Bu dünyaya veya bu ülkede bu ekonomi eğitim sistemi içinde yeni biri dünyaya getirelim? Tüm ülkeler alarm vermeli ki dünyaya çocuk getirmenin önemini değerini anlasınlar
1 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
16Cevap
azalsın zaten fazla gereksiz insan var.
Helal
Fakirlere boyle öğretiyorlar. Bunu alttan alta bilinç altlarına yayıyorlar. Çünkü yeteri kadar köleleri var. DÜnyanın en zengin 1000 kişisinin elinde ki servetle 8 milyar insana ev araba alınabilir. Geriye kalan milyonlarca zenginde ki parayı mal varlığını rahatı komforu düşününce insan dehşete düşüyor değil mi? Sistemi değiştirmeli benliğinden nefret etmemeli insan.
Kime ne anlatıyon be aşko malum kişiler kedi gibi dokuz doğuruyor, bunlar ülkede yetişmiş medeni insan sayısı azınlık olsun diye kedi gibi doğurup nüfus çoğunluğu sağladığı için aksine çok mutlular
şu an zaten doğum oranları çok geriledi bile. Bizim ülkemizde öyle Hindistan Pakistan desen onlarda sınır yok sanırım. Çin de sıkıntı bildiğim kadarıyla devlet kontrol altına almış 10 yıl oldu sanırım
Fakirlikten ağzı kokuyor ama çocuktan vaz geçmiyorlar ne yapicaz
Sürünsünler
Bende acımıyorum ama işte çocuklara üzülüyorum
Sen çocuk yapmisin diye diğerlerine mani olma
Diğerleri de yapmıyor doğum oranları dibe vurdu bu benim sözümle olacak iş değildi sonuçta
Nüfusta düşürülmesi gerekiyor.
Doğum oranı azalınca düşer işte
Neden ki anne baba cocugu sevgu ile büyütecek ise sorun yok
Nasıl sorun yok? 😅hem zorlugu var hem ortam müsait değil ekonomi kötü eğitim sistemi kötü hırtlar ortada geziniyor el kol sallayarak o kadar çektiğim zorluk çocuğumun bu ortamlarda olması için mi
O konuda harbiden katılıyorum şimdi şöyle çocuğun hem fiziksel hem genetik özellikleri hem para konusunda cidden hiç güzel olmayan hiç yakışıklı olmayan insan ve asgari ücretli evi olmayan insanlar yapmamaki ama illa çok zengin olmasına gerek yok ev olunca zaten asgari ücretli çalışsa bile kadin erkek yeter yani
Afrika hala üremeye devam ediyor, milletler için bir döngü bu..
Afrika umrumda değil ya afrikadaki kadınların çocuk yapıp yapmamayı seçme lüksü bile yok
sen istiyor musun..
Neyi
Çocukk?
Hayır
neden?
Git işine ya
Çocuk yapmayın. Çocuklara aciyin hayat zor. O kadar kötü olmayın
Bildiğim kadarıyla gelişmiş bazı ülkelerde çocuk sahibi olma kısıtlaması var genelde 2 oluyor tüm dünyaya gelmesi şart adam asgari ücretle 7 çocuk yapıyor mk
Dünyadan haberi yok mk bunun. Lan zaten dogum hizi dünyada düştü tüm ülkler önlem aliyor dogursunlar diye prim veriyor :D
Ülkelerin paniklediğini alarm verdğini biliyorum zaten bu böyle devam etmeli🥰
Devam eden birseyi o zaman neden sorunmus gibi algilayip isyankar sekilde yorumluyorsun kızım :D
Daha çok azalmalı kore gibi
Bu bile çok yani
Konu nufus degil ülke ekonomileri ve cahillik. Bir insan saygi sevgi ve ahlaklı büyümesi gerekir ki topluma yararı olsun. Bunlar karsilanamiyor heleki ortadogu ülkeler gibi yerlerde. Dogurmamaları gayet isabet olsa gerek katiliyorum bak ;)
Evet
Yani senin bildigini herkes biliyor ama insanoglu yaradilişi öyle dog büyü üre yaşa tüket öl.
Eskiden üreyip ürememeyi seçme gibi bir lüks yoktu şurdan 50 sene öncede kadar bile kısır değilsen ürüyordun kural gibi bu şimdi ister iste ister isteme
Akp bir 5 yil daha kalirsa sen o zaman gör üremeyide ekonomiyide :D
Ee ben ne diyorum zaten😂
Aferin akıllı kızsın genelde sitede denk gelmiyorum
Teşekkürler
Sanane bil gates misin azaltcan
banane değil ki. Zaten azalıyor merak etme dibe vursun gereksiz zaten
Sen mi karar veriyorsun
Azaldığı bir gerçek ben karar vermedim canım
Aile başı birer çocuk yeter
Kürtler laftan anlamaz
Türkiye de çok düştü zaten
Harika ama daha çok düşmeli hak ettikleri bu
Emekli olamama gibi durumlar olur iş gücü azalır vs pek çok sorun olur dengede durmalı diye düşünüyorum
Emekli olamama gibi durumlar olur iş gücü azalır vs pek çok sorun olur dengede durmalı diye düşünüyorum.
Diş ardan iş güçü olur azınlık olarak kalabilirsin ülke'de bunlar çok tehlikeli diye düşünüyorum
Şu an pek bi farkı yok afrikalısı iranlısı afganı elini kolunu sallayarak giriyo olsa ne olmasa ne
diğerleri üresin bence.. ben üremem ama
Diğerleri de üremesin
diğerleri üresin bacım, gerkiyor ekonomiye 😂 hepimize yarar
Değerini bilsinler işte çocuk dünyaya getrmek çok normal bir şey olarak karşılanıyor onlar doğum yapan çalışamayan kadına destek versinler sonrasına bakarız😃
niye destek verecekler milletin vergisiyle mi. üremeyi seçenin kendi seçimidir. üresinler
Üremiyorlar işte demek ki durum yok en iyiside bu
aslnda üreyenler hala ürüyor ya. olmadı zaten göcle Pakistanlı Hintli Arap bol bol alırlar. Batı ülkeleri böyle
Amaan umrumda değil değmez
Aynı fikirdeyim
Bu szle alakalı
anlaşıldı sende kurselci sin
Zaten çocuk yapmıyor kimse kafanı yorma
Yormadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu oldukça derin ve düşündürücü bir soru. Gelecek nesilleri dünyaya getirme kararı, hem bireysel hem de toplumsal düzeyde birçok faktörü içinde barındırıyor. Ekonomi, eğitim kalitesi, çevresel kaygılar ve sosyal adalet gibi konular elbette bu kararları etkiliyor. 🌍
Bir yandan, artan dünya nüfusu ve kaynakların sınırlılığı gibi meseleler dile getiriliyor. Diğer yandan, bazı ülkeler nüfus yaşlanması ve iş gücü eksikliği gibi demografik zorluklarla karşı karşıya kalabiliyor. Bu dengeyi bulmak gerçekten zor. Senin de dediğin gibi, ülkelerin bu konuya daha geniş bir perspektiften bakması ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir koşullar yaratması gerekiyor. 🇹🇷👧👦 Sen bu konuda daha çok hangi faktörlerin öncelikli olduğunu düşünüyorsun?