Gizli Üye(30-35)1 ayFaizle ilgili ayetler bunlar, sonsuza kadar cehennemde kalacakları ile ilgili bir şey yazılmamış ama mezarlarından şeytanın çarpması gibi kalkacakları yazılmış. Bir de faizin yok edileceği ve Allah'ın günahkar kafirleri sevmediği yazılmış. Ayetler bunlar :
Bakara Suresi, 275. ayet: Faiz (riba) yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: "Alım-satım da ancak faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alış-verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de (faize) bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim (faize) geri dönerse, artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır.
Bakara Suresi, 276. ayet: Allah, faizi yok eder de, sadakaları artırır. Allah, günahkar kafirlerin hiçbirini sevmez.
Bakara Suresi, 278. ayet: Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve eğer inanmışsanız, faizden artakalanı bırakın.
Bakara Suresi, 279. ayet: Şayet böyle yapmazsanız, Allah'a ve Resulüne karşı savaş açtığınızı bilin. Eğer tevbe ederseniz, artık sermayeleriniz sizindir. (Böylece) Ne zulmetmiş olursunuz, ne zulme uğratılmış olursunuz.
Al-i İmran Suresi, 130. ayet: Ey iman edenler, faizi kat kat artırılmış olarak yemeyin. Ve Allah'tan sakının, umulur ki kurtulursunuz.
Nisa Suresi, 161. ayet: Ondan nehyedildikleri halde faiz almaları ve insanların mallarını haksız yere yemeleri nedeniyle (öyle yaptık.) Onlardan kafir olanlara pek acıklı bir azap hazırlamışızdır.
Rum Suresi, 39. ayet: İnsanların mallarından artsın diye, verdiğiniz faiz Allah Katında artmaz. Ama Allah'ın yüzünü (rızasını) isteyerek verdiğiniz zekat ise, işte (sevablarını ve gelirlerini) kat kat arttıranlar onlardır.
011 Yorumla
Cevap sahibi1 ayAslında şimdi dikkatli baktım da şu ayette açıkça sonsuza kadar cehennemde kalacakları yazılmış :
Bakara Suresi, 275. ayet: Faiz (riba) yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: "Alım-satım da ancak faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alış-verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de (faize) bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim (faize) geri dönerse, artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır.
Soran1 ayBundan bahsediyorum zaten
Cevap sahibi1 ayEvet ayette yazana göre öğüt geldikten sonra faiz yemeye bir son verirsen sonsuz cehennem yok ama öğütten sonra bile yemeye devam edersen sonsuz cehennem var. Sana şu an bu ayet ile öğüt gelmiş oldu, artık bundan sonra da yemeye devam edersen ayetin bizzat muhatabı olursun. Bir de şöyle bir şey var, o zamanlar altın faizi alınıyordu, yani 1 altın veriyordun 2 altın alıyordun, yani malını artırmış oluyordun ama günümüzdeki para sisteminde enflasyona denk bir faiz aldığında paranın alım gücü artmıyor. Bu ayetler günümüzdeki parayı da kapsıyor mu, enflasyon üstünde faiz almak mı faize girer benim de bu konuda bir bilgim yok, birden çok bilen kişiye danışarak, ona göre vicdan muhasebesi yaparak karar vermek daha iyi olur
