şahsen ben ateist olarak din görüşümü açık açık söyliyemiyorum tepki olacağından dolayı bence saygı göstermeyen her insan yobazdır
Cevabın nedir?
+1 yılAteistler üçe ayrılır.
1) Yaşam standartlarını beğenmediği için inat olsun diye Allah'ın varlığını inkar edenler. Bu kesim akılsız olur.
2) ''Allah neden kötülüklere müdahale etmiyor?'' bahanesiyle Allah'ın varlığını inkar edenler. Bu kesim de akılsız olur.
3) Evrenin tesadüfen yaratıldığını ve belli bir yaratıcının olmadığını savunanlar. Bu kesim ise kördür.
Ben sadece 3. kesime mensup kişilere saygı duyarım. Kendi kararı beni ilgilendirmez. Zaten ilk iki sıradaki ateistler de ateist değil, din düşmanı ama kendilerine ateist adını vermişler.15 Yorumla- +1 yıl
bende 1de var 2 de var ama üç yok :)
- +1 yıl
Saygı bekleme o zaman.
- +1 yıl
bana saygı göstermeyene ben hiç göstermem sende bekleme o zaman hem argo lafta söyleme bu arada akılsız falan siz çok mu akıllısınız inanınca akıllı inanmayınca akılsız oluyorsun sen önce bir dinini araştır bence
- +1 yıl
Boş konuşuyorsun. Senin saygına ihtiyacım yok zaten. Zavallı.
- +1 yıl
benimde senin saygına ihtiyacım yok konu burda kapansın bence :)
En İyi Cevaplar
Eskiden bende tam inanmazdım zamanla inancım oluştu geçecek zamNla seninkide ama yinede kimse bir şey diye ez sana
10 Yorumla
- Diğer konusunda 657 cevap paylaştı.
+1 yılSanki Suudi Arabistan da yaşıyorsun.. Türkiye'de herkes müslümanim diye geçinir ama niye müslümansin diye sorsan cevap veremez hatta kelimei şehadet desen o ne dicekler.
Ne namaz kılınır nede camiye gidilir.
Mevlütten mevlüte müslümanlik olmaz.
Başı kapalilara yobaz, dini sorgulayana tuhaf bakarlar.
Türkiye'de Müslümanlık din değil, gelenek olarak kayıtlara geçiyor bence14 Yorumla- +1 yıl
yasemin?
- +1 yıl
@Sehonunoğlu ne yasemini?
- +1 yıl
haklısın :)
- +1 yıl
tamam yok bişe :)
- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılYobazlar biz ateistlere saldırıyor çünkü
413 Yorumla- +1 yıl
@SehonunOğlu Beklerim muahahhahah
- +1 yıl
Soran şekil a da görüldüğü gibi bir b. k dememize rağmen yine saldırıyorlar bize.
- +1 yıl
@SehonunOğlu sizdende zaten bu beklenirdi siz buna iste müslümanlık diyorsunuz
- +1 yıl
hahaha :D
- +1 yıl
@Сеddгic ooo yeni kasa bmw hoşgeldin
- +1 yıl
@Сеddгic Yerim seni kankaa :*
- +1 yıl
@Сеddгic sağlammı bir görmek lazım
- +1 yıl
valla bu konuda anneni çok övüyorlar
- +1 yıl
master hanım ateist olabilirsiniz bir mahsuru yok.
- +1 yıl
@honduraslı Sana mı sorucam?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
26Cevap
+1 yılYav kardeşim 19 yaşında genç adamsın ben sana ateistim deme sebebini söyliyim Allaha/Tanrıya artık neyse bunun varlığına inanıyorsun hemde köpek gibi inanıyorsun ama ateistim demek hem ibadetten yırtmak hemde daha popüler görünmeni sağlayacağını sandığın için bin atiistim bin atiistim diye geziyorsun ortada bırak bu martavalları. Dini inancı olan bir anne babada dini inançları benimsemiş bir toplumda kimse ateist olamaz. çünkü olgunluğa gelene kadar belli bir inançla büyümüştür o inancı inkar etmesi öyle kolay bişey değildir. Var mı sende tanrının varlığını tartışabilecek bilgi?
