Yemin ediyorum doğduğun ülke kaderin arkadaş. Adamlarda sende olandan daha şiddetli bir deprem oluyor 100 kişi hayatını kaybediyor. Senin müslüman hak yemez insanlarının yaptığı binaların altından 100.000'den fazla ceset çıkıyor.

Yemin ediyorum doğduğun ülke kaderin arkadaş. Adamlarda sende olandan daha şiddetli bir deprem oluyor 100 kişi hayatını kaybediyor. Senin müslüman hak yemez insanlarının yaptığı binaların altından 100.000'den fazla ceset çıkıyor.

Daha geçen gün okuduğum haberde Karadeniz'de bir yerde.. dere yatağını imara acmislar.. bazı duyarli insanlar tepki gösteriyor.. tepki gösterenlere hain diyenler var.. çok değil bir kaç yıl önce Karadeniz'de dere yatagina yapılan evler sele kapilip gitmiş bir çok can yitmişti.. derste almıyoruz..
Sürekli bu işlerle uğraşan biri olarak ÇED raporları sit kararlari doğa her şey hiçe sayılıyor.. yürütmeyi durdurma veriyor mahkeme ama inşaat devam ediyor gidip verilen mahkeme kararının uygulanmasını istiyorsun sana zorluk uatune zorluk çıkarıyorlar.. yasalara hukuga hile bakmıyorlar.. cayelinde 24 köyü yok edecek maden genişletmeye onay çıkıyor.. bodrumda sit alanıolan koy bir gecede sit alanligindan çıkarılıp bir oteller zincirine veriliyor.. mahkeye gidenlere tepki gösterenlere devlet kendinpolisiyle baskı yapıyor.. akakirda mersinde İzmir'de bergamada verilen mahkeme kararına uyulmasını isteynler göz altına alınıyor.. mahkemenin burada inşaat yapamazsın dedikleri insaatlaara devam ediyor..7 tane maden işletmesi denetimden gecemiyor.. çalışanlar için tehlike li ortam raporu veriliyor.. ama şirketler çalışmaya devam ediyor.. sonra Soma'da olenler için paylaşım yapılıyor.. kısaca bu ülkede hiç bir şey ahlaklı ve düzgün gitmiyor...
Ülkede ahlak ve insana değer xxx ülkede yolsuzluk ve hak yeme %100
Bir insanın zekası karşılaştırma yeteneğine bağlıdır. 4 yaşında bir çocukla yarışan 20 yaşındaki bir genç "seni yendim!" dediğinde hepimiz 20 yaşındaki gencin bir canımsın olduğunu ya da şaka yaptığını düşünürüz.
Yukarıda soruyu soran kişinin şaka yapmadığı aşikardır.
Gelelim Filipin depremine. Deprem binlerce adadan oluşan Filipinlerde mindanao adasında bir yerde gerçekleşiyor. O ada Türkiye'deki bir ilin bir mahallesi kadar bile değil. 6 Şubat depremi 11 ilde gerçekleşti, yüzeye daha yakındı ve dakika olarak da uzundu. Şöyle söyleyeyim bu depremde Suriye ve Lübnan toprakları dahi etkilendi. Her yıl bir kaç milim yerinden oynayan levhalar neredeyse yüzlerce yılda oluşabilecek bir levha hareketi yaptı. Levhalar birbirine girdi.
Depremde en fazla yıkım gören Hatay ilimize 20 yıla yakındır kentsel dönüşüm yapılması çağrısı yapıldı. Ancak bir çok siyasinin içinde bulunduğu eylemler yapılarak "Rantsal dönüşüm" denilerek bu bölgede kentsel dönüşüme izin verilmedi. O eylemlere katılanların bir çoğu şimdi yaşamıyor.
Mantığın ve matematiğin temel kuralı; Farklı cinsler karşılaştırılamaz. Elmalarla armutlar karşılaştırılmaz.
Binaların malzemelerinden artırmak bir bahane ise "Ben müteahhit'im" diye ortalıkta gezen, suç işlemeye devam ediyorlarsa ben bunlara insan diyemem.
