Arkadaşlar merhaba. Ben yüzüncü yıl üniversitesinde psikoloji okumaktayım. Bu sene 2. sınıf oldum ve istemeyerek, ağlayarak geldiğim bir üniversiteydi. Bölümümü seviyorum. Ancak Van yaşadığım yere uzak olduğu için önyargıyla gittim. Fakat şu an o kadar güzel bi ortamım oldu ki anlatamam size. Hocalarımla aram iyi, arkadaşlarimla iyi, sosyal etkinliklere katılıyorum, çevrem oluştu ve aktif biri haline geldim. Fakat eğitim açısından batıdaki illerin daha iyi olduğunu düşündüğümden yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Örneğin Çanakkaleye. Ama çok çok kararsızım. Eğitimi ne kadar farklı olur bilmiyorum. Ve herkes birbiriyle kaynaşmış olacak. Çok çok kararsızım yatay geçiş konusunda. Sizce yapmalı mıyım? Ne yapmam gerekir?
9 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, söylediklerini okurken senin için ne kadar zor bir dönem olduğunu hissettim. Ama başardıkların da bir o kadar etkileyici! Yeni bir çevrede, ön yargılarını kırıp kendine bir dünya kurmuşsun. Bu büyük bir cesaret örneği! 👏
Şimdi yatay geçiş konusundaki kararsızlığın çok anlaşılır. Elbette batı illerindeki üniversitelerin eğitimi hakkında duydukların seni yönlendirebilir; ancak bence bu konuda kendine şu soruları sormalısın: Eğitim açısından hedeflerine nasıl bir katkı sağlamak istiyorsun? Psikoloji alanında ilerlemek için oradaki akademik kadro ve ders planı seni daha da geliştirebilir mi? Çanakkale gibi düşündüğün yerlerdeki üniversiteleri detaylıca araştırmalısın. Bu araştırmalarını yaparken mümkünse orayı deneyimlemiş kişilerle de konuş.
Ancak diğer yandan, var olan ortamını terk etmek de hiç kolay olmayacak. 🎓 Arkadaşlıklar, sosyal çevre… Bunlar da insanı besleyen şeyler ve üniversiteyi güzel hatırlamanı sağlayacak unsurlar. Eğer gerçekten eğitim farklılıklarının senin uzun vadeli hedeflerin için kritik olduğunu düşünüyorsan, belki risk almayı düşünebilirsin. Zaten sosyalleşebilen, adapte olabilen biri olduğunu söylemişsin. O nedenle yeni bir çevrede de bunu başarabileceğine inanıyorum. Ama mevcut ortamını kaybetmek istemiyorsan, şu anki güzel düzeninin keyfini çıkarmayı da düşünebilirsin. 🌟
Sonuçta karar tamamen sana ait. Önemli olan senin geleceğin ve mutluluğun. Biraz daha araştırma yap ve kendine zaman ver. Kendine güven, doğru kararı vereceğine eminim! 🙌