110 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle kardsm
- +1 yıl
biraz pek yok ama olmuyan bir yaratıcıyıda araştırmam saçma değil mi sence?
- +1 yıl
Hıı alttaki yorumları okuyup iyi cevaplar veriyorsun. Tebrik ederim en azından bu kadar da olsa gelişmiş bir zekaya sahipsin.
- +1 yıl
olmayan bir yaratıcıyı araştırmam saçma değilmi diyosunn asıl mesele bu arastırmadnn hiçbirşey öğrenemezsinn üstün bir zekaya sahip olan einsten bile bir yaratıcının olduguna inanmıstır ki sen daha arastrmaya bile üşeniysn düz mantıkla sanki sabah olmucak Şu an gece diyosun buna benzer bişey seninki araştır öğrenn kardeşim nasıl gidersn öyle geliştirirsn kendini yasın 19 ve yazık etme kendine merak etme kimse sana zorla bişeye inan demez ama körü körünede yaratıcı yok deme çok iyi bir arastrma yap ve hepsini ölç biç ve kararını ondan snra ver
- +1 yıl
@esmerkeyunus pekela zaten sözler köşküne gidecem bu hafta
- +1 yıl
görüş sahibi ben alttaki yorumlara göre laf yapmıyorum boş boş plemik yaratma be kardeşim
- +1 yıl
@esmerkeyunus Araştırmaya üşeniyorsun diye bir şey yok. Tanrı insanın araştırarak bulabileceği bir şey değildir. Ayrıca felsefede de dinlerde de tek bir kural vardır inançlarla alakalı en önemli kuraldır. Din dogmatiktir. Bu kadar bitti. Yani din/inanç sorgulanamaz. bir inanç sistemi vardır her dinin ve o sistem sorgulanamaz esnetilemez farklı şekillerde yorumlanamaz. Ya bu kurallara iman eder o dine mensup olursun ya da iman etmezsin bu kadar basittir aslında. İşte ateizmin Türkiye gibi inanç sahibi toplumlarda artma sebebi budur. Yapması zor gelen şeyleri esnetemeyeceği için mesela namaz günde 5 değilde 2 kere kılsak gibi ya da oruç hani 30 gün değilde 10 gün tutalım diyemeyeceği için reddetmek daha kolay gelmekte. Ne kadar inkar etsenizde bilinç altınızda yatan ana sebep budur. Çünkü ömrünü bu konulara harcamış insanlar bile kararsız kalabiliyorken sen ben gibi 20-30 yaşlarında insanlar tanrı vardır tanrı yoktur diye ortaya çıkınca çok abes saçma şeyler oluşuyor.
- +1 yıl
öncelikle görüşlerine pek katılmıyorum katılmamıda bekleyemessin çünkü ben ateistim neden ateist oldun dersen kötü insalarla yaşadım çok kötülük gördüm müslümanlara sorguladım allahı sorguladım dünyayı sorguladım ama bir netice alamadım o yüzden yani ben pek bilinçli bir ateist değilim beni ezmeyede çalışma sen ne kadar araştırdın müslümanlığı ailenden gelen bir şey sözde müslüman bir ülkedeyiz o yüzden mi eger hristiyan bir ülkede doğsan hristiyan bir aileden gelmiş olsaydın yinede inancakmıydın peki
- +1 yıl
Ateizm, Hristiyanlık yahudilik ve islam üzerine okuduğum kitapları üst üste koysam sanırım NBA'de Yao Ming'den sonra en uzun şey olur için rahat kalbin ferah olsun. Kendin söylüyorsun zaten pek bilinçli bir ateist değilim diye kolaya kaçtın işte bu kadar basit. Hepsi özellike felsefeye ilgi duyanların hepsinin şu mantıkta gösterilen şeyler var ya Tanrı var kötülük var kötülüğü tanrı yarattı o zaman tanrı kötüdür gibilerinden salak saçma bir denklem kurarlar aynı o mantıkla bakıyorsun :) Tanrının sana insanoğluna vermiş olduğu irade ve zekayı hiçe sayıyorsunuz bu şekilde. Tanrı kötülükle beraber iyiliği de yarattı ve sana bir irade verdi ki git iyi ol ya da kötü ol diye ama tercihi sana bıraktı. Son soruna gelince Hristiyan bir ailede olsaydım evet hristiyan olacaktım ama aynı tanrı inancı olacaktı. Konuyla alakası yok ama onu da söyliyim Hristiyanlık bazı küçük farklılıklar dışında inanç sistemi olarak islamdan farklı değildir Bütün dinler inanç sistemi olarak aynıdır. İçerik farklı.