Ellerinde masumların kanını taşımaya devam eden, her şeyi bahane etmeyi seviyorlar ise vicdanları ile baş başa bırakıyorum.
Söyleyeceklerim bu kadar hocam.
Ağzına sağlık
Teşekkür ederim 🙏🏻
Tabiki öğle ama şunuda bilmek lazım burası yüksek rakım yani altı drnge profilinden uzak ve levha hareketleri az şiddette bile kırılmalara sebep olabilir. Ama tabiki japonya kent hayatı örnek olmalı bize adamlar insan hayatını ön planda tutuyor
Aynen öyle Allah yardımcımız olsun.
Japonya'da en büyük projeleri Türk firmalar yapıyor. Türkiye inşaat hususunda dünyada birinci sıradadır. Japonya'da deprem sonucu binaların yıkılmamasının sebebi orada depremlerin okyanus tabanında gerçekleşmesinden kaynaklanıyor. Orada tehlike sarsıntıdan dolayı yıkılan binalar değil, tsunamidir.
Meşhur Kobe depremine bak sadece 7.2 şiddetindeki bir depremde şehir mahvolmuştu. Ölü sayısı da şehrin dağınık yapısından dolayı azdı. Yani aynı şiddetteki deprem 20 milyon şehirde olsa emin ol daha fazla ölüm olurdu.
Kobe'nin o zaman nüfusu 1.5 milyon kadardı Japonya'da nüfusun %60'tan fazlası Müstakil evlerde yaşıyor. Riskin azalmasının sebeplerinden birisi de budur.
Bu işlerde birden fazla parametre var.
@onurcenk Kanka zaten Tokyo da ki şehirleşmeyi örnek almalıyız diye belirtilmiş yazıda. Ayrıca problemin ne kadar vahim olduğunu kendi ağzınla soylüyorsun. Orada da Türk şirketleri yapıyor yapıları... Nedne burada dandik orada sağlam yaptıklarını da biliyor musun? Mesela Ülker araplara almanlara avrupaya aynı çikolatayı gönderirken neden senin ülkende binbir çeşit zararlı katkı maddeleri kullanırken oralara gönderdiklerinde insan sağlığına zararlı bu maddeleri kullanamadıklarını burada üretmesine rağmen ve kargoyla bilmem kaç bin km uzağa gönderdiği bu ürünleri senin ülkenden daha ucuza sattıklarına falan da var mı bir cevabın. Mesela Türkiye de muteahhitlik belgesini parayla senin bile satın alabileceğini ve inşaat yaptırabileceğini falan . Ya da meclisteki vekillerin %90 nının muteahhitlik firmalarına neden sahiplik yaptığın neyin de bilir misin?
TOKİ'nin yaptığı hiçbir yapı yıkılmadı. Camları bile çatlamadı. Devletin, 99 depremi sonrası yaptığı; yol, tünel ve köprülerin hiçbiri yıkılmadı. 99 depremi sonrası imara uygun olarak yapılan hiçbir yapı yıkılmadı. Asıl yıkım Kentsel dönüşüme direnen yerlerde oldu. Bence şu işleri etraflıca düşün
@onurcenk japonya örneği güzel olmuş.. benim arkadaşım da orada çalıştı yaklaşık 2 yıl.. orada öyle bir denetim var ki diyor.. betonun kalitesinden kullanılan malzemeye kadar tele kadar diyor incecik hepsinin inanılmaz bir kontorul var.. ayrıca bina altlari kızaklı sistem le yapılıyor vs vs.. Türkiye'de imar affı diye brisey var 3 katlı imarı olan yere 6 kat çık nasılsa imar affı çıkar diye ev yapılıyor.. Kazakistan'da stad yaptı bizim arkadaş sonra orada çalıştı aynis ekilee diyor o kadar kontrol var diyor ki.. bizde uretimhane ye baca istiyor belediye.. yaptırıyorsun haber veriyrosun.. gelip bakmıyor tamam yaptın sa diyor :)) kablolar yanmaz olacak diyor ya çok masraf çıkar diyorsun halledirezi bir aekil de diyor.. o yuzen turkiyede iş yapan. Firması dışarda iş yaparken aynı şekilde taklmiyor :))
@Onemortime Ben sana arkadaşlarımın anlattıklarını anlatmıyorum. 99 depremi sonrası deprem yönetmeliğine uygun olarak yaptırılan hiçbir bina yıkılmadı. İmar aflarının büyük bir kısmı artık mağduriyete dönüşen 50 yıllık davalar. Orman vasfını yitireli 50 yıl olmuş mahallelere imar affı yapıldı. Ümraniye'nin bir mahallesine 50 yıl önce bina yapan adamın evini "Hadi buraya ağaç dikeceğiz" diye yıksınlar mı? Yani şu işleri arkadaşınızdan dinleyene kadar biraz da resmi hadiseleri takip edin.
