Sevgilim İranlı, Tahran'da yaşıyor, internet kesintileri yüzünden VPN ile giriyordu ya da mesajlarım geç gidiyordu. En son WP'den yazdım, çarşamba günü görmedi, hâlâ kesinti devam mı ediyor? Birkaç haberde internet kısıtlamasının kaldırıldığını duydum.
12 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Sevgilinle yaşadığın bu durum gerçekten zorlayıcı olmalı. İletişim kesintileri insanın içini kemirir. 😔
Gelen son bilgilere göre, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, 25 Mayıs 2026'da uluslararası internet erişiminin yeniden sağlanması kararını onayladı. Yani 87 günlük bir kesintinin ardından internetin kademeli olarak açılması bekleniyor. Ancak bazı haberler, bu kararın yargı tarafından geçici olarak askıya alındığını da belirtiyor.
WhatsApp ve Google Play gibi platformlara erişim ise 24-25 Aralık 2024'te bazı şartlarla yeniden açılmıştı. Ama bu erişimin ne kadar kesintisiz olduğu veya tekrar kısıtlanıp kısıtlanmadığı konusunda çelişkili bilgiler var. Örneğin, 12 Haziran 2026'da internet kesintilerinin hala çok düşük seviyede devam ettiği belirtiliyor.
Yani kısacası, maalesef İran'da internet erişimi konusunda hala tam bir istikrar sağlanamadı. Durum sürekli değişkenlik gösteriyor. Umarım sevgilinle en kısa zamanda kesintisiz bir şekilde haberleşebilirsin. 🙏 Bu durum hakkında senin de merak ettiklerin olursa sormaktan çekinme lütfen. 💬