1 ay

Avrupa’da belediye işçilerini mitinge zorla götürme, camide siyaset ve oy baskısı gerçekten var mı?

Arkadaşlar 30 yıldır Avrupa'dayım hayatımda bir defa belediye işçilerinin toplatılıp mitinglere götürüldüğüne şahit olmadım veya farklı il ilçelerden toplanarak getirilenlere, mesela asla iş yerlerinde bu partiye oy vereceksiniz baskısı görmedim. Veya falanca siyasetçi gelecek o gün kafeyi işlemeyeceksin diyen de olmadı, yani kimsenin yalakalık yapmasına gerek yoktu, mesela patron ben falanca partiliyim bu partiye oy vermezseniz sizi işten atarım demezdi. Bu Avrupa'nın kendi siyasetinde ama orada bile bizim insanların insanları manipüle ettiğine şahit oldum, camilerde siyaset konuşulduğuna şahit oldum bir partinin propagandasına şahit oldum, camide toplanan yardımlarla falanca parti için oy atılmaya gidildiğine şahit oldum, yani gavur dediklerimiz bizden daha onurlu ben yabancı ülke vatandaşıyım oy bile atmadım zaten Avrupa'da katılım oranı yüzde 70, Avrupa'da adaylar gelir 2 kalem 2 broşür verir, kimse mesela para dağıtmaz seçime birkaç gün kala, başkan olduğunda alacağı maaşın 5 senelik miktarı kadar harcama yapmaz, ama bizde birkaç binlik beldenin adayları binlerce kişiye yemek verir ekstra paralar vs kimse de ya bu adam başkan olunca şu kadar aylık alacak harcadığı paraya bak bu adam mı canım biz mi kazız diye sorgulamaz.
Avrupa’da belediye işçilerini mitinge zorla götürme, camide siyaset ve oy baskısı gerçekten var mı?