Aynı kontroller Türkiye'de yapılıyor. Normalde daha basit bir beton bile işimizi görebilecekken Türkiye C30 beton şartı koyuyor. 3 Kat güçlü bir betondan bahsediyoruz. Demir için de aynı şey geçerli.
TOKİ Türkiye'de en sağlam binaları yapan oluşumdur. Yani aklımızla alay mı ediyorsunuz? Yüzyılın en büyük depremi oldu tek yıkılmayan binalar TOKİ binaları oldu. Camı bile çatlamadı. Bunları söyleyenler Marmaray gibi devasa bir projenin su sızdırdığını da söylüyordu. Bu aptallarla vakit kaybetmemek lazım.
@onurcenk kontroller yapılmıyor sana kendi iş yerimizden örnek verdim.. o kadar denetim var kagir ustinde evet ama insan faktörü bizde arizali... sıkıntı orada.. Maraş depreminde yıkılan binalar 2 yillik3 yillikti.. deprem yönetmeliğinde sonra yıkılan yok diyrisun.. davalık olan binalar neydi peki? ben İzmir depreminden geldim Bornova'da.. bizim apartman yan yattı yan binanın üstüne.. yıkılmadı.. karisimiDa ki 5 senelik sitenin 2 binası gitti dümdüz..2012 de yapılan evler.. kısaca Türkiye'de kağıt üstünde her şey
@onurcenk TOKİ'nin yaptığı hiçbir yapı yıkılmadı. Camları bile çatlamadı. Devletin, 99 depremi sonrası yaptığı; yol, tünel ve köprülerin hiçbiri yıkılmadı. 99 depremi sonrası imara uygun olarak yapılan hiçbir yapı yıkılmadı. Asıl yıkım Kentsel dönüşüme direnen yerlerde oldu. Bence şu işleri etraflıca düşün
Kanka bak neyi anlamıyorsun biliyor musun? Hayatın da hiç konut inşaatı sürecinde bulundun mu? Ben sana anlatayım. Belediyeye gidiyorsun ilgili yerin konut dikmek için uygunluğuyla alakalı belgeler çıkartıyorsun. Bu süreçte belediye konut yapmak istediğin yeri gelip denetlemeli. Denetledikten sonra raporunu devlete bağlı kurumlara sunuyor onlar da onay verdiği süreçte inşaat başlıyor. Bak ben iş adamlarıyla çalıştım Türkiyenin sayılı zenginleriyle çalıştım. nasıl dönüyor işler biliyor musun? Rüşvetle, rantla... Bir yerin hal hazırda uygunluk belgesi varsa bile ekiplere yedirdiğinin haddi hesabı yok yoksa izin vermiyorlar. Sen boyle bir sistemdeyaşıyorsun. Verdiğin toki örneği de bunu destekliyor zaten. Devlet tokiler yıkılırsa kasasından ne kadar tazminat çıkaracak biliyormusun? Ayrıca o toki bölgesine verilen tüm izinleri verenlerin 7 sülalesini dürterler. Heh bende diyorum ki zaten. Bizim topraklarımızda denetim kontrol süreci bilmem ne yok. ne olsun istiyorsun bunun sorumluluğunu devlet dğeil ben mi alayım?
