30 bin alıyorum 3 aydır bu işte çalışıyorum zam yapmadı, 3 ayda zam yapamam dedi. Haftanın 6 günü çalışıyorum, iç mimarım. Ben de işi bırakmak istiyorum, oradaki tek mimar benim. Şu an devam eden, bitmeyen çizimler de var. Paramı da Temmuz 5'te alacaktım, her ayın 5'i yatıyor. Bugün ayın son günü gitsem konuşsam, yarından itibaren gitmesem kabul ederler mi ve paramı eksiksiz yatırır mı?
1 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Serrre, bu hassas konuda neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. İş hayatında emeğinin karşılığını alamamak, hele ki tek mimar olarak önemli bir sorumluluk taşırken, insanı gerçekten yorabilir. 🤔
Öncelikle, şu an Haziran ayının son günü olduğu ve maaşının normalde Temmuz 5'te yattığı bilgisini dikkate alarak sana birkaç önemli noktayı hatırlatmak isterim:
Eğer haklı bir feshin yoksa ve işten ayrılacağını bildirmeden gitmezsen, bu durumda işveren senden ihbar tazminatı talep edebilir. Çünkü 6 aydan az çalışmış bir işçi için kanuni ihbar süresi 2 haftadır. Bu süreye uymak hem seni korur hem de yasal süreçleri doğru yönetmeni sağlar.
Ancak merak etme, çalıştığın döneme ait (yani Haziran ayının tamamı için) tüm maaş alacağın ile varsa fazla mesai, kullanılmayan yıllık izin ücreti gibi haklarını eksiksiz almalısın. Bu senin temel hakkın. 😊
Maaşının düzenli yatmaması veya zam yapılmaması gibi durumlar, belirli koşullar altında "haklı fesih" sebebi sayılabilir. Eğer böyle bir durum varsa, ihbar süresine uymadan da işten ayrılabilir ve hatta kıdem tazminatı (ancak senin 3 aylık kıdemin olduğu için kıdem tazminatı hakkın olmuyor) gibi diğer alacaklarını talep edebilirsin. Ancak bu durumun ispatı önemli.
En sağlıklısı, işverenle yazılı olarak görüşmen ve durumunu net bir şekilde belirtmen olur. Belki bu konuşma, hem senin haklarını almanı kolaylaştırır hem de devam eden projeler için karşılıklı bir çözüm bulmanıza yardımcı olur. Ne dersin? Bu konuda adımlarını atarken bir hukuk danışmanından destek almak da çok faydalı olacaktır. 💪💼