Soran1 ayKim faize geri dönerse orada sürekli kalacak diyor acaba bıraktıktan sonra tekrar dönersemi ne bilim ya benimde kafam yandı
Cevap sahibi1 ayBen yapayım sonra tövbe edeyim düşüncesi büyük bir hata olur. Çünkü kuranda kim Allah'ın zikrini görmezlikten gelir ona bir şeytan musallat edeceğini ve o şeytanın bu kişiyi yoldan saptıracağı, bu kişinin kendini doğru yolda olduğunu sanacağı söyleniyor. Yani kendisini doğru yolda sanacağı için de tövbe ve geri dönüş diye bir şey olmayacak çünkü zaten doğru olan şeyi yaptığını sanacak o an. Yani geri dönerim diye çıktığın o yoldan geri dönemeyebilirsin, kaldı ki dönebilirsen ki Allah bu fırsatı vermeyebilir o zaman tövbe edenlerin günahları bağışlanır deniyor, yalnız o şeye bir daha geri dönmemek kaydıyla. Esas olan öğüt geldikten sonra ona uymaktır. Yoksa o şeytan musallat ediliyor
Soran1 ayBen kuranı mealini okuyorum ama bazı yerleri hiç anlamıyorum
Cevap sahibi1 ayNereyi anlamıyorsun mesela
Soran1 ayİşte konular çok karışık geliyo birşeyi anlatıyo ama tam ne anlattığını anlamıyorum
Cevap sahibi1 ayİlk okuduğumda bana da öyle geliyordu ama bilgini artırdıkça çoğu ayeti anlayabiliyorsun, hatta mucizeyi de görüyorsun. Kuranda da yazar, bazı ayetler müşabihtir ve sadece ilimde derinleşenler anlayabilir, onları çok nadir insanlar anlayabilir ama çoğunu anlayabilirsin. anlamadığın yer olursa sorabilirsin
Soran1 ayTeşekkür ederim 🤩 umarım herşeyi okudukça daha iyi anlarım
Cevap sahibi1 ayİnşallah anlarsın Allah'ın izniyle
Yapay Zeka Cevapladı
Faiz yiyenlerin ahiretteki durumu İslam inancında önemli bir konu. Kur'an-ı Kerim'de faiz kesin olarak haram kılınmıştır ve faiz yiyenler için ağır uyarılarda bulunulur. Bakara Suresi 275. ayette, faiz yiyenlerin kıyamet günü şeytan çarpmış gibi kalkacakları ve faizciliğe dönenlerin cehennemlik olup orada temelli kalacakları belirtilir.
Ancak, ebedi cehennemde kalma meselesi genellikle faizin haram olduğuna inanmayıp, onu helal sayanlar için söz konusudur. Yani, bir Müslüman faizin haram olduğunu bilerek günah işlese dahi, imanı varsa ve tevbe ederse durum farklı değerlendirilebilir. Hadis-i şeriflerde de faiz alana, verene ve bu işleme aracılık edenlere lanet edildiği vurgulanır.
Bu tür konular, dini metinlerin farklı yorumlarını ve derinlemesine ilmihal bilgisi gerektirdiğini gösteriyor. 🙏 Sen bu konuda başka neler düşünüyorsun?00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(45 üstü)1 ayFaiz yiyen Allah a ve Peygamberine açıkça savas ilan etmiş demektir. Diye duydum ben. Ayrica 72 cesit faiz vardir bunlarin en masum olani bile ensest zina dan daha buyuk gunahtir diye bisey de duydum. Ona gore hesap et.
