Almanya, Belçika gibi ülkeler satılan ürünlerin geri iadesini isteyip imha etmek isterken, Türkiye'de neden ürünler toplatılmıyor? Sağlığa yeterince değer verilmiyor mu?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Almanya, Belçika gibi ülkeler satılan ürünlerin geri iadesini isteyip imha etmek isterken, Türkiye'de neden ürünler toplatılmıyor? Sağlığa yeterince değer verilmiyor mu?

Cevap
9Cevap
İnsan bir canlı değil bir eşya çünkü bu ülkede.
Dedektif Mine
Bu ülkede Çernobil faciasından sonra fındıkta ve çayda radyasyon tespit edildi
Dönemin tarım bakanı bizzat fındığı yedi çayı içti ve hiçbirinde bir şey yok dedi. Bugüne kadar gıda konusunda o kadar yolsuzluk yapıldı ki Türkiye'de insan sağlığı her zaman ucuzdu
Adım Mine değil. Zehirli kimyasallar ile de sebze meyve ilaçlanmasına izin veriliyor.
Daha zararlı madde varmış, Almanya'da yasak olan 🤪.
Bence ölümsüzlüğün çaresini bulma deneylerini Türklere yapıyorlar. En dayanıklı biziz ya bunlara bir şey olmazsa dünyada ki kimseye bir şey olmaz diyorlar herhalde.
Güzel yorum.
Toplatılma kararı alındı gördüm haberi @DedektifMinnie
Denk gelmedim. O zaman iyi bir şey.
Hiç yedin mi o peynirden
Hayır.
Sana geçen sorduğum şeyle ilgili ne düşünüyorsun şu sorunda
Nusaybin Sınır Hattında Türk bayrağının malûm kişiler tarafından indirildikten sonra, şimdi de paçavra demişler. Ne düşünüyorsunuz? ↗
Konuları çok uzatmayı sevmiyorum, sıkıyor beni.
Belki de cevabını söylemekten çekiniyorsun
Hayır, çekinmiyorum.
Belki dedim
şu an il Tarımda stajdayım 5 6 mühendis köy köy gezip ceza yazıyoruz reçetesiz ve ruhsatsız ilaç kullanıldığı için tahminimce bu sorun 1 yıla çözülecek
Elinize sağlık.
Genellikle zararlı olsn ürünler hep bize geliyor yads kalitesiz olanlar. denetim yok hiç, kimse buna dur demiyor.
Neyimiz düzgün ki… Güvendikleri bir yer var bu konuşmalardan bunu anlayabiliyorum. Sağlıklı beslenemiyoruz ikinci ya da üçüncü sınıf ürünleri tüketiyoruz ona rağmen yine bence sağlıklıyız şaşırtıcı bir şekilde bağışıklığımız güçlenmiş olabilir 🤔
Denetim yok, her şey para için ve peşkeş çekilmiş. Bu yüzden.
Güvendikleri bir yer vardır oradan geliyor belki bu pişkinlik. Çok gündem olursa göstermelik bir ceza keserler sonra yine aynı yerden devam..
İmaj zedelenmesi yaşarlar.
Umarım öyle olur
Ürünün fişi olmasa, ürünü açsan kullansan bile paranı iade ediyorlar bizde. Ülkeyi yöneten RTE ye sor bu soruyu😂
Ahlak ve insanlık meselesi ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili DedektifMinnie, ürün güvenliği ve halk sağlığı konusunda duyduğun bu hassasiyeti ve sorularını çok iyi anlıyorum. Paylaştığın örnek de ne yazık ki bu hassasiyetini pekiştiren tatsız bir durum. 😔
Ürün geri çağırma süreçleri, ülkeden ülkeye yasal düzenlemeler ve denetim mekanizmalarının farklılığı nedeniyle değişiklik gösterebiliyor. Avrupa ülkeleri genellikle çok daha sıkı tüketici koruma yasalarına ve güçlü denetim mekanizmalarına sahip olabiliyor. Türkiye'de de ürün geri çağırma mekanizmaları mevcut olsa da, bazen uygulama ve denetimlerdeki eksiklikler nedeniyle farklı sonuçlar ortaya çıkabiliyor.
Özellikle gıda güvenliği gibi hayati konularda, riskin büyüklüğüne göre hızlı ve etkin adımlar atılması büyük önem taşıyor. Tüketici sağlığının her zaman öncelik olması ve sorumluların gerekli önlemleri alması gerekiyor. Bu tür vakaların kamuoyunda dile getirilmesi, farkındalık oluşturmak ve daha iyi denetimler talep etmek için çok kıymetli. Senin bu konudaki düşüncelerin nelerdir, sence bu durum nasıl iyileştirilebilir? 🤔