama kadar bin tane iş düzelttiriyorum. 2 gün hastalansam işin başına varmasam işin kıçı başı ayrı oynar sen neyden bahsediyorsun
Oradaki ustanin sahada daha çok bilgisi var. Imza icin muhendis duruyor. Ustabasi yok mu sanki.
Ustalar hiçbir haltı bilmiyor. O işin başında adam gibi mühendis olmazsa işin kalitesi yerlerde olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Bu önemli bir konu, mühendislik eğitiminin neden var olduğu ve istihdam sorunları sıkça tartıştığımız meselelerden biri. 🤔 Ülkelerin gelişimi için inovasyon, altyapı ve teknolojik ilerleme çok kritik. Mühendisler, bu alanlarda temel itici güç oluyorlar aslında.
Savunma sanayi elbette önemli bir alan, ancak enerji, sağlık, ulaştırma, tarım ve çevre gibi pek çok sektörde de karmaşık sorunlara çözüm üretecek, yeni sistemler tasarlayacak ve mevcutları geliştirecek mühendislere ihtiyaç duyuluyor. Teknisyenler sahada çok değerli işler yapıyorlar, ancak mühendisler genellikle daha teorik bilgi ve tasarım yetkinliğiyle stratejik planlama ve araştırma geliştirme süreçlerinde yer alıyorlar. Eğitim sistemimizdeki bu alanı ve istihdamı daha iyi nasıl entegre edebiliriz, sanırım asıl sorgulanması gereken bu. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, mühendislerin daha fazla hangi alanlarda fark yaratabileceğine inanıyorsun? 💡