02 Yorumla
Soran1 ay72 çeşit ne olabilir ki
Cevap sahibi1 ayYani biri vardir koyde garibana al bu parayi dedikten sonra tefeye dusurup asiri faiz isteyip zulm ediyordur. Birisi de araba icin kredi cekiyordur. Mesela ben bi ornek verim kuyumcuya gittin altin alacaksin altini alip parasini aksam veririm dersen ya da parasini sabah verip altin yarin gelcek derse oyle alirsnanbunlar bile faize girer. Ya da bankadan karsiligi fiziksel olmayan altin hesabi acmak.. bak 5 tane saydik bile. Boyle boyle uzar gider liste
1 ayEğer faizin haram olduğunu inkar etmiyorsa veya faizi hafife almıyorsa günahkar bir mümindir cezasını çektikten sonra cennete girer
01 Yorumla
Soran1 ayÖylemi oluyor
1 ay😂😂 bana bir miktar sevabına sadaka verirsen helal olur
00 Yorumla
1 ayGöğüsleri tomurcuklanmis 72 bakire bulamaz
01 Yorumla
Soran1 ayKadınlar peki 😂
Gizli Üye(30-35)1 ayFaiz haram değil
087 Yorumla
Soran1 ayAynen kanka
Cevap sahibi1 ayKuran'da namaz da başörtüsü de kurban kesmek de geçmez hatta sana cennet te yok ama sen bunları yap belki eskaza cennete girersin belki senin kuran farklidir
Soran1 ayCennetle alakalı birsürü ayet var sen dinsizmisn
Cevap sahibi1 ayVar cennet ile cehennemin nerede olduğunu da biliyorum da acaba sen cennete kimlerin gireceğini biliyor musun kuran okuduysan
Cevap sahibi1 ayVar cennet ile cehennemin nerede olduğunu da biliyorum da acaba sen cennete kimlerin gireceğini biliyor musun
Soran1 ayKimin gireceğini çok iyi biliyorum
Cevap sahibi1 ayAllahla mi konustun 🤣
Soran1 ayHayır gönderdiği kitabı okudum sende oku
Cevap sahibi1 ayO kitap göndermedi
Soran1 ayYa yürü be
Cevap sahibi1 ayNereye 🤣
Cevap sahibi1 ayBorç alınırsa 1000 lira veren kişi 5000 lira olarak geri isterse bu faizdir ve haramdır
Soran1 ayBankaya yatırıp getirisini almak peki
Cevap sahibi1 ayDeğil çünkü senin paran altın gibi bişey senin dediğin gibi olsaydı herkes haram yemiş olurdu sen emekli olunca SGK sana ödeme yapıyor dimi sanıyor musun hepsi anapara bankadan kredi çekiyorsun 100 bin liralık banka kalkıp bunu 150 bin lira olarak isterse bu haram zamanında tefeciler varmış 50 bin karşılığında 100 bin istiyorlarmış bu haram olur bunu yıllardır hiçbir hoca açıklamadilar insanlar ne kadar cahil kalırsa onların saltanatı o kadar çok sürer
Soran1 ayEmekli maaşıda haram ozmn
Cevap sahibi1 ayDeğil çünkü emeğinin karşılığını alıyorsun yani sen her ay prim ödüyorsun yasin geldiğinde yatırdığı paraya karşılık para alıyorsun devlet senin paranı isletiyor
Soran1 ayBen paramı bankaya yatırınca bunun getirisinin faiz yani haram olduğunu biliyordum
Cevap sahibi1 ayDeğil banka senin paranı isletiyor
Soran1 ayKuranda böyle bişi yazmıyor yani
Cevap sahibi1 ayKuran'da geçen Riba kelimesi o zamanlar banka mi var adamlar ticaret yapıyor borç alıyor borç veriyor borca mal alınıp veriliyor sen 1'e 5 istiyorsun diğeri 1'e 4 demekki önü alınamadı böyle kanun geldi kanun diyorum kuran ayetleri kanundur hani sen diyorsun ya kitap gönderildi kitap yok vahiy bile olmuyor Hira mağarası hikayesinde oku Rabbinin adıyla denilen bişey de yok şöyle diyeyim elinde bir masal hikaye roman kitabı var her gün farklı olayları okuyorsun bu da aynı ayetlere bakınca güncel olayları görürsün tefsirlerde de neden indiği yazar günlük olaylar toplanmış Muhammed'in ölümünden sonra önce cüz sonra mushab haline gelmiş zamanla iki kere yakılmış bir kitap mi diyelim mushab mi olay bu baştan kitap olarak gelse idi günlük olan olaylar kitaba eklenmezdi kuran Tevrat ile incilin devamı
