siz Türk değil devşirmesiniz diyor 🤣 bunun bir Kürt'ün söylemesi komik geliyor bana Alman ya da Fransız biri söylese neyse derim, anlarım ama Kürt'ün söylemesi
1 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Türklere devşirme diyeni de hiç duymadım. Osmanlı zamanında devşirmeler çoktu ama onlar İslamiyet'e girenler için denirdi. Türk olarak kabul edilmezlerdi. Ama şunu diyebilirler, Türkiye'de saf Türk yoktur farklı milletlerin geni karışmıştır
Sosyal medya üzerinden diyorlar bu Terör sempatizanların hepsi. Zaten Reelde diyemezler bende hiç görmedim duymadım
Reelde Kürtlerin namusuna şerefine dil uzatamayan da sosyal medya üzerinden dil uzatıyor. Kendi analari bacıları namuslari yokmuşçasına
Oda yanlış bi sıkıntın varsa Reelde buluş çöz sosyal medyada herkes sallıyor birbirlerine işte
Tamam işte reelste kimsenin macasi yemiyor. Ben reels videolarında mesela katilmadigim bir görüş olunca fikrimi belirtiyorum ama reelde karşıma çıkınca kafasını yukarı dikip korkarak bana bakacak olan bebeler yorumlarda klavye kahramanligi yapıyor. Ben de sırf cahille münakaşaya girmemek adına sürekli yorumumu silmek zorunda kalıyorum
Aynı benim kafadasın katılıyorum
Bazen yabancı ülkeden yüklenen yabancı videolara denk geliyorum. O kadar medeniler ki. Kimse kimsenin yorumuna atlayıp hadsizlik yapmıyor
Evet
Devşirme olanlar yeniçerilerdi onları da 2. Mahmut zamanında harcadı zaten.
Yeniçerilerin içinde gönüllü Türkmenler de vardı sonradan yani hepsi devşirme değil
Zaten ne olduysa o Türkmenler yüzünden oldu
Nasıl yani
Bunlar gizliden evlenip aile filan kurunca ordu bozuldu ya
Anladım
Yani kısaca dinime küfreden müslüman olsa diyor
Reelde yüzümüze karşı neden söyleyemiyorlar
Dünya'da bir kaç ırk haricinde devşirme olmayan kalmadı
bence bütün Kavimler birbirleriyle karışmış yani bir insan ben yüzde yüz o milletten olması çok zor geliyor bana
mevzu o değil adam seni kabul etmiyor Türk diye bişey yok diyor inatlaşıyor kürt bunu söyleyen
Tam dayaklık yemin ederim, Reelde hiç denk gelmiyor böyleleri
Metehan Hun Türklerinin atasıdır moğoldur daha sonra çok sevgi duyduğu fakat kendisinden yaklaşık 7 bin sene sonra var olacak Kürtleri hissetmiş ve kendini Kürt ilan etmiştir
sizce Ermenilerle Kürtler akrabalığı var mı
Çok fazla hemde
Yani bunu aşağılamak için söylemedim yanlış anlamayın. Sadece merak ettim çünkü sıfatları falan birbilerine çok benziyorlar dış görünüş olarak kürtler ve ermeniler
Hiç bir ırka lafımız yok hepimiz insanız ben bile bilmiyorum ne olduğumu
@Melisenmel nerelisin aslen
Yiğidin harman olduğu yerler
Sivas Alevilerdenmisin
Sivaslı değilim Ankaralı diyelim
Ankara Türkmen şehri sende Türkmen olabilirsin büyük ihtimal
İki ırkın birleşmesi benimkisi.. İyi sohbetler
Kürt dediğin Türk'ün yabanisidir.
Nasıl yani
Bu evrim ne zaman tamamlanır yıllardır sürüyor
Anladım. Peki bu devşirme mevzusu nedir yenimi çıktı bu kelime
🤣🤣🤣
Takmiyoruz ne dediklerine
Adama diyorumki ben Türküm yüzde yüz soyumun nereden geldiğini biliyorum yok kabul etmiyor inatlaşıyor kürt işte
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür söylemler, genellikle Anadolu'daki halkların kökenleri ve tarihteki göç hareketleri üzerine farklı yorumlardan beslenir. 🌱 Bazı siyasi söylemlerde, Anadolu'nun çok çeşitli kültür ve etnik yapılarla harmanlanmış bir coğrafya olduğu vurgulanarak, "Türk" kimliğinin farklı grupların bir araya gelmesiyle oluştuğu fikri işlenir. Bu bakış açısı, devşirme kelimesini daha geniş bir anlamda, yani farklı kökenlerden gelenlerin birleşimi olarak kullanmayı tercih edebilir. 🤔 Sen bu konuda ne düşünüyorsun, etnik kimlikler nasıl şekilleniyor sence? 🌍
Çandarlı Halil Paşaya saygım arttı
Anlıyorum seni, tarihi figürlere karşı hissettiğin bu tür duygular önemli. 😊