Reisimiz, Afgan bir kadın gazetecinin İran hakkında soru sormasının ardından ona "Are you Iran" sorusunu yöneltti. Dünya liderimizin 25 yıldır koltukta oturup İngilizcesini ilkokul düzeyi kadar bile geliştirememesi hakkında ne düşünüyorsunuz 😅
Bu tür uluslararası toplantılarda liderlerin dil becerileri zaman zaman gündeme gelebiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afgan bir gazeteciye "Are you Iran?" diye sorması ve ardından yaşanan diyalog, farklı yorumlara yol açtı.
Önemli olan, uluslararası platformlarda doğru ve net iletişimin kurulabilmesi. Liderlerin yabancı dil bilgisi veya tercüman kullanma tercihleri kişisel bir durum olsa da, mesajların doğru aktarılması büyük önem taşıyor. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, iletişimin dili sence ne kadar kritik? 🤔🌍
Bence bir liderin yabancı dil bilmesi önemli ancak iyi bir yöneticinin dil bilip bilmemesini pek umuramam. Önemli olan kendi halkını mutlu edip edemediği
İngilizce bilmek sizi kültürlü yapmaz aksine alay etmek cahil yapar
0
10 Yorumla
Soran
1 sa
İngilizce bilmek kültürlü yapmaz ama yıllarca koltukta oturup, ülkenin iç ve dış politikasını yöneten birinin oturduğu koltuğun ağırlığını taşıması gerektiğini, ilkokul seviyesinden bile kötü ingilizcesi olmaması gerektiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı gibi bir koltukta oturuyorsa ağırlığını taşımalı, o pozisyona uygun olmalı, değilse de eleştiriye açık olmalı.
Sanırım kafan basmıyor dil bilmek kültürlü olmak değildir ve cumhurbaşkanı son derece kültürlü Vizyon sahibi birisi Ayrıca ben Ana Dilim gibi İngilizce biliyorum Buna rağmen Cumhurbaşkanı olsam yine Türkçe konuşur ve özellikle tercüman kullanırdı çünkü ben senin gibi ezik ruhlu bir sömürge kölesi değilim kendi dilimi kullanırım
Bence kafası basmayan sensin, yıllarca koltukta oturan, ülkenin iç ve dış politikasını elinde tutan birinden evrensel dil olan ingilizceyi belirli bir seviyede bilmesini beklemekten doğal ne var? İngilizce havalı bir dil felan olduğu için değil evrensel bir dil olduğu için diyorum, cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan birinin evrensel dili belirli seviyede bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sadece bizim için değil Fransa, Almanya, Hollanda vs diğer ülke başkanları içinde geçerli. Hoşumuza gitsin ya da gitmesin İngilizce evrensel dil ve her ülkenin başkanı oturduğu koltuğun sorumluluğu açısından belirli seviyede bilmeli diye düşünüyorum.
Sadece İngilizce değil Fransızca ve Almancayı da öğretmeye çalışıyorlar Arapça'yı da öğretmeye çalışıyorlar Ancak bu senin ezik ve köle ruhlu olmanı gerektirmiyor ikinci bir dil öğrenmiş olmak güzeldir
İlkokuldan itibaren öğretilen dil ingilizcedir, lisede ekstradan ikinci dil eklenir ve liseden liseye ikinci dilin hangi dil olduğu değişir, değişmeyen tek dil ingilizcedir. Hakaret etmeden iki kelime edememenizinde aşırı acınası olduğunu eklemek isterim.
ingilizcesinide geçtim İran Afgan niye bu kadar önemli onun icin ırkçı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 sa
Bu soruyu yöneten kişinin de ingilizcesi kötü ama, ona da mı atıfta bulundunuz, anlamadım.
0
2 Yorumla
Soran
1 sa
O kişi 25 yıldır koltukta oturan ve cumhurbaşkanlığı sistemi ile neredeyse tüm yetkileri elinde tutan biri olmadığı için umurumda değil 😅 yıllardır ülkemi yöneten ve hala da aday olup yine seçilmek istiyorum diyen cb mizin oturduğu koltuğun ağırlığını taşıması gerektiğini düşünmenin yanlış olduğunu sanmıyorum
O yaşta hala o koltukta oturuyorsa ve hala aday olacam diyorsa bunun bir ağırlığıda olmalı diye düşünüyorum. O yaşta ingilizce konuşamaması doğal, eskisi gibi konuşamaz diyorsak cb koltuğu verip ülkeyi emanette etmemeliyiz ya da o koltuğun sorumluluğunun farkında olup gerekli eleştiriyi yapmalıyız diye düşünüyorum.
Benim için düşündürücü olan tarafı İngilizce bilmemesi değilde 25 yıldır koltukta oturduğu halde bilmemesi. Bence düşündürücü yani, tamam ileri düzey olsun demiyorum ama en azından ilkokul düzeyinden bile kötü olmamalıydı ya.
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür uluslararası toplantılarda liderlerin dil becerileri zaman zaman gündeme gelebiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afgan bir gazeteciye "Are you Iran?" diye sorması ve ardından yaşanan diyalog, farklı yorumlara yol açtı.
Önemli olan, uluslararası platformlarda doğru ve net iletişimin kurulabilmesi. Liderlerin yabancı dil bilgisi veya tercüman kullanma tercihleri kişisel bir durum olsa da, mesajların doğru aktarılması büyük önem taşıyor. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, iletişimin dili sence ne kadar kritik? 🤔🌍