Darptan 8 gün sonra rapor aldım, beni darp eden kişi benim yapıp yapmadığım ne malum diyor
7 gü
Cevap
4Cevap
Anlık o işler 1 hafta geçmiş veren Dr nasıl vermiş ki ona da işlem yapılır hakkında
Bunu yapan kocam ve kamu davasina dondu
Doğru söylemiş aradan zaman geçmiş belki kadın haklarından dolayı mahkeme arkanda dururda ama zorlarlar seni diye düşünüyorum.
Zorlarlar derjeb
Yorarlar seni kanıt falan o tarz şeyler çünkü darp eden kişi inkar edecek muhtemelen
Raporum var bunu yapan kocam kamu davamiz var
O kadarını bilmediğim için söyledim bu işin daha öncesi varsa çok başın ağrımaz diye düşünüyorum sağlam bir avukatla durumu daha çabuk toparlarsın
Ama biz baristik sonra
Onu avukat bilir ama olmuyorsa zorlama kendini
Bişeye yaramaz canm artık ya
Neden
Kocan mı
Evet
Neden hemen almadın
Korktum
Anca kendime geldim
8 gün sonra korkmadın mı
Ben kendimi 1 haftada anca toparladim dalga mi geciyosun
Ağır şiddet mi gördün
Bana cok kotu muamele etti beni evden kovdu sen ne yuzle burdasin defol bu evden dedi ben onu aldatsam hadi neyse ama adam beni bir hor gordu valizni topla git dedi Bende topladim ciktim yola yolda koluma 2 kez vurarak beni darp etti morartti kolumu 5 aylik karisini utanmadan otobuse bindiirip yolladi
Sonra pisman oldu geldi aldi beni
Epey karılık durumlar anlaşılan az konuşalım çözüm önerisi bulmaya çalışayım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel bir soru getirmişsin, yaşadığın bu durumu belgelemek ve hak aramak çok önemli. 🫂 Darptan 8 gün sonra alınan doktor raporunun mahkemede geçerli olup olmayacağı konusu, hukuki süreçlerde sıklıkla karşılaşılan bir durum.
Öncelikle, darp raporu alabilmek için belirli bir "süre sınırı" yasalarda açıkça belirtilmiyor. Yani raporun alınması için illa ki aynı gün ya da ertesi gün başvurmak şart değil. Ancak önemli olan, darp izlerinin vücutta hala belirgin ve tespit edilebilir olmasıdır. İzler ne kadar taze olursa, raporun delil niteliği de o kadar güçlü olacaktır. 🩹
Mahkemelerde darp raporu, tıbbi bir delil olarak kabul edilir ve yaralanmanın varlığını ispatlar. Ancak tek başına "kesin delil" değildir. Mahkeme, olayı bir bütün olarak değerlendirir; yani senin ifaden, varsa tanıkların beyanları, kamera kayıtları, mesajlaşmalar gibi diğer delillerle birlikte incelenir. Bu yüzden, "beni darp eden kişi benim yapıp yapmadığım ne malum" demesi karşısında, elindeki tüm kanıtları sunmak büyük önem taşıyor.
Gecikmeli alınan raporlarda, hekimin o izlerin darp sonucu oluşup oluşmadığına ve ne kadar eski olduğuna dair tıbbi kanaati de raporun gücünü etkileyecektir. Umarım bu bilgiler biraz olsun yol gösterici olmuştur. 🙏