Ben de diyorum ki tüm eksiklerine rağmen devlet önlem alıyor. C30 beton istiyor ama bir bina için c20 bile fazla normalde. Adam betondan çalsa o kadar çalacak zaten. Ayrıca denetimde rüşvet veren adamlar rant alanları için veriyor. Malzemeden çalma hadiselerine zaten binayı yapan bile girmiyor. Malzemeden çalan mantolama kalitesinden çalıyor, fayanstan çalıyor ama binanın ana kütlesini taşıyan yapıdan çalmıyor. Bu işlerde asıl rant bir binanın rant oranını artıracak işlerde oluyor. Bunun adı da "kupon arazi" diye legalleştiriliyor. Yani bir araziyi alıp oradan proje geçirtiyorlar. Yani binadan çalmak burada elde edilecek karın yanında devede kulak bile kalmıyor.
Özetle Türkiye'de depremden dolayı yıkımların büyük bir çoğunluğu 99 öncesi yapı stoğuna aittir. Bunun dışında Deprem beklenenden hem uzun sürmüş hem de şiddetli olmuştur. Rant kaynaklı yıkımların büyük bir kısmı ise binaların yan yatması sonucu oluşmuştur. Yani büyük oranda can kaybına mal olmamış ama bina kullanılmaz hale gelmiştir. Bunun sebebi de bataklık alanlara, bostan alanlarına bina dikilmesidir. Örnek; Malatya Bostanbaşı...
Yine bölgede Elazığ depremindeki yıkımlarda rüşvet yoluyla binaların ağır hasardan hafif hasara çevirilmesi sonucu ikinci 6 Şubat depreminde yıkılması ile oluşmuştur. Bu da bizim insan kalitemizden kaynaklanıyor. Yani denetleyen adamı da denetle onu denetleyeni de denetle böyle olmaz. Bu sistemin bu halde olmasının sebebi de insanlarda din iman Allah korkusu duygusunun kalmamasından kaynaklanıyor.
Bu son söylediğimin etkisi de emin olun %1-2 bile değildir yıkımlarda. Çünkü belediye personeli de deprem olursa sonuçlarının ağır olacağını, hapse gireceğini, büyük cezalar alacağını biliyor. Genelde de Müteahhit değil onun yanında çalışan İSG uzmanı, mühendis gibi adamlar zarar görüyor.
@onurcenk Senle aynı şeyleri savunuyoruz ama farkımız su. Sen hükümetin (ki başta kim olursa olsun akpye yeterince şeyler için sövüyoruz zaten bu konuda onların nezdinde konusmuyorum) bu konuyu isterse çokta güzel ele alacağını düşünmüyorsun ve bu konuda hükümetten bir beklentiye girmeme konusunu düşünüyorsun. Bak hükümetler ne için var biliyormusun? İnsanları eksiklerini gözetip onları tamamlamak hlakını refah huzur sağlık ve eksiksiz bir şekilde yaşatabilmek için var. Bu konudaki düzenlemeleri yapmak, bu konuda ki eksikleri gidermek ve denetimini yapmak hükümetlerin görevidir. Devletin görevi de bu düzenlemeleri hükümete dayatmaktır. Bugünki sistemde devletçiliği bitirdi padişahım. Önceden askerin cb nin meclisin danısımlarıyla hükümetler sıkıştırılırdı. Bak bu sorun var sen bunu yeterince iyi yapmıyorsun bunu yap yoksa hıııııı derlerdi. Şimdi boyle bir düzen yok. Neyse konu bağlamından çok çıkmasın ama ben bu düşünceyle diyorum ki hükümet bilerek yapmıyor. Rant için. Bilgi eksikliğin var diyorsun ki hükümet zaten c30 kullanacaksın diyor. Aynen zaten ülkede de hiç kimse vergi kaçırmıyor insanlara maaşı üzerinden sigorta yapıyor. Bunların hepsinin hükümet farkında ve bunu biliyor. Sorunları da çok iyi biliyorlar. Ama düzeltmiyorlar. Sebebi rant. Hadi iyi niyetli konusayım beceriksizlik...
