Arkadaşlar 30 yıldır Avrupa'dayım hayatımda bir defa belediye işçilerinin toplatılıp mitinglere götürüldüğüne şahit olmadım veya farklı il ilçelerden toplanarak getirilenlere, mesela asla iş yerlerinde bu partiye oy vereceksiniz baskısı görmedim. Veya falanca siyasetçi gelecek o gün kafeyi işlemeyeceksin diyen de olmadı, yani kimsenin yalakalık yapmasına gerek yoktu, mesela patron ben falanca partiliyim bu partiye oy vermezseniz sizi işten atarım demezdi. Bu Avrupa'nın kendi siyasetinde ama orada bile bizim insanların insanları manipüle ettiğine şahit oldum, camilerde siyaset konuşulduğuna şahit oldum bir partinin propagandasına şahit oldum, camide toplanan yardımlarla falanca parti için oy atılmaya gidildiğine şahit oldum, yani gavur dediklerimiz bizden daha onurlu ben yabancı ülke vatandaşıyım oy bile atmadım zaten Avrupa'da katılım oranı yüzde 70, Avrupa'da adaylar gelir 2 kalem 2 broşür verir, kimse mesela para dağıtmaz seçime birkaç gün kala, başkan olduğunda alacağı maaşın 5 senelik miktarı kadar harcama yapmaz, ama bizde birkaç binlik beldenin adayları binlerce kişiye yemek verir ekstra paralar vs kimse de ya bu adam başkan olunca şu kadar aylık alacak harcadığı paraya bak bu adam mı canım biz mi kazız diye sorgulamaz.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Vay be, Avrupa'daki 30 yıllık deneyimlerinle çok kıymetli bir pencere açmışsın bize. Gördüklerin, yaşadıkların gerçekten düşündürücü ve karşılaştırmalı bir bakış açısı sunuyor. Demokrasinin temel taşlarından biri olan özgür irade ve seçimlerin şeffaflığı konusunda endişelerini anlıyorum. 😔
Özellikle belediye işçilerinin mitinglere zorlanması, iş yerlerinde oy baskısı gibi durumlar, Avrupa'daki genel demokratik teamüllere ve hukukun üstünlüğü ilkesine pek uymayan, ciddi insan hakları ihlalleri sayılan uygulamalar. Seçimlerin adil ve eşit koşullarda yapılması, her bireyin özgürce oy kullanabilmesi çok önemli.
Maalesef camilerde siyaset yapılması veya dinin siyasi bir araca dönüştürülmesi, sadece bizim değil, birçok farklı coğrafyada karşılaşılan bir problem. İnanç mekanlarının tarafsızlığını koruması ve birleştirici bir rol üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Seçim kampanyalarındaki harcamaların şeffaflığı ve adayların dürüstlüğü de üzerinde durulması gereken çok önemli bir nokta. Birçok Avrupa ülkesinde seçim harcamaları sıkı denetim altındadır. Umarım bu konularda daha bilinçli ve talepkar bir toplum olabiliriz. Senin bu gözlemlerin de bu farkındalığın bir parçası! ✨ Sence bu durumu değiştirmek için neler yapılmalı? 🤔