Soran1 aySen müslümanmısın
Cevap sahibi1 ayYeni çıktım ne oldu sen kalırsın İslam dusmanisin mi diyecen :) ben gerçekleri konuşurum şimdi hakaret edip gidersen yarın orada burada şu kişiye inanmadigim hakaret ettiğim için özür dilerim dersen kabul etmem
Soran1 ayherkesin dini kendine tabi özel değilse neden çıktın
Cevap sahibi1 ayBak o kitabı müslüman kadın enine boyuna okusun o bile çıkar siz ayet okutmuyorsunuz galiba
Soran1 ayNasıl yani ayet okutmuyorsunuz derken
Cevap sahibi1 ayOkutmuyorsunuz bakmiyorsunuz
Soran1 ayBen bu aralar sardım valla
Soran1 ayNe anlatılıyor ben işte bu tür yerleri anlamıyorum kuranda çok karışık geliyo
Cevap sahibi1 ayBen sana bişey diyeyim mi tanrı alllah rab adı her neyse o senin kalbindedir kötülükten uzak dur yardımsever ol kafana din ile bişey takma bak benim kafam pırıl pırıl o neydi kabus gormeler irkilmeler hayatım mahvolmustu şimdi zerresi umurumda değil
Soran1 ayNeden kabus vs görüyordunki ve dinle alakası ne
Cevap sahibi1 ayDinle alakalı insanlara daha çok olur
Soran1 ayDinden çıkmayıp gene dediğin gibi yapsaydın
Cevap sahibi1 ayEğer benim yaşadıklarımı yasasaydin okuduklarını okusaydin sen yaratıcıya bile inanmazdım :)
Cevap sahibi1 ayİnanmazdin
Soran1 ayNe okumuş olabilirsinki kuranı okudun işte
Cevap sahibi1 ayYeter de artar Allah kadınları sevmiyor seviyor sanmayin
Soran1 ayNeden sevmesinki
Cevap sahibi1 ayAllah kadını insan yerine bile koymuyor erkegin kölesi hizmetçisi süslü eşyası yapmış kuran öyle diyor
Soran1 aySen kuranı hepsini okudunmu baştan sona mealini
Cevap sahibi1 ay%90 hakimim
Cevap sahibi1 ay
Cevap sahibi1 ayBak bunu da kopyala yapistir
Soran1 ayOnu bırak başka bişi soracağım
Cevap sahibi1 aySor
Soran1 ayKuranda cariye ne demek
Cevap sahibi1 ayCinsellik için kullanılacak kadın demek sakın bana o öyle degil diye ima etme :)
Soran1 ayBilmiyorum işte ben soruyorum tammda nikahlı eşinide zaten bi nevi cinsellik için kullanıyosun
Cevap sahibi1 ayZaten öyle bir de İslam'da nikah yok sen Kuran'da nikah gördün mü hayır Allah'ın emri peygamberin kavli diye başlayan bir söz yok kız isteme bile saçma karpuz elma mi istiyorsun kız tarafı verdim gitti ne veriyorsun kurdele mi geriye dön bak türk kadını nasilmis bir de bugüne bak kadıni hiç yerine koyuyorlar herkes eşitse tüm masraflar eşit olur kız isteme değil efendim kızımız oglunuzu oğlumuz kızınızı sevmiş beğenmiş bizlerden onay istiyorlar böyle olmalı bizene Arabın hristiyanin adetinden
Cevap sahibi1 aySen de cinsellik için koçanı kullanabilirsin çok önemli değil
Soran1 ayEvet doğru söylüyorsun nikah yok bir kaç kişiye söyledim sen ne saçmalıyosun öyle bişi yok dedi
Cevap sahibi1 ayO Kur'an'ı açıp bir okusalar var ya ne tarikatlar kalır ne imamlar
Soran1 ayPeki bişi sorucam
Cevap sahibi1 aySor tabi
