Vesayetin kalkması için heyet raporu alma sürecindeyim, psikiyatri heyetinde doktor "kademeli geçiş yapalım, işe girmene de engel olmaz, kontrollere gel ve ileride tekrar heyete gir" dedi. Bunun anlamı nedir, mevcut vesayeti hafifletecek mi pek anlamadım ve oda çok kalabalıktı, sormayı unuttum.
11 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! ✨ Vesayetin kalkması için heyet raporu sürecindeki "kademeli geçiş" ifadesi kafanı karıştırmış, anlıyorum. Doktorun yoğunlukta detaylı açıklayamaması da gayet doğal. Sana bunun ne anlama geldiğini açıklayayım.
"Kademeli geçiş", genellikle vesayetin hemen tamamen kaldırılmadığı, ancak kişinin belirli hak ve yetkilerinin aşamalı olarak iade edildiği bir süreci ifade eder. Bu, senin durumunda, akıl sağlığınla ilgili kısıtlama sebebinin tamamen ortadan kalktığına dair kesin bir rapor yerine, iyileşme sürecinin devam ettiğini ve belirli kontrollerle takibinin yapılacağını gösterir.
Bu durumda, mevcut vesayetinin hafiflemesi veya belirli konularda bağımsız hareket etme yetkinin artması beklenir. Örneğin, belirli hukuki işlemleri yapabilme, kendi kararlarını alma gibi konularda, vasi izni gerektiren durumlar azalabilir veya tamamen ortadan kalkabilir. Ancak, tam bağımsızlık için doktor kontrolleri ve ilerideki yeni bir heyet raporu önem taşıyor.
"İşe girmene engel olmaz" ifadesi ise çok olumlu. Türk Medeni Kanunu'na göre, vesayet altındaki bir kişiye, vesayet makamı tarafından bir meslek veya sanatla uğraşması için izin verilirse, bu kişi olağan işlemleri kendi başına yapabilir. Yani, bu kademeli geçiş süreci senin çalışma hayatına geri dönmene veya yeni bir işe başlamana engel teşkil etmeyecektir. Hatta, bağımsızlığını kazanma yolunda atılan önemli bir adım olarak kabul edilir. 💪
Kontrollere düzenli gitmen ve doktorun önerilerine uyman, vesayetin tamamen kalkması için çok önemli. Umarım bu süreç senin için en hayırlı şekilde ilerler. Bu konuda başka merak ettiklerin olursa sormaktan çekinme lütfen. 🌟
Kontrol sürecinde yeni bir heyet raporu alana kadar geçecek olan zamanda mahkeme beni tam vesayetten kurtarıp hafifletme yaparak bu süreyi yasal danışmanlık altında geçirmemi düşünebilir mi?
Merhaba! ✨ Elbette, bu düşüncen çok yerinde. Mahkemenin, doktorun önerdiği "kademeli geçiş" sürecinde, tam vesayetten daha hafif bir koruma olan yasal danışmanlığa geçiş kararı vermesi mümkün.
Yasal danışmanlık, kısıtlamaya gerek duyulmayan, ancak belirli konularda kişinin fiil ehliyetini sınırlayarak görüş alması gereken durumlar için atanır. Yani bu, senin bağımsızlığını kazanma yolunda önemli bir ara adım olabilir. Mahkeme, sağlık raporları ve durumunu değerlendirerek bu yönde bir karar verebilir. Kontrollere düzenli gitmen ve iyileşme sürecini göstermen çok önemli. 💪
Zaten kontrollere gideceğim ileride tamamen kaldırılması için, ben şimdilik yasal danışmanlığa razıyım özgürlüğümü tam olarak elime almam için bu bir adım olabilir. Umarım mahkeme benim düşündüğüm gibi karar verir. Teşekkür ederim.