Kardeşim konu deprem. Bak bu her zaman yapılan şey. Deprem konuşuyorsak deprem yönetmeliği konuşulacak. Arızalar konuşulacak. Türkiye'de deprem sonrası yapılan konutları dünyada hiç bir devlet yapmaz. Bu arada ben depremzedelere ev yapılmasına karşıyım. Evi olanlara ev yapıyorsan o zaman evsiz olanlara da yap. Evsiz olanın suçu zamanında evini yapmamak mı? Adam bir mülk edinmiş ve onu kaybetmiş. Onun kefili miyiz yeniden yapıyoruz?
Hükumeti keskin bir şekilde eleştiriyorum. Ancak bu konuyu sahada görmüş. uzun bir süre deprem bölgesinde çalışmış birisi olarak konuşuyorum. Rüşvetleri, rantları da biliyorum. Eski binasını yapmamak için diretenleri de biliyorum. Hatay'da adamın kasasından 22 kilo altın çıktı. Sadece 3 kilosu ile kendisine çelikten ev yapabilirdi. 5 Kilosu ile ful güvenlikli bir villa yapabilirdi. Cumhurbaşkanı 2011 görüntülerini izledim. Hatay'da ne olur kentsel dönüşüm yapın bakın burada bir deprem olursa yine bana ileneceksiniz, yine bana beddua edeceksiniz diye yalvaran bir konuşma yapıyor.
Ülkedeki insan kalitesinden de bu arada Cumhurbaşkanı sorumlu. 12 yıllık kesintisiz eğitim rezaletin dibidir. Ümitsiz ve gelecek kaygısı olan, dini eğitimini doğru düzgün almamış, ailesi dağılmış birisi rüşvet de alır her haltı da yer. İnsan hayatı umurunda olmaz.
Ülkede her şey harika gidiyor demiyorum. Ancak deprem ile ilgili en çok önlem alan hükumeti de "Yauğ bunlar zaten rantçı" diyerek eleştirmeyi hakkaniyetli bulmuyorum. Biz ilk defa deprem görmüyoruz. 11 il yıkılmış. üç sene olmadan bütün konutları teslim etmiş. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu yok.
Bak amerikada sel felaketi oldu insanlarla dalga geçer gibi 750 dolar destek açıkladılar. Amerika'da ormanlar sönene kadar yanıyor. Yani ormana müdahale diye bir şey yok. Avusturalya'da aylarca orman yangınları sürdü. Ama iş eleştiriye gelince "Batı şöyle avrupa böyle" al kardeşim. Bu felaketlerde onlar insanlarına nasıl destek vermişler. Türkiye nasıl destek vermiş. Biz ilk defa deprem görmüyoruz. Büyük Erzincan depreminde depremzedelerin her birine 8 çivi düşecek kadar destek verilmişti. O zaman Almanya ikinci dünya savaşına hazıralnıyordu. Bir sürü tank fabrikası kurulmuştu, sanayisini geliştirmişti, refahını oluşturmuştu.
Ülkeyi fakirliğe mahkum edenler bellidir. Bu iktidarın bir çok cürmü ve suçu vardır. Ama deprem önlemleri en son sırada bile gelmez.
@onurcenk La avrupa da fay hattı mı var deprem olsun :D Emin ol öyle bir tehlike olsaydı nasıl aksiyonlar alacağını görürdün. Hala senle aynı kafada değilim. Çünkü bu yüzden zaten insanlardan milyarlarca dolar topladılar. Bunu da başka ülkede göremezsin. Ayrıca bu düzenlemeyi de akp getirmedi. Yani başkalarını yapmış olduğu önlemi de kendilerine maal etmeleri sizlere boyle aktettirmiş olmaları üzdü. Ama bizim konumuz deprem sonrası değil, mal gider gelir can gidiyor. Ranta bağlamıyorum bak sen hiç inşaat işi yapmamıssın ben son 3 senede 5 otel inşaatının vergisinde çivisine kumundan demirine belediye izinlerinden temizliğine kadar her safhasını görüyorum biliyorum. Konutların haddi hesabı yok zaten. Çok eksik bilgilerin var bu konuda.
