3 gü

​Yeşil ışıkta geçerken varoş bir magandanın sebepsiz küfür krizine girmesi?

Bugün butonlu ışıkta yayaya yeşil yanmasını bekledim, ışık yanınca da kurallara uyarak karşıya geçmeye başladım. Tam o sırada arabadan iğrenç, kulak tırmalayan, tam anlamıyla varoş bir ses yükseldi. Arabadaki maganda durup dururken, sebepsiz yere bana çok sert ve ağır bir küfür savurdu. Nedenini, derdinin ne olduğunu yemin ederim ben de bilmiyorum; herhalde butona basıp onu ışıkta beklettim diye kendi kendine kuruldu malın teki.

​Normalde haksızlığa hiç gelemem ama o kadar iğrenç bir seviyeydi ki, hiç oralı bile olmadım, umursamadım ve seviyesine düşmedim. Sadece kafamı çevirip o 2 metrelik boksör kalıbımla ve heybetimle herifin karşısında öylece durdum.

​Ben tek bir laf bile etmeden, sadece asaletimle ve o devasa cüssenin getirdiği ağırlıkla karşısında durunca herif bir anda ölüm korkusu yaşadı. Az önce o iğrenç sesiyle galiz küfürler eden yaratık gitti, yerine korkudan altına kaçırmak üzere olan bir ezik geldi. Panikle arabanın içine sığınıp 'Allah var Allah! Ölüm var ölüm!' diye bağırmaya, kendi kendine zırvalayıp zıvanadan çıkmaya başladı.

​Ben hiç istifimi bozmadım, o zavallılığına acıyarak baktım ve herif arkasına bakmadan kaçtı. Adam resmen benim kalıbımı görünce ecel terleri döktü. Şimdi merak ediyorum, durup dururken bu kadar büyük bir nefretle küfredip, sonra karşısında güçlü birini görünce bu kadar hızlı geri vites yapan ve 'ölüm var' diye zırvalayan bu varoş zihniyetin derdi tam olarak nedir? Neden durup dururken böyle bir deliliğe kalkışırlar, sizce sebebi ne?

​Yeşil ışıkta geçerken varoş bir magandanın sebepsiz küfür krizine girmesi?