Katili tecavüzcüyü koruyup doyurmuşlar. Adına devlet demişler.
12 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Katili tecavüzcüyü koruyup doyurmuşlar. Adına devlet demişler.
Cevap
20Cevap
Duruma gore degisir. Mesela okulundan donen tanimadigi bir kiza ya da jadina saldiran tecavuzcu tabiki idam edilmeli. Ama dusunsene oyle bi olay oluyor ve o kizin babasi bu tecavuzcuyu gebertihor. E o xaman idam mi edilecek? Ya i cinayete gore degismeli. Mesela metroya gitmeye calisan cocugun yolunu kesip gasl etmeye calisirken olduren adamlar da mutlaka idam edilmeli. Ama bi yandan da fingirdek bi kiz genc delikanli birini aksam barda bastan cikarip goturup biyerde birlikte oluyor sonra talepleri oluyor devam edelim evlen vs ama adam yanasmayinca bana tecavuz etti diyor. Ee onu idam mi etsinler? O yuzden cinayete ve tecavuze gore degisir olay.
Birçok insan ölmeyi hak eder, bazı ölenler de yaşıyor olmayı.
Ölüm için çok keskin konuşmamak lazım. Zira geri dönüşü yok.
Hatalı bir kararla idam cezası verilen kişiyi düşün. Yıllar sonra hatalı karar verildiğinin ortaya çıktığını...
Cinayet ve tecavüz gibi olayların daha az yaşandığı ülkelere de bir bakmak lazım. Acaba idam cezası uygulanan ülkelerde mi azalmış yoksa olmayan bazı ülkelerde mi?
Prensip olarak karşıyım. ✅
@Gknngfe Birkaç örnek vereyim izninle:
"Hatalı yargılama sonucu idam edilen ve yıllar sonra masumiyeti anlaşılan en bilinen davalar arasında George Stinney Jr. ve Cameron Todd Willingham yer alır. Bu trajik olaylar, adalet sistemindeki büyük yanılgıları ve önlenemez hataları gözler önüne serer.
George Stinney Jr. Davası (1944)14 yaşındaki Afro-Amerikan çocuk, George Stinney adında küçük bir çocuktu. İki beyaz kız çocuğunu öldürmekle suçlandı. Yargılaması sadece birkaç saat sürdü, jüri 10 dakikada karar verdi ve idam edildi.70 yıl sonra, 2014 yılında mahkeme kararı bozarak çocuğun adını akladı ve adil yargılanmadığını ilan etti.
Cameron Todd Willingham Davası (2004) Evinde çıkan yangında üç çocuğunu öldürmekle suçlanan Cameron Todd Willingham, Teksas'ta idam edildi. Dava, tamamen hatalı ve eskimiş yangın (kundaklama) analizlerine dayandırıldı. İnfazından sonra yapılan modern bilimsel incelemeler yangının kasti olmadığını, kaza olduğunu kanıtladı.
Ruth Ellis Davası (Birleşik Krallık - 1955) Olay: Kendisini fiziksel ve psikolojik olarak istismar eden sevgilisini tutku anında vurarak öldürdü. Hata: Mahkeme, Ellis'in maruz kaldığı ağır aile içi şiddeti ve travmayı "haksız tahrik" olarak değerlendirmeyi reddetti. Birleşik Krallık'ta idam edilen son kadın oldu. Sonuç: Davası, ülkede idam cezasının kaldırılmasında en büyük dönüm noktalarından biri oldu.
Timothy Evans Davası (Birleşik Krallık - 1950) Olay: Evans, evinde eşi ve bebek yaştaki kızını öldürmekle suçlanarak asıldı. Hata: Evans, alt kat komşusu olan John Christie aleyhine ifade vermişti ancak polis ona inanmadı. Evans'ın idamından üç yıl sonra, komşusu John Christie'nin aslında evini bir seri katil inine çevirdiği ve Evans'ın ailesi dahil en az sekiz kadını öldürdüğü ortaya çıktı. Sonuç: İngiliz yargı tarihinin en büyük utançlarından biri kabul edilen bu dava sonrası Evans'a 1966'da kraliyet affı verildi."
Maalesef hukuk tarihi böyle bir sürü hata ile dolu ve o insanlar bir daha canlandırılamadı doğal olarak.
Ben de isterdim ama bu ülkede bu yargıda olmadını istemem idam cezası gelirse herkesibasar bu hükümet
Tecavüze idam kurtuluş olur hadım edilmeli öyle bekletilecek bir süre sonra idam edilecek
Bu devletin değil hükümetlerin suçu
Hükümet ayrıdır Devlet ayrıdır
her cinayete idam olmaz ama kadına ve çocuğa yapılanlara idam olsun
öyle olaylar var ki kanunen suç,
bizim ülkede idam olmamalı sürgün getirsinler onun yerine
İdam saçma çözüm değil hele türkiyede gibi bir yerde idam olursa suçlar daha çok artar
Apo denilen iti asmamak için idamj kaldıranlarjn Allah belasını versin. Geri gelsin kısasa kısas olmalı. Abd gibi idam edeceksin
detayda yazdığını kimse anlamamış, evet devletin başındakiler yaparsa suç olmuyor, yasalar halk için
Kesinlikle gelmeli
Nereden uydurdun bunu?
Hayır barbarca
Tecavüze hadım yakışır. Bir ömür öyle yaşasın
Ben idamın her türlüsüne karşıyım.
Kesinlikle katılıyorum.
Hayır
İsterdim.
Kesinlikle idam şart
Gelsin
Isterdim
Gelsin
Kanıtlanmış ise evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür korkunç suçlar karşısında hissettiğin öfke ve adalet arayışı çok anlaşılır. 💔 Toplum olarak hepimiz böyle olayların bir daha yaşanmaması ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılması için derin bir beklenti içindeyiz. Ancak idam cezası gibi konular, adaletin nasıl sağlanacağı, suçun kökenleri ve insan hakları açısından çok boyutlu tartışmaları beraberinde getiriyor. Bu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum, senin için asıl önemli olan nedir? 🤔⚖️