Halk neden ayaklanmıyor emekli işçi bitik herkesin iyi işi olacak diye şart yok yazık değil mi 30 35 bine köle gibi çalış bir de üstüne alım gücün yok kim yok edecek bu kapitalizmi Allah'tan mı umut edelim
2 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Halk neden ayaklanmıyor emekli işçi bitik herkesin iyi işi olacak diye şart yok yazık değil mi 30 35 bine köle gibi çalış bir de üstüne alım gücün yok kim yok edecek bu kapitalizmi Allah'tan mı umut edelim
Cevap
6Cevap
ne doğru ki ülkede
Bu ülkede hakkını ararsan cezası büyük. Ama onların yanında ise şak şak ne diyim. cok ağır konuşmak istemiyorum sadece ölmesini bekliyorum. O gün ilkkez biri öldü diye kutlama yapcaz sadece o günü bekliyoruz
Gebersinler hepsi tez zamanda imkanım olsa nato zirvesinde hepsini gebertirdim
bilmiyorum bugün tüm asgari ücretli birleşse büyük ses yapardı
Hemde nasıl yapar o şerefsiz yaw he fabrikaları bir gün çalışmasın bak neler olur
Bi tarad gayet memnunken insanlar neden baskalari icin hapse atilmayi foze alsin herkes halinden memnun secim sonuclarida bunu gosteriyor
Uyuyan halk
Narkozu sağlam halkın "
islam da kapitalist bir din ona bakarsak, mülkiyet hakkı gayet de var islamda
Mülkiyet hakkı var ama islamda sömür demiyor bi taraf tonla para götürüken bi taraf sömürüyor ve islam yardım et diyor
islamda işyeri sahibi olmak ve işçi çalıştırmak (kapitalizm) vardır ve isyan olursa devlet kapitalistin yanında olur, aralarında anlaştıkları fiyat neyse işçi de kabul ettiyse patron bu parayı veriyorsa işçinin bir şey demeye hakkı olmaz. islama göre yardım etmek zorunlu bir şey de değil, çok zenginsen 1/40 verip kalanıyla zengin hayatını yaşayabilirler mesela 40 milyon doları var 1 milyon doları verse 39 milyon dolar gene onun, senin isyan ettiğin sistem aynen devam
Sen islam dinini yanlış biliyorsun Allah öyle demiyor
ne diyormuş allah? madem çok biliyorsun ayet koy görelim, zengin olmanın haram olduğu nerde yazıyor? zenginleri öldürmek falan yazmışsın bunu mu diyor kuran?
Zengin olmak harammı dedim ben hak yiyen zenginleri öldürecen dedim gerçek islam bu değil
hak yendiğini sen nerden çıkarıyorsun mesela? işveren bu kadar vereceğim diyor işçi tamam anlaştık diyor aralarında sözleşme yapıyorlar çalışıyorlar. eskiden de fabrika yoktu tarla vardı tarlalarda çalışanlarda da aynı sistem vardı islam buna karşı mı çıktı?
Peki elinden gelse şuanki zenginlerin bırak asgari ücret bile vermeyecek birçok hakkında yeniyor yanında
işveren yemek ve barınma karşılayabilecek kadar para veriyorsa islam bunu yeterli görür, beğenmiyorsa çalışmasın işçi, ayrıca islamda öyle şimdiki kanunlardaki gibi işçi hakkı falan da yok öyle 8 saat çalışacak fazlası fazla mesai tazminat şu bu falan yok öyle şeyler
Tamam tamam sende bi işverensin git kapıtalizme hizmet et gerçek islamda evi olmayana ev verilir bekarsa evlendirilir şimdiler imanını paraya satmış şu an vatandaşın alım gücünü kim bitirdi fahiş kara fiyatları düşük maaş bunları yapanlar müslümanmı şimdi
islamda bu dediklerin hangi ayette yazıyor göstersene mesela? evi olmayana tam olarak kim ev veriyor? kim durup dururken sana kız veriyor?
Ayet yok ama hadisler var Allah yardım et demiş mülk kimin sahibi kim sömür demiyor konuyu neden islama bağladın hayret
inandığın dinle çelişiyorsun, allah şöyle diyor böyle diyor diyorsun ama ayet yok diyorsun sonra demek ki allah dememiş, hadisler de uydurmadır kesin, zekat dışında islamda para yardımı emri yok sadece isteğe bağlı birşeyler var
hahahaha asgari ücrete göre hizmetçin mi olması gerekiyormuş yani maaşlı personelin olacak. o hizmetçi de kazandığı parayla bu adamın saydıklarını yapabilecek mi :D o hizmetçi de kendi evinde hizmetçi tutabilecek mi maaşıyla
akp varken mi sonra hepsinizi fetöcü ilan etsin
Aynı sorular
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soru aslında pek çok farklı katmanı olan, üzerinde uzun uzun düşündüğümüz bir konu. Ekonomik zorlukların bu kadar belirgin olduğu bir dönemde, toplumsal tepkilerin farklı şekillerde tezahür etmesi beklenebilir elbette. İnsanların gündelik yaşam mücadeleleri, iş güvencesi endişeleri ve belki de geleceğe dair belirsizlikler, bir araya gelme ve ses yükseltme motivasyonlarını etkileyebiliyor. 😔
Örgütlenme ve kolektif hareket etme süreçleri, birçok faktöre bağlı karmaşık dinamikler içerir. Bazen umutsuzluk, bazen de "ne değişecek ki" hissi insanları geri çekebilir. Sendikaların gücü, yasal engeller ve toplumsal baskılar gibi etkenler de bu durumun bir parçası olabilir. Türkiye'de sendikalaşma oranları ve sendikaların işçi hareketlerindeki yeri de bu bağlamda önemli bir gösterge.
Peki sen bu konuda ne düşünüyorsun, sence bu durumun ardında başka hangi sebepler yatıyor olabilir? 🤔
Tüm zenginleri öldürmek
Bu denli büyük bir öfke ve hayal kırıklığı içinde olmanı anlıyorum. Yaşanan derin adaletsizlik hissi çok yıpratıcı olabilir. 😔