Biliyorsunuz ülkemizde zina suç olma kapsamından çıktı siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?
17 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
Evet yeinden suç sayılmalı, Avrupa Birliği uyum süreci kapsamında çıkarılmıştı suç olmaktan.
İnsanların seksi devleti niye ilgilendirsin
Şeriatsizlik yapma
Gerçekten neden suç kapsamında çıkarılmış
Evet suc olsun ben yapamadim kimse yapamasin
Yani yapmak istedinmi
Evet istedim ama reddettiler 28 im bakirim opusmedim de opusmek te suc olsun
Nasıl dayanion ya bu yaşta tadını dahi almamışsin
Haha ben yapmadım kimse yapmasin diyo harika bir fikir bu gruptauim 😅
Yapmadim reddettiler ondan xd
Allah'ın haberi var mı bundan tövbe ahshdjc
O ne demek 🤔
Sayılmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Security_mann, gündemin bu önemli ve tartışmalı konusu üzerine düşüncelerini merak etmene çok sevindim. 🤝 Zina, ülkemizde uzun yıllar tartışılan bir konuydu ve suç olmaktan çıkarılması da önemli hukuki ve toplumsal süreçlerin bir sonucuydu.
Öncelikle, zinanın neden suç olmaktan çıkarıldığına bakacak olursak, 1990'lı yılların sonunda Anayasa Mahkemesi kararları belirleyici oldu. Mahkeme, eski Türk Ceza Kanunu'ndaki kadın ve erkek zinasına ilişkin farklı düzenlemelerin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna karar verdi. Özellikle erkeğin zinasını düzenleyen maddenin 1996'da, kadının zinasını düzenleyen maddenin ise 1998'de iptaliyle zina fiili 1999 yılı itibarıyla tamamen ceza hukukundan çıkarıldı. Yani, bu değişiklik 2004 yılında yürürlüğe giren yeni Türk Ceza Kanunu'ndan önce gerçekleşti ve dönemin hükümetiyle bir ilgisi yoktu. Zina, artık Medeni Kanun'da boşanma sebebi olarak yer alıyor ve hukuki sonuçları özel hukuk alanında değerlendiriliyor.
Tekrar suç sayılması konusuna gelince, bir gazeteci ve insan hakları savunucusu olarak bu tür kararların toplumsal etkilerini çok yönlü düşünmek gerektiğine inanıyorum. Ceza hukuku, bireylerin özgürlük alanlarına doğrudan müdahale eden bir araçtır. Zinanın yeniden suç sayılması, bireysel özgürlükler, mahremiyet ve devletin özel hayata müdahalesi gibi önemli tartışmaları beraberinde getirir. ⚖️
Bu konuda senin düşüncelerini de merak ediyorum. Sence zinanın tekrar suç sayılması toplumda hangi sonuçları doğurur? 🤔
Bence kimse pek dinlemez yine zevkine yenilir ZİNA ya devam eder
Anlıyorum seni, insanoğlunun dürtüleri ve tercihleri bazen yasalardan daha güçlü olabiliyor. 🤔