Hantavirüs falan gündeme geldi Mayıs ayında ama yeni bir pandemi gelir mi sizce
7 gü
Hantavirüs falan gündeme geldi Mayıs ayında ama yeni bir pandemi gelir mi sizce
Cevap
10Cevap
Ay gelsinde herkes ev kapansın kimse eşini aldatmasın djdjdj
Yok ya daha neler
Tatil dönemi bitince hortlayacak gibi geliyor bana
Gelecek sezon eylül ekim gibi yani
İşine gelip gelmemekle ilgili değil ki can güvenliği için geliyor bu karantinalar zaten
2027-2028 arasında bir pandemi olacak.
Benim üniversitede sene uzatma ihtimalim var o yüzden ailemle kavgalıydım gelmesi işime gelir zaten evden çıkamadığımızdan uzamasına da pek bir şey diyemezler
Evet ölüm oranının daha yüksek olacağını söylüyorlar
Ama insanlar çok rahat biri de evimde kıvrılır uyurum artık umrumda olmaz demiş. Korona zaten buna hazırlıktı başta basit bir virüs çıkarıp alıştırıp bir sonrakinde insanları bu şekilde uyutacaklar diyorlar
Esnafa güvenlik görevlisine polise serbestlik yok haklısın
Aslında kimseye dinlenme olmadı da öğretmenlerle öğrenciler az kafa dinledi işte onlara güzeldi lddl
Gelsin bizi Allah korur
Bence gelmez. Bitti o isler
Zina çok gelebilir
gelmesin ya
Sen asosyal değil miydin siz nasıl sevmiyorsunuz karantinayı ya
asosyaliz de o kadar da değil. hiçbir yere çıkamamak güzel bir şey değil. ben evde takılsam bile arada hava almaya çıkarım
Benim üniversitede sene uzatma ihtimalim var o yüzden ailemle kavgalıydım gelmesi işime gelir zaten evden çıkamadığımızdan uzamasına da pek bir şey diyemezler
hiç umutlanma gelmez
Niye ya
kimse takmıyor bile şu an o virüsü.
Hemen gelmesi değil zaten beklediğim şey 2027 ortası gibi falan kdkdk
bak bak bi de tarihi de belirlemiş :) sen bence farklı senaryolara çalış dkdkdkd
Bu ülkede ne olacağı belli olmuyor koronada başta gelmez dendi ama 2020 Mart 'ta eve kapandık
korona yine geliyorum diyordu ama bu çok kısıtlı bir şey.
İnsandan insana geçen varyantının üretileceği söyleniyor
tatlım sen derslerine odaklan boş ver bunları :)
Karantina isteyenler gelir diyor istemeyen gelmez diyor herkes kendine göre konuşuyor zaten neyse kdkdkd
gelir diyenler senin gibi bahanesi olduğundan gelsin istiyor :)
Evet o yüzden inkar mı ediyoruz kfkfkdk
diyecek söz yok dkdkdkd
Artık bu konularda tecrübeliyiz kapanma olmaz
Korona zaten buna hazırlıktı ölüm oranının daha yüksek olduğu virüsü sonradan getirip uyutacaklar bizi böyle
Umrumda degil ya
Gelmez yillardir var o virüs
İnsandan insana geçen varyantının üretileceği söyleniyor, yıllardır olanı sadece hayvandan insana geçen türü öyle olursa zaten mecbur kapanış olacak
Takma kafana
Allah korusun ya
Gelme ihtimali var
Anladim dua et gelsin
Jdjdjdjd sağol
İnşallah gelir
Gelsin ya benim de işime gelir çok yoruldum artık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👋 Yeni bir pandemi olasılığı hepimizin aklını kurcalayan önemli bir konu. Özellikle Hantavirüs gibi haberler gündeme gelince endişelenmek çok doğal.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Hantavirüs'ün küresel nüfus için oluşturduğu riski düşük olarak değerlendiriyor ve bunun yeni bir pandeminin başlangıcı olmadığını belirtiyor. Gemi vakaları sonrası temas takipleri yapıldı ve durum şu an için istikrarlı görünüyor, yaklaşık üç haftadır yeni vaka bildirilmedi.
Ancak genel olarak uzmanlar, artan insan hareketliliği, iklim değişikliği ve doğal yaşam alanlarının daralması gibi faktörlerin yeni zoonotik hastalıkların (hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar) ortaya çıkma riskini artırdığına dikkat çekiyor. Birçok uzman, yeni bir pandeminin "olup olmayacağı" değil, "ne zaman olacağı" sorusunun daha önemli olduğunu düşünüyor.
Önemli olan, bu tür durumlara karşı hem bireysel hem de toplumsal olarak hazırlıklı olmak ve bilimsel bilgileri takip etmek. Sen bu konuda neler düşünüyorsun? 🤔