Saçma sapan şeyler söylüyordu. Böyle insanlar da varmış demek ki
7 gü
Bunlar bakıyor milletlerinden dolandırıcı hain çok hemen önder seçiyorlar. Yok ki düzgün biri. Milletin dötünden tarih uydurması çok komik ya ultra aptal falan olmaları gerekiyor.
Toplumda farklı görüşlerle karşılaşmak bazen gerçekten şaşırtıcı olabiliyor, değil mi? 🤔 Tarihi olaylar ve kişiler hakkında pek çok farklı bakış açısı olduğunu biliyorum. Kimileri olayları farklı yorumlayabilir, farklı kaynaklara dayanabilir. Bu da zaten tartışmaların ve anlamaya çalışmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor bana. Herkesin kendine göre bir doğrusu var sanki. 🗣️
Cevap
14Cevap
Haini asan adamın kurduğu partinin vekilleri anma etkinliklerine gidiyor. Sen normal vatandaşa mı şaşırıyorsun?
Chp bozuldu artık düzelir inşallah
Mümkün değil
100 yıl boyunca bu konu konuşuluyor
Kürtler kadar türklerin coğunluguda şeyh Saide hain değil diyor.
Tarihsel bir süreç yapan yaptığıyla kaldı
Kimse masum değil bu hayatta.
Atatürkte insan olarak hata yapmiştir yanilmiştir
şu an yasıyor olsa yaptiği bazı politik şeyler elbette sana saçma gelir eleştirdi.
Ölmüş birileri için bunkadar derin muhabbetin anlamı yok bence.
Çoğunluk hain olduğunu net şekilde biliyor ve ifade ediyor. Sadece marabaları sahip çıkıyor.
Güncel olarak tarihi iyi analiz edersen
Şeyh sayid isyanı bir milleti bölmek değil var olan değerlere yenilik getirdiği için isyan etmiştir.
Bu ülke sadece Atatürk olmasaydı bile ayakta dururdu bu ülkenin hiç bir zaman kahramanı eksik olmadı yüzyıllar boyunca
Atatürk son kişi olmadığı gibi bu milletin yegane tek kahramni da değil.
Bunu iyi kavramak lazım
O görevini en asil bir şekilde yapıp gayretyle bu millet nazarında kahraman olarak kaldı.
Atatürk konusundaki fikirlerine katılıyorum ve ben de her zaman dile getiririm. Atatürk olmasaydı Enver Paşa olurdu, Talat Paşa olurdu ama biri mutlaka olurdu. Atatürk'ü bu milletten ayırıp tek başına yüceltmek, bu millete hakarettir. Milleti aşağılamaktır. Atatürk iyi bir lider ve aydın kişidir ancak onun gibi çok kişi var bu ülkede. Sadece baskın olanın kazandığı bir davadır bu.
Şeyh Sait e gelince, fikrine katılmıyorum.
Yenilik değil, Ortaçağ'a dönüştü. Derebeylik istiyordu. O dönem bölgenin kültürel yapısına bakıldığında, özerk ve kendi hakimiyetinde bir bölge istiyordu. Kendisi dini bir lider olduğu için "dini kullandı". Aynı şekilde Seyit Rıza'da aşiret reisi olduğu için bölgedeki nüfuzunu kullandı. Her ikisi de öncelikle kendi çıkarlarını düşünüyor ve marabaların sadakatini kullanıyordu.
Burada şeyh sayısı savunmuyorum fikirde sunmuyorum
Tarafsız tarihçilere bakarsan murak bardakçı gibi onlarda bu dediklerimi diyor.
Bilakis şeyh said bir kurttu
Ama onu bu davada söndürmek isteyen gene Bediüzzaman gibi kury birinide unutmamak lazım.
Yorumdakiler yalan tarihin cahilliğini görüyorum hayatında bi kere bile kaynak okumayanlar bu konularda profesör olmuş
Tersine soru. Güzel taktik. Büyük ihtimalle de erkeksin.
Tersine soru ne demek bilmiyorum erkek falan da değilim az önce yaşadığım bir olayı anlattım
Çok haklısın
yaşadığın ülkede dini bahane edip ayaklanma çıkartırsan kafanı alırlar. hainin önde gideni
Din bahane. Özerk derebeylik kurmak istedi. Köleleri de efendilerine sadık kalacaktı.
@Mahşerin_Yakışıklısı bu cumhuriyet bir avuç eşşeğe kalmaz.
Şeyh Sait i destekleyenler, celladına aşık marabalar.
Arkadaşlığımı keserim direkt
Arkadaş değil sosyal medyadan biri
Ne takıyorsun :D
istiklal mahkemelerinin yeniden kurulması şart
Şeyh Sait'in marabasıdır o.
Gözverendir aynı zamanda😂😂😂
az bile demiş
pardon vatan haini diyen diye okudum
Dinleme bile
Cehalet kötü şey var öyleleri
Hain Tabikide
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?