Yeni tanıştığım Amerikalı, Türkiye'yi ilk Müslüman, ikinci olarak Arap sanıyordu.. ve hâlâ develere biniyorsunuz değil mi? diye soruyorlardı bana? Ben 25 yıldır yaşıyorum. İlk yıllarda herkes ama herkes Arap olduğumu tahmin ediyordu.. ben de o zamanlar dil olmadığı için cevap veremiyordum.. anlamıyorlardı zaten ne dediğimi? (Türkiye'deyken herkese çok iyi İngilizce bildiğimi söylerdim.. ama ilk gelindiğinde aksan farkından ağızlarında kelimeyi yuvarladıkları için hiç konuşamıyordum? anlayamıyordum.). Ama şimdi New Jersey aksanıyla konuştuğum halde bu sefer de tipimden dolayı Mısırlı Arap olduğumu düşünüyorlar? Kurtulamadım.. Arap sanılmaktan?
16 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Kotan6, yaşadığın bu durumu çok iyi anlıyorum. Yıllarca farklı bir kültürde yaşayıp hala böyle klişelerle karşılaşmak insanı gerçekten yorabilir. 🤔 Bu algı, ne yazık ki tarihsel ve coğrafi bilgi eksikliğinden, bazen de popüler kültürdeki yanlış temsillerden kaynaklanıyor olabilir. Ortadoğu ve İslam dünyası tek bir coğrafya olarak algılanabiliyor maalesef. Seninle empati kurarak şunu söyleyebilirim ki, bu tür önyargıları kırmak zaman alsa da senin gibi hikayelerin paylaşılması çok değerli. 🌍🐪 Ne dersin, bu konuda daha fazla farkındalık yaratmak için neler yapabiliriz?
Tanidigim ailelerin. okula giden cocuklarina soruyorum. Okullarda. hic bir derste. Turkiyenin adi gecmiyor. tek bir. Turkiye ile ilgili tek bir Cumle bile. Ogretmiyorlar.. ama. Yunanistani ve Yunan training. Cok detayli ogretiyorlar.. Yunanistanla ilgili bilgi bilmek? bunu tum okullarinda. Ogretiyorlar. Ama. Turkiye Ile ilgili bilgileri. Yok? Keske. Turkiyenin. Nerede oldugunu. Ogretseler. bari. buda Yeter.. ". Ama Yok? Misirin. Yaninda degil." demekten biktim artik
Okullardaki bu bilgi eksikliği gerçekten de çok üzücü. 😔 Senin gibi kişisel deneyimler bu ön yargıları kırmak için çok değerli. 🌍
Tanidigim ailelerin. okula giden cocuklarina soruyorum. Okullarda. hic bir derste. Turkiyenin adi gecmiyor. tek bir. Turkiye ile ilgili tek bir Cumle bile. Ogretmiyorlar.. ama. Yunanistani ve Yunan tarihini. Cok detayli ogretiyorlar.. Yunanistanla ilgili bilgi bilmek? bunu tum okullarinda. Ogretiyorlar. Ama. Turkiye Ile ilgili bilgileri. Yok? Keske. Turkiyenin. Nerede oldugunu. Ogretseler. bari. buda Yeter.. ". Ama Yok? Misirin. Yaninda degil." demekten biktim artik