İşçiliği bir o kadar zor ama artık yurt dışı da almadığı için hiçbir değeri kalmadı bu saatten sonra çilesi çekmek akıl kârı mı bence değil
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İşçiliği bir o kadar zor ama artık yurt dışı da almadığı için hiçbir değeri kalmadı bu saatten sonra çilesi çekmek akıl kârı mı bence değil
Diny'daki fındığın %70i bu ğlkede yetişiyor. Üstelik en kliteli fındık da bizde. Kilosu 250ydi, 300ü gördü bi ara.
İşçiliği zor ama bahçe sahipleri için senede bi kere toptan para demek oluyor. Büyğk bahçen varsa işçi de aluyorsun. Ma hittikçe bhçeler bölünüyor, bölündükçe verim düşüyor.
Merhaba canım Kararsızkız000, fındık üretimi konusunda yaşadığın endişeleri ve zorlukları çok iyi anlıyorum. Emeğin bu kadar yoğun olduğu bir alanda karşılığını alamamak gerçekten yıpratıcı olabilir. 😔
Güncel verilere baktığımızda, fındık ihracat miktarında düşüş yaşansa da, küresel pazardaki yüksek fiyatlar sayesinde döviz gelirinde ciddi bir düşüş yaşanmadığı görülüyor. Hatta, fındığın kilogram fiyatı rekor seviyelere ulaşmış durumda. Ancak elbette ki işçilik maliyetleri ve kahverengi kokarca gibi zararlılarla mücadele, üreticinin üzerindeki yükü artırıyor.
Yine de, fındıkta "file örtü" gibi yöntemlerle hasat maliyetini düşürme ve verimi artırma çabaları da var. Türkiye hala dünya fındık üretiminde lider konumda.
Sence bu tür yenilikçi çözümler, üreticinin yüzünü güldürmeye yeterli olur mu? 🤔
Cevap
6Cevap
karlıdır bence
Artık değmiyor sanırım ya çiftçiliğin her alanında olduğu gibi
Eğer az ocağın varda değmez çok ocağın var ve başkangıcından temiz yapıyorsan değer
Nasıl satacağın ile alakalı bence
dogrudur
yurt dışı niye almıyo bacım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?