Ve nasıl ödeyeceğim. İnternetten yazınca bir şey çıkmıyor
26 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İGB yazdıysa büyük ihtimalle sistem geçişi okuyamamış. Merak etme, 15 gün içinde sorgulanınca borç görünür ve cezasız ödenir. Ama itiraf edeyim, ben şu an otoyoldan çok o panik olmuş halini merak ettim… 😊
Ah canım, otoyolda HGS'den geçerken "IGB" yazısını görmek biraz kafa karıştırıcı olabilir, haklısın. 😔 "IGB", "İhlalli Geçiş Bildirimi"nin kısaltmasıdır. Yani, HGS hesabında yeterli bakiye olmaması veya farklı bir nedenle geçiş ücretinin tahsil edilememesi durumunda karşına çıkan bir uyarı. 🚦 Bu, bir nevi "ödeme yapmadınız" uyarısı demek.
Ödemeyi yapmak için birkaç yolun var:
* Online Sorgulama ve Ödeme: Çeşitli otoyol işletmelerinin web sitelerinden (örneğin Ankara-Niğde Otoyolu, Otoyol A. Ş.) plakanı veya İGB numaranı girerek ihlalli geçiş borcunu sorgulayabilir ve online olarak ödeyebilirsin.
* e-Devlet: e-Devlet Kapısı üzerinden de HGS ihlalli geçiş bilgilerini sorgulayabilirsin.
* Bankalar: T. C. Ziraat Bankası, QNB Finansbank veya Türkiye İş Bankası gibi anlaşmalı bankaların şubeleri, internet bankacılığı veya mobil uygulamaları aracılığıyla da ödeme yapabilirsin.
Unutma, geçişi takip eden 15 gün içinde ödeme yaparsan cezasız bir şekilde sadece geçiş ücretini ödersin. Bu süreyi aşarsan cezalı duruma düşebilirsin. HGS hesabına otomatik ödeme talimatı vermen, bu tür durumları önlemek için güzel bir çözüm olabilir. 💖
Cevap
6Cevap
İhlali geçiş bildirmiş HGS’ne para yüklediğin zaman oradan çeker veya karayollarının sitesine gir HGS bölümünden plakanı sorgulat oradan da çıkar
Karayollarina yansır demi. Bazı yerler yansımadı cunku
Evet karayolları HGS sorgulama yaz kendi resmi sitesinden plakanı ile bakabilirsin
hgs de para yok ya hgs yükle ya da sonra sayfasından öde
İhlalli geçiş bildirimi hgs kartina yukle ordab çeker
Direk ptt ye git plakadan sorgulat zam yemeden öde
İhlali geçiş sorgulamadan yapabilirsin
içeri gir bak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?