- +1 yıl
peki allah akıl verdi demi bize sobaya dokunma yanarsın yaşıyarak öğreniyorsun donunca yandın pemi demekki bu sıcakmış canımı yaktı diyorsun bende sana ama o çocuk bilmiyorki öğretilmemiş diyorum bende sana köpeklerdede akıl diyorum akıl olmassa eğitilmezdi zaten hani allah sadece insanlara irade gücü vermişti peki? başka bir sor daha allah adaletli ya hani sözde peki müslüman olarak doğmayan biri neden cehennemde yansın ki adalet mi bu peki allah için adalet bu kadar basit bir kavram mı? sokakta o kadar aç insan var ki hani herkezin rıskını veriyordu afrikada millet acından ölüyor be ama onlar salak gibi halen inanıyorlar eee o zaman inandığı allah rıskını versin o zaman da bizde inanalım...
Kimse kimseye şu dindensin diye yargılıyamaz ama sende bir başkasının dinine laf yaparsan ağzınını burnunu kırarlar.
52 Yorumla- +1 yıl
öldürsünler bana iyilik yaparlar bro
+1 yılŞimdi objektiflik çatısı altında haklısın eyvallah. Ama bayrağı altında yaşadığın ülke kafirlerle savaşılarak alınmıştır. Sen İslamı temsil eden bayrak altında yaşayıp ateistim dersen Allah Allah diyen atalarının kemiklerini titretmiş olmaz mısın? :( Ben burda ateistlere laf atmıyorum. Türk ateistler saçma geliyor hepsi bu onun dışında bana ne her koyun kendi bacağından asılır. Saygılar
10 Yorumla
+1 yılSaygı gösteririm. Ama yobaz denmesi hoşuma gitmiyor. Sonuçta insanlar çevrelerinden nasıl görüyorsa ona göre tepki verirler. Bu alışkanlıktan da zor kurtululurlar. En iyisi açmamak böyle konuları. Benim karşıma çıksa biri ne kadar saygılı olsam da bari deist olsaydın diye tepki verebilirim. Doğru olan kimseyi bu konulardan yargılamamak o seni yargılıyor diye sende yargılamak ve buna isim takmak zorunda değilsin. Çevreni buna göre şekillendirmen gerek.
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıldin görüşünü niye söylüyorsun millete ne kimsenin inancıyla dalga geçme kendin inanma millet sanki bangır bangır bağırıyor mu inancını camide kaç insan var ki
20 Yorumla
+1 yılBen şahsen muslumanlarla asla dalga geçmem, ama bazı yobazlar "cehennemde gorusuruz" esprisi yapınca da karşılık vermeme kızmayın
10 YorumlaAteizm bir din degil inanistir Türkiyedeki zorluklari senin gorusunun onlar icin bir anlami olmaz saygi duyulmassiniz kisacasi
10 Yorumla
+1 yılbaşka dinlere başka ideolojilere saldırıp hakaret etmeden ateistliğini savunursan sıkıntı yok fakat içinde hakaret içinde saygısızlık ya da karşıdakini hor görüp savunduğu değerlere saldırdınmı işte tam orda dur
10 YorumlaDiğer konusunda 419 cevap paylaştı. Ben daha çok neden diye sorarım. Neden ateist oldu. ?
13 Yorumla- +1 yıl
gel anlatayım o kadar merak ediyorsan özelden yaz ama
- +1 yıl
tamam mesaj attım
Sahsen sana tepki vermiyoruz sadece ben üzüldügum icin dogru yolu göstermeye calisirimki bu bir tepki degil.
10 Yorumla
+1 yılMüslüman bir ülke olduğu için sizleri çok iyi anlıyorum.