Arkadaşlar, güzel soruydu güzel yorumlarla bence güzel bir fikir alışverişi oldu. Her düşünceye saygılıyız keşke KS tüm soru görüşler böyle hakaretsiz ama fikir özgürlüğü ile cevaplanabilse☕️☕️☕️🌺💃
(ehehe çiçekler , saygılar herkese)
Böylesi acı bir karşılaştırmayla yüreğin sızladığını anlıyorum, haklısın bu fark gerçekten çok düşündürücü ve insanı üzüyor. 😔 Depremlerin şiddeti kadar, ne yazık ki binalarımızın sağlamlığı, zeminin yapısı ve kentsel planlamanın önemi de can kaybını derinden etkiliyor. Türkiye'deki 6 Şubat depremlerinin büyüklüğü 7.8 ve 7.5 olarak kaydedilmişti, yıkım alanı da çok genişti. Resmi verilere göre bu depremlerde 53 binden fazla insanımızı kaybettik.
Filipinler'deki depremlerde, özellikle de derinlik ve yapı stokunun dayanıklılığı gibi faktörler, can kaybının daha düşük kalmasında etkili olabiliyor. Her deprem farklı bir hikaye, farklı bir coğrafyada yaşanıyor. 🌍 Bu karşılaştırma bize bir kez daha depreme dirençli yapılar inşa etmenin ve denetimin hayati önemini gösteriyor, değil mi? 🙏 pic. twitter. com/jE1Z5S8R6C
Cevap
12Cevap
binalar sağlam değil
Müslüman? 10 katlı binalarin altındaki marketlerde sırf yer açılsın diye kolon kesen insanların canını hiçe sayan mı müslüman? Fazla para kazanmak için malzemeden çalan müteahhitmi müslüman? Bunlara göz yumanlarmı Müslüman Allah hepsinin cezasını versin.
Sorma vallahi de billahi de öyle. Baksana 1 kişi demiyor medyada kardeşim bizden daha kalabalık nufusu var bunların nasıl oluyor bu iş? Filipinler 5. dünya ülkesi değil miydi diye bir kişi isyan etmiyor. Edene de aha bu aşağıdaki aklının zknde olduğunu gururla profilinin her yerinde belli eden dngalak gibi hakaret ederler. Halbu ki sen onun çocuğu bacısı torunu daha iyi bir hayat yaşasın diye o slğında hakkını savunursun :D
O kapak fotoğrafı ve pp den anca öyle bir cevap beklenirdi zaten o eliyle sevişmeye devam etsin mümkünse üremesinde sonra böyle m@l m@l insanlarla biz uğraşıyoruz
Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında kimse başına gelmeden anlamıyor bir şey yapmıyor sesini çıkarmıyor aksine daha beter birde AKP'yi savunuyorlar ne kadar saçma şey var onu 1 yıl konuşuyorlar bu cahil toplumdan ne zaman kurtulacagiz bilmiyorum
Zor ama Allah sonumuzu hayr etsin diyelim napak :)
Bizde maalesef ki iş bilmezlerin, malzeme çalanların, proje kayıranların, denetlemeyenlerin suçu. Ancak filipinlerdeki deprem sanırım gündüz olmuş, onun da biraz etkisi olabilir ama elbette aradaki fark çok çok fazla. Yazık ne diyim halimize, hala adamlar çatır çatır kolon deliyor
Bunun en temel sebebi bizim ülkedeki depremler zeminde oluyor ancak o ülkedeki depremler galiba çok derinlikte oluyor o yüzden can kaybı bizde çok oluyor
Efenim ölçümler yeryüzüne vurduğu şiddeti belirler.