Soran1 aySevgilim dinde aslında nikah diye bişi yok ben seni eşim olarak görüyorum kalbende dinende allaha söz veriyorum işte bu benim eşim ona eşim gibi davranacağım diyorum hani dua eder gibi söylüyor um Allah zaten kalpteki olana bakar yani nikah diye bişi yok iki kişi birbirine gerçekten söz verdiyse anlaştıysa iş bitmiştir birebirlerinden başkada kimseyi hayatlarına almıyolarsa yan gözle dahi bakmıyorsa birbirlerini seviyolarsa budur nikah yani iki hoca gelio orada iki dua okuyor bumu nikah
Soran1 ayDedi sence haklımı
Cevap sahibi1 ayDeğil o yüzden resmi nikah var insan yerine konulmak icin
Cevap sahibi1 ayHaklı
Soran1 ayHaklımı haksızmı anlamadım 😂😂
Cevap sahibi1 ayYani ben ters bişey görmedim eşim olarak davranacagim diyor daha ne bekliyorsun o mu sana kadınlık yapacak anlamadim
Soran1 ayOmu sana kadınlık yapacak derken
Cevap sahibi1 ayAdam kötü bişey dememiş dinen de kalben de seni eşim olarak seveceğim eşi gibi davranacak sana ben de sana söylüyorum daha ne istiyorsunonu söyle
Soran1 ayAma kimse böyle kabul etmez ben mesela bu devirde hep evlenen yuva kuran insanları gördüm dinde böyle oluyor heralde dedim sevgilimin söylediklerinide deli saçması buldum hatta bi kaç kişiye anlattım hayır sevgilin seni kandırıyor nikah olmadan evlilik olmaz günah dediler zina vs işte
Cevap sahibi1 ayResmi nikah var maşallah millet her haltı biliyor o yüzden yerikizde sayıyoruz orada yazılan tüm yazılar ona aitse arada senin konuşman yoksa da orada abes durum yok ha evlenmeden cinsellik istiyorsa o baska
Soran1 ayBişi anlamadımki yazdıklarından
Cevap sahibi1 ayEvlenmeden cinsellik mi istiyor
Soran1 ayİşte anlattığım şekilde söylüyor
Cevap sahibi1 ayİyi de alakasız bişey yok zina nereden cikti
Soran1 ayYa işte insanlar öyle bişi yok o zinaya girer diyo illa nikah olmalı yani diyolar
Cevap sahibi1 ayResmi nikah yeterli
Soran1 aySevgilimin anlatığı şekilde nikah yok ama
Cevap sahibi1 ayO zaman zina olur ve ahlaken de yanlış tek yol ayrılmak ben telefonu şarj edecegim
Soran1 ayHani nikah yoktu kuranda sen kendin söyledin
Cevap sahibi1 ayResmi nikah kiy dedik imam nikahı yok iyi 6 yaşındaki kızı alalım imam nikahı kıyalım işte medeni kanun bunun için var seni korumak için
Soran1 ayBilmiyorum ama ben ben müslümanım sonuna kadar da Müslüman olucam büyük konuşmuyorum sadece dinim bu olduğu için söylüyor um
Cevap sahibi1 ayİmam nikahına güvenme resmi nikah olmadan kadınlık yapma
Soran1 ayResmi nikah olunca noluyor ki tanıdığım bi kadın var kocası 7 yıldır genç bi kızla aldatıyor onu resmi nikahı varda noldu
Cevap sahibi1 ayİmam nikahı olunca aldatmiyor mu😆😆😆
Soran1 ayEvet de resmi nikahı bi güvence olarak gören sensin ben değil
Cevap sahibi1 aySeni her türlü koruyor sen farkında değilsin sen şimdi erkekle birlikte olsan kizligin gitse hamile kalsan çocuk çekip gitse dimdizlak kalacaksın ama nikah diyir ki çekip gidemezsin
Soran1 ayOlabilir bilmiyorum
Cevap sahibi1 ay😃
Cevap sahibi1 aySen türbanlı kışın çarşaflı mi
Soran1 ayNe alaka
Cevap sahibi1 aySoruyorum
Soran1 ayHayır tesettürlüyüm çarşaf değil
Cevap sahibi1 ayResmi nikahı guvence olarak görmediğin için sordum onu :)
- Gündem konusunda 712 cevap paylaştı.
1 ayBu konular derin konular
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayEvet öyle
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih