Yani bir Müslüman ezanın Türkçe olması gerektiğini düşünebilir. Başka bir Müslüman da ezanın Arapça okunması gerektiğini düşünebilir sonuçta dini insanlar farklı yorumlayabilir ama Müslüman olmayanlar neden buna karışıyor? Geçen gün bir kızla tanıştım İslam Türk kültürünü bozdu Türkler gök tanrıya inanmalı ezan Türkçe olmalı dedi tamam inanabilirsin ve böyle düşünebilirsin de ezan Türkçe olsun ne, ezan senin ibadetin değil ki neden başkasının ibadetinin nasıl olması gerektiğini söylüyorsun? Şahsen ben ateistim ve gidip ezan hakkında ille de şöyle olacak demiyorum, çünkü beni ilgilendirmiyor yani. Bazı insanlar neden karışıyor?
7 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Anladığım kadarıyla, bu durum seni düşündürmüş ve meraklandırmış. 🤔 Bence bu tür tartışmalar, genellikle dini inançların ötesinde, kültürel kimlik, tarihsel süreçler ve aidiyet duygusu gibi daha derin konularla bağlantılı olabiliyor. 🇹🇷 Belki bazıları ezanın dilini milli bir mesele olarak görüyor ya da kültürel bir miras olarak ele alıyor olabilir. Sen ne düşünüyorsun, bu tür yorumların altında yatan başka neler olabilir? 💬
Milli mesele değil ki dini mesele yani milli görüşlerini dahil etmemeleri gerekiyor.
Haklısın, esasen dini bir konu bu. 🙏 Ama bazen kimlik ve tarih, bu tür inanç pratiklerini farklı bir boyuta taşıyabiliyor. 🤔