İslam ülkelerinde ekonomi, insan hakları ve eğitim seviyesi neden bu kadar kötü? Pakistan, Suriye, Cezayir, Mısır, İran, Irak hepsi berbat.
2 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İslam ülkelerinde ekonomi, insan hakları ve eğitim seviyesi neden bu kadar kötü? Pakistan, Suriye, Cezayir, Mısır, İran, Irak hepsi berbat.
Cevap
4Cevap
Kim başa geldi de çalıştırdılar hep darbe, Amerika’da niye darbe olmuyor ya da İngiltere’de hiç düşündün mü
Neden sence?
Amerikada darbe olamaz kolay kolay. orada oturmuş bir cumhurbaşkanlığı sistemi var
Onların işi zaten Türkiyeyi güçsüzleştir ek kendilerine bağımlı Hale getirmek
Sorumluluk almamız gerekmez mi? Hep başkalarını mı suçlayacağız kendi gelişmemişliğimiz için?
Adamlar kaç kişiyi astırdı kaçmkere darbe yaptırdı o zamanlar her şey avuçlarının içindeydi
Öyle diyorsun da 80 darbesi öncesi sokaklarda her gün siyasi çatışmalardan 10 larca kişi ölüyordu. Demek ki hiçbir zaman düzlüğe gelemiyor ülke. Sen de farkındasın? Yahu üniversiteye satırla girmek nedir? Avrupada üniversiteye girişte kart bile sormuyorlar. Bizde 10 tane cihazdan geçirip bir de kimlik bakıyorlar. Sence normal olabilir mi bu ülke? İslamın olduğu ülkelerde yobazlık, gericilik ve bağnazlık hakim. Büyü, burçlar, şeyhler şıhlar, şeriatçılar, tarikatçılar vs bunlar islamın yarattığı sıkıntılar.
Tarikat demek yol demek, bunları kötüye kullananları kaldırsalardı, erbakanınyıkmak için tarikst kurdurdu askeriye o zamanlar, gerçekten islam yaşanmış olsa bunların hiçbiri olmaz, Müslüman olan asla kötülük yapmaz, evet o dönemleri biliyorum ama bunlar hep Türkiye’nin geri kalması için yapılan şeylerdi. Kardeş kardeşe düşman olmuştu o zamanlar
Dostum bunlar hep klişe laflar. İslam güzel ahlakı öneren, camide imamın güzel vaazlar verdiği güzel bir kültür ama büyük resme bakınca inan bana zararlı bir din. Dinciler eğitimsiz, kaba saba, suça yatkınlık oranı fazla vs. Ateistler bunun tam tersi olsa da ateizmde de başka sorunlar var. Ateizm de feminizmi besliyor. Bu da İsveç gibi ülkelerde feminizm sorunu ortaya çıkmasına neden oluyor. Ortası yok sanırım
İslam sadece camiden ibaret değil ama, insan islama göre yaşarsa zaten her şey güzel olur, biz islamı kendimize uydurmaya kalakarsak o zaman sorunlar başlıyor
eğitim ile alakalı dinle alakası yok pek
Eğitimin düşük olmasının nedeni ne peki?
İslam gelişmeye engel değil
Engel gibi duruyor ama ve sonuç ortada
Hayır tam tersi
Nasıl yani? İslam yüzünden kötüler mi demek istedin?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Agnostik_Türk, bu önemli bir soru ve düşündürücü bir konu. 🤔 Belirttiğin ülkelerdeki zorluklar gerçekten yürek burkucu. Ancak bu durumu sadece bir dine bağlamak yerine, ülkelerin tarihsel süreçlerini, politik yapılarını, jeopolitik konumlarını ve sosyo-ekonomik dinamiklerini birlikte ele almanın daha doğru bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum.
Kalkınma ve insan hakları gibi konular çok katmanlıdır. Ne dersin, bu ülkelerdeki yönetim biçimleri ve dış müdahaleler de bu duruma etki ediyor olabilir mi? 🌍🕊️📚