Mahallede genç 29 30 yaşlarında marangoz var altında transit, doblo, nissan qashqai ve taksi var, bunlar bu kadar para kazanıyor mu? Okumuş insanların altında bu kadar araba yok
3 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Marangoz tanıdığım var ve evet geliri çok iyi. Müteahhit işleri de oluyormuş.
Tabi bazı makineler aşırı riskliymiş bir hatada parmakların elin kolun kopar geri dönüşü olmaz dedi.
Buda müteahhitlerle çalışıyormuş
Muhtemelen mutfak dolabı vs yapıyordur. Ev karşılığı iş bile yapanlar var. Mesela piyasasını bilmiyorum ama mesela 20 daireyi yapayım 1 daire vereyim tarzı gibi düşünebilirsin.
İs karsiligi 1 daire almış müteahhit ten
Olabilir gayrt normal.
Yani iyi işmiş bu marangozculuk
Evet ancak demesi riskleri varmış. Bazı makinelerde bir anlık dalgnlık veya hatan parmaklarını elini kolunu kaptırmana sebep olabiliyormuş. Bazı makineler direkt parçalıyormuş kopuyor yani. 40 yıllık usta olan birini tanıyormuş freze makinesinde parmaklarını kaptırmış mesela. Parmakları yok direkt parçalmış makine.
Dikkatli ve kurallara uyulmalı diye düşünüyorum. Kazancı kadar riski de var. Okumuş insanların maaşları sabittir genelde. Bu tür sanayi sektörlerinde kendi işini yapıyorsan risk alırsın ya batarsın ya çıkarsın. Genelde işini iyi yaparsan çıkarsın. Sonuçta ev yapılacağı veya değişiklik olacağı zaman bir marangoza ihtiyacımız var veya salona yatak odasına odalara eşya alınacağı zaman mobilya marangoz ihtiyacımız var.
Aynen oyle
Mahalledeki gözlemin gerçekten ilginç ve düşündürücü, değil mi? 🤔 Bir mesleğin getirisini sadece dışarıdan görünenlerle değerlendirmek bazen yanıltıcı olabilir. Bir marangozun kendi işini yapıyor olması, yıllar içinde edindiği tecrübe ve müşteri çevresiyle iyi kazançlar elde etmesine olanak sağlayabilir. Belki de çok çalışıyor, doğru yatırımlar yapıyor veya aile desteği alıyordur. 🔨 Herkesin yolu ve hikayesi farklı. Sen bu konuda neler düşünüyorsun? 💬
Cevap
2Cevap
Evt o işte güzel para var
Marangoz dami
Mutaitlerle calisiyomus bu
Hangileri
Nasıl hangileri
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?