10 Yorumla
+1 yılSen europaya Gel bn turkiyede
Bnde musluman diyince bir tepki aliyorum Burda.10 Yorumla
+1 yılTürkiye'nin %60ı cahil, bilgisiz, karşıt görüşe saygısız ve önyargılı oldugundan oldukça zor olsa gerek.
20 Yorumla
+1 yılbiz agnostikliğimizi söyleyemiyoruzdaha hocam ne yaptın
10 Yorumla
+1 yılHer koyun kendi bacağından asılır, ister inan ister inanma başkasını bağlayan bir durum yok zaten de senin illa fırsat bulduğun her yerde ben ateistim demene de gerek yok...
10 Yorumla
+1 yılNe istyrsan o ol bizi baglamazz islam kusursuz bir dindir kusurlu olan biz muslumanlarizz oyuzden dinde zorlama yokturr nasil inaniyorsan oyle yasa ve herkes kendinden sorumludurr iyi gecelr
10 Yorumlaya musluman bir ülkede atasın nedir lan seni kim dünyaya getirdi saniyon
18 Yorumla- +1 yıl
annem :)
- +1 yıl
bak işte senin gibi saygısız insanlarda var bu ülkede ne yazık ki keşke taksaydıda hiç olmasaydım merak etme ahbap gidecem bu dünyadan zaten rahat olun yani cehennemde ne getireyim sana dostum ne istersin ya sen gelirken bir kaç tane odun getirde soğumasın oralar
- +1 yıl
senin gibi bir yobazla diyaloga girmem hataydı cehenneme inandığımı kim söyledi öylesine yazdım ben onu cehennemi 4 sene önce yaşadım ve artık cehennemden kurtuldum ve cehennemin olmadığınıda anladım o zaman
- +1 yıl
hahaaa :)
hemen terörist diyebilecek kesimi düşünemiyorum bile.
10 YorumlaDoğruları söyleyince, doğruları öğrenmemek için tersleyenler %90 lık kesim
20 YorumlaAteistleri yadırgamak saçmalık. Belki yarın sen benden daha iyi müslüman olacaksın. Ne malum? Senin dinin sana benim dinim bana der giderim.
13 Yorumla- +1 yıl
Çoğu islam alimine göre mürtedin yaşam hakkı yoktur. Bu durumda birisine ateistim demek oldukça tehlikeli. Bu kadar yobazın oldugu ülkede çeker vururlarsa şaşırmam.
- +1 yıl
İşte ülkemizin insanının en büyük sorunu bu, araştırmadan bilmeden öyle bir şey yok diyor ya da tam tersine kabul edebiliyor. İlk olarak araştır, bak bakalım.
ateist olman sıkıntı değil ama şeriatı savunurken karşıma çıkarsan tatlı bir tartışma olur bunuda açıkca söyleyeyim saygı göstermeyen cahil insandır bu arada
00 Yorumlasen benim dinimi eleştirmedikçe bana karışmadığın sürece senin inancın sana benim inancım bana kimseyi de ilgilendirmez neye inandığın.
20 Yorumla
+1 yıl''Cehennemde cayır cayır yanarkenee cennette biramı yudumlayarak izleyeceğim seni kafir'' cümlesine maruz kalacağın durumdur
20 Yorumla
+1 yılİsteyen istediği gibi yaşar. Artık eskisi gibi karışan eden de yok.
20 YorumlaKimin neye saygısı var ki bu ülkede sana olacak. O yüzden üzme canını. Sorun senin düşüncenle ilgili değil.
10 YorumlaAteist bir birey din diye bir şeyin olduğuna inanmadığı için din ile ilgili görüşünü belirtme gereksimi duymaz.
10 Yorumla- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılAteizm bir din değildir zaten :))
27 Yorumla- +1 yıl
Ateizm din değil ancak bir inançtır.
- +1 yıl
@muhendisozi Ateizm'in inançla ilgisi yoktur.
