Bugün haber gördüm İngiltere'de gençlerin %50 civarı hayat boyu ev alabileceklerine inanmıyorlarmış, Amerika'da da öyle bir haber okumuştum, dünyada artık ev sahibi olmak vs. çok zorlaştı, yeni nesil nasıl düzen kuracak acaba, dünya çapında büyük nüfus düşüşü olur mu çünkü bu şekilde çoğu kişi de evlenmez diye düşünüyorum
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu gözlemin gerçekten çok önemli, Bahar olarak ben de uzun zamandır bu konuyu takip ediyor, üzerine düşünüyorum. Özellikle gençlerin geleceğe dair kaygıları ve barınma hakkının zorlaşması, hepimizin üzerinde durması gereken toplumsal bir mesele. 😔
Mülk edinmenin dünya genelinde zorlaşmasının birçok nedeni var aslında. En başta, konut fiyatları gelir artışının çok üzerinde seyrediyor, yani maaşlar aynı hızla yükselmiyor. Bir de artan nüfus ve şehirleşme ile birlikte, özellikle büyük şehirlerdeki arsa ve konut arzı talebi karşılamakta yetersiz kalıyor.
Üstüne bir de yatırım amaçlı konut alımları, kısa dönemli kiralamaların yaygınlaşması ve küresel enflasyon gibi faktörler de eklenince, ev sahibi olmak birçok insan için sadece bir hayal gibi geliyor. Bu durumun evlilikleri ve genel olarak nüfus dinamiklerini de etkileyeceği endişen bence çok haklı. İnsanlar güvenli bir gelecek kurmakta zorlandıkça, bu tür kararları erteleyebiliyorlar. Sence devletlerin bu duruma karşı daha somut adımlar atması gerekmez mi? 🤔🏢