şu an bilgisayar mühendisliği okuyorum ve bolumumu degisicem yukaridakileri kimler secmeli birbirlerinden farkı nedir
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Neden seçmek zorunda kalıyorsun ki örgünle birlikte hepsini oku. Aşağı yukarı aynı anda 7 bölüm okuma imkanın var.
Lisansını aldığı mesleği yapan çok azdır, yüksek lisans belirliyor aslında akademik kariyeri.
Bilgisayar okuyamıyorum gerçekten intihar edecek seviyedeyim o yüzden bir bölüm okuyup sonrasında bakarım ne yapacağımı sadece mezun olmak istiyorum artik
Ekonomi, işletme, halkla ve uluslar arası ilişkiler ezber bölümleri ve çok konuşmayı gerektiriyor.
Hiimm
Bilgisayar da ezber aslında biraz
Ben mesela ingilizceyi ezberleyerej ogrenemedim kendim onda anlam bulmaya çalıştım deyimleri neden öyle bu kelime nerden geliyor bu ne zaman neden soyluyorlar bir American nasıl dusunuyorki bunu söylemiş gecmiste işte şöyle bir olay olmuş bu kelime kültür ordan geliyor gibi dusunerek arastirarak bilgi kelime topladim sonra da yabancılarla konuşarak pratik yaptım ve bu benim için daha etkili oldu ama Bilgisayar mühendisliği kafasında şöyle:
Oyundan veya netten biriyle surekli konuşayım kelime ezberleyim bitti böyle düşünüyorlar umarım anlatabilmisimdir kendimi (benim bakisacim)
Bilgisayar mühendisliğinde yabancı dilde ezber var çünkü, bilgisayar ile ilgili kavramları ezberlese kendini ifade etmesi için yeter. Ama uluslarası ilişkilerde ne dediğini çok iyi anlaman gerek, bu sebeple o kültüre de aşina olman lazım. Kısacası çok konuşmayı gerektiren bir meslek, mimarlık ve tasarım hariç hepsi çok konuşmayı gerektiriyor.
Yine kararsız kaldım ben bilgisayar mühendisliğini biraksam mi mimarlık mi tasarim mi siyaset isletme vs vs çok karışıyor kafam
Bir kuzenim ingilizce uluslararası ilişkiler okudu. İlk yılında o da senin gibi çok zor yapamıycam falan demiş, sonunda o bölümü bitirdi, şu an doçent ünvanıyla ünv de hocalık yapıyor.
Çok zor gelen şeyi başardığın zaman, ağladığına değiyor galiba.
Sen iyice düşün.
Yani anlıyorum sınav üni sistemi zaten çok kötü
Ama şey işte nasıl desem o codlari yazmak falan zor sanki :(
Püf noktalarını öğrenirsen kolay, bu da zamanla olur.
Zor derken her is zor bu daha çok sıkıcı bir is yani nasıl anlatabilirim acaba kastettiğim seyi
Anladım anladım, sen insanlarla iletişimde olmak istiyorsun o zaman bilgisayar sana göre değil. Diğer bölümlere bak tabiii ki :)
Yazilim ogren ekstra
Senin bolum gayet iyi
Aciktan da iibf oku tamam
Yazılım öğrenmek ayrı bu bolumde curumek ayrı bisey
Curume iste o ise yatkinsin
Beni anladigindan emin misiniz
😅😅Bu bölüm zor cidden
Yatkin degilim kaldiramiyorum mu diyorsun
Evet intuhar edecek seviyeye geldim bilgisayar kodlama uzaktan cool duruyor ama böyle tam şey gibi otelde paspas olarak çalışmak daha iyi yanmis tost makinesinin pasli vidasi gibi iletişim yok hepsi asosyal dersler saçma sapalak
Kiviramiyorum diyorsan iibf tabi daha basit o bolumlerden
Ama guzel bolumun cok iyi paralar kazandirabilir kendini gelistirirsen
Adama soruyorsun boş zamanlarinda napıyorsun hepsi aynı evde cod yaziyo yatiyo kalkip yemek yine ayni🤦🏻♀️calisanlar biraz farklı o da yine asosyal yani
E baska bolumlerden arkadas bul
Sevgili mi lazim sana😀
Evet sevgili stresimi alır benim
Sen de mi iibf de okuyon
Okuduk bitti bizim
Stresini aldirt o zaman sen ya bul iibfden eglenceyi severiz
Yukarda bir şey yazdım şimdi onu copy paste yapcam:
Ben mesela ingilizceyi ezberleyerej ogrenemedim kendim onda anlam bulmaya çalıştım deyimleri neden öyle bu kelime nerden geliyor bu ne zaman neden soyluyorlar bir American nasıl dusunuyorki bunu söylemiş gecmiste işte şöyle bir olay olmuş bu kelime kültür ordan geliyor gibi dusunerek arastirarak bilgi kelime topladim sonra da yabancılarla konuşarak pratik yaptım ve bu benim için daha etkili oldu ama Bilgisayar mühendisliği kafasında şöyle:
Oyundan veya netten biriyle surekli konuşayım kelime ezberleyim bitti böyle düşünüyorlar umarım anlatabilmisimdir kendimi (benim bakisacim)
Hangi bolum bana göre olabilir böyle düşünen biriyim yani bir de mesela el yeteneğim var ama cizim değilde hisleri o tabloya dokerim ya da birini etkilemek için cizerim
Bu yaz parfum yapcam hatta insanları etkilemek için hoşuma gidiyo çünkü bu
Bilememki bunu ya
🥺🥺😭
al işte bir ikizler burcu kadını daha
Evet geçen hatta konuştuk jjsjsjsj
Hala secemedim ben
seni yatırıp kıtır kıtır kesmek lazım :D :D :D
Gel kes beni kendimi oldurcem en yok kafam patliyo
Mesela ben bir erkek olsam kadinlarla calisirdim onlar arasindaki o rekabet güzel olmaları disil enerjileri falan birlikte bir toplanti sergi seminar sunumvs vs yerlere giderdik
Çalışanlarımın yarıdan fazlası zaten Kadın hepsi de turizm otelcilik mezunu ve hepsi de Akdeniz üniversitesi mezunu üç tanesi yüksek lisanslı
sen gel turizm oku snei yanıma alayım ciddiyim :D :D :D
Ben şu an antalyadayim ve uniye gidicem birazdan hangi fakultelere gircegimi bilmiyorum tek tek gezicem bunlarla hocalar bulup konusucam belki ogrencilerden sevgili de bulurum sjsnjs
bol şans sana
Turizim zor mu acaba
Ben yurtdışına gitmek istiyorum mesela öyle bir yol secmeliyim
git başımdan :D :D :D
🥺🥺🥺napiyim ben türkiyeyi çok iyi bilmiyorum
Siyasete girmelisin tam senlik
Siyaset kimler için uygundur kimler okumali
Sen becerirsin akillisin sorguluyorsun baksana dusuncelisin ysni. Tam senlik
Ya ben aşırı sikilgan biriyim bir şeye odaklanamıyorum uzun sure
Kaç yasindasin
20 oluyorum bu ay
Ama akli basinda, olgun birisin. Begendim, nerdensin peki