Ateizmin neolduğunu bilmeyip ateist olmanız gerçekten çok ironik:) - +1 yıl
@muhendisozi Ateizm teorik olarak bir inanç olamaz. Ateizm sadece felsefik bir akımdır bir inanç değildir. Önce öğren sonra konuş güzel kardeşim. Ateizm sadece somut şeylere inanmaktır. Ateistim diyen bir insanın sevgiye aşka inanması ateistim diyen insanın ne kadar canım olduğunu gösterir ki ateizmin kökeninde metafizik ve ruhani herşeyi varlığını reddedmektir. Yani elle tutulamayan gözle görülemeyen kulakla duyulamayan herşey aslında yoktur. Ki bir ateistin tanrının varlığını tartışması bile ayrı bir tutarsızlıktır çünkü doğal şartlarda olmayan bir şey tartışılamaz. Eğer ateistim diyenler gerçekten tanrı diye bir şeyin olmadığını düşünüyorsa varlığı üzerine polemiğe girip olmadığını kanıtlamaya çalışamaz.
- +1 yıl
1. Ateist değilim
2. Ateizmi siz öğrenin ilk olarak. Ateizm tanrının olduguna inanmamak değil, tanrının olmadıgına inanmaktır. Sen o felsefeni bir inanç değil nesnel bilgi olarak sunuyorsan elinde bir kanıt olmalı. Nasıl ki teistler tanrının oldugunu kanıtlayamıyor, ateistler de tanrının olmadıgını kanıtlayamıyor. Her ikisi de birbirine zıt düşüneceye inanıyorlar, iki tarafın da kanıtı yok. İlk olarak neye inandıgınızı mantıgınızla anlayın sonra cevap yazın. - +1 yıl
Ateizm inanmamaktır. Konu kapansın artık. @muhendisozi
- +1 yıl
bencede inanmamaktır isteyende inanmak istememektirde diyebilir :)
- +1 yıl
İnsanın işine gelmemesi de diyebiliriz ;)
+1 yılateist olmanın ahiretteki zorluklarıyla daha fazla ilgilenmeni öneririm.
10 Yorumla
+1 yılBen saygı duyarım ama arkadaşımsa ona yardim etmeye çalışırım
20 Yorumla- Diğer konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılTepki almak
Şehrine göre linç edilme ihtimali
Kedi kestiğinin sanılması...01 Yorumla- +1 yıl
izmirde yaşıyorum sıkıntı yok zaten bir şehirde yaşadım hayatım karardı sonuç bu yani :)
+1 yılBen anlamadim atayizler ata mi tapiyor?
610 Yorumla- +1 yıl
teyze 44 yaşına gelmişsin 10 senelik ömrün var gitmeden bu espiriyimi yapmak istedin allah için
- +1 yıl
@SehonunOğlu eski kocam gibi konusma sinirimi bozuyorsun
- +1 yıl
@SehonunOğlu ya hnsadgjfhgaıf
- +1 yıl
@cikolatalikurabiyeli eski kocada olduk iyimi
- +1 yıl
@SehonunOğlu senin çükünü keserim bida benle dalga gecme
- +1 yıl
@SehonunOğlu iski kıcım gibi kınışıyısın litfin sus shfkufhsıytdtjg
- +1 yıl
teyze zaten yoktan var etmeye çalışıyoruz sende bizi mi koparmaya çalışıyorsun anlamadım ki
- +1 yıl
@SehonunOğlu kim kimi kopariyo kendi payinin cukunu keserim
- +1 yıl
yok teyzemde sen önce türkçeyi öğren sonra kendi dinini öğrenirsin
+1 yılZaten kimse bağırıp müslümanımmmmmmmm demiyor. Sen niye ateistim dicen
00 Yorumla
+1 yılBen de açık açık söyleyemiyorum
10 Yorumla
+1 yılKimselere fikirlerini beyan edemezsin.
10 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi dini be
10 YorumlaBen tepki görmüyorum senin çevren yobaz mış ajdjs
05 Yorumla- +1 yıl
söylüyemiyorum ki bro soranda yok zaten ama ne bileyim işte çevremde yobaz insanlar az zaten yobaz olanlarıda pek tınlamıyorum
- +1 yıl
nasıl laf lan o öyle
- +1 yıl
sana cevap vermeye bire tenezzül etmezdim ama sana saygı duyarım bana bulaşma yeter
+1 yılBilmiyorum.
10 YorumlaAteist olan için değilde annesi için sıkıntı.
01 Yorumla- +1 yıl
neden peki?
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026