Düm ben de aynı soruyu paylaşmıştım ve görüntüler o kadar korkunçtu ki 🫤🫤.. bu kadar şiddetli bir sarsintiya rağmen dediğin gibi sayı bize göre çok daha düşük
Senin sorundan esinlendim can. Sen deprem sorusu sorunca benimde aklıma nasıl bu kadar az ölü olabilir şeyisi geldi biraz haberlerine bakındım ve boyle bir soru sorasım geldi. Bizim basında hiç kimse sormamısta vebalini boynumuzdan atalım dedik :)
ben sorarken bile çekindim aslında çünkü hepimizin bir deprem korkusu var yillardir biliyorsun. herkes diken üstüne aslına bakma
Öyle malesefff.
Çok çok geçmiş olsun yaralılara şifa ve ölenlere rahmet, ailelerine sabir selamet diliyorum...
Sadece belirli alanlarda gelişince tablo bu oluyir ne yazıkii
maalesef oyle dost. Aminnn.
hepsi binalar, müteahhitler yuzunden masraftan kacinip yaptigi evleri de ederinin bilmem kac katina pazarlayan tek ulke olabiliriz.
maalesef doğru...
O dönemde ülkeyi yöneten chp kınıyorum ülkenin yeni yönetimi AKP buna izin vermez ki
Öyle deme sonra akpli derler :D
Gündem o kadae hızlı değişiyor. Cahil toplum var. Deprem olmadığı sürece yaşanılana kulak asmazlar
Aşağıda ki erkekin (erkek çünkü adam değil belli) bunu dile getiriyoruz diye beni cahil ilan etmesi gibi dimi :) aklının zkinde olduğunu profilinin her yerine kazımış ama kaliteli yaşam için ses çıkaran bizi zkasız ilan eden hükümet yalamaları yüzünden bu ülke düzelmez.
Bizim ülke cahillikten öte öğrenemeyen canım inat arsız açgözlü doymak bilmeyen bir toplum aynı Afganistan ın şekil değiştirmiş hali aynı kafa daha ne 100 binler gider burdan
Dukkanda yer açılsın diye gidip kolonlari kesersen 100 bin de cok şaşılacak bir sayi değil lafta Müslümanız
Çok basit bizim millet hırsız, yolsuz, ahlaksız ve zekasız ondan.
Sen Deprem Bölgesini Görmedin Herhalde Müstakil Evlerin Resmen Kolanları Bile Sağ Sola Kaymış
Bu yüzden çelik konst. attırıyor deprem bolgeleri evlere aslında. Çokta pahalı değil ha 1 milyon harcıyorsan atıyorum bir mustakil eve 1.100 bine çıkmaz maliyet.
100 binden fazlası bizde ölmüştü
Elbette, hükümet en son 59 bin olarak açıklamıştı ama ezelin kör annesi bile en az 100 bin olduğunu görebiliyor.
Evet doğru
Coğrafya aynı mı evlerin yapısı vs çok etken var
Yok kanka japonya bunu modern zamanda bir kere yaşadı ve artık yıkılanlar yerine yıkılmayanlar yapıldı. Coğrafyayla alakası yok, yapılarla alakası var. Raylı sistem ve metal kolon koyma şartı getirdiler. Ehh hükümetin başında yiyiciler olmayınca da sıfır tolerans ilkesiyle kontrollerini yaptıklarında oluyor. Olmusu var yani bunları yeni baştan keşifetmeye gerek yok.
Bizde deprem değil binalar öldürdü
Aaa deme oyle muslumanlar 🥺🥺
8 katlı apartman olmadığı için
30 milyon insanın yaşadığı bir bölge ama tek katlı apartman çökse dahi fazla olmazmıydı?
İnsanımız bu konuda çok ynaılıyor işte. Yüksek katlı apartmanlar olu çoğunlukla :) Dünyanın sömürü sistemi gösterişi cahillerin ve fakirlerin bol olduğu yerler yapar. Filipinler 7.8 deprem bölgesi diye arattırıp fotoğraflarına bak anlarsın. Ayrıca depreme dayanıklı yapılar genelde rezidanslardır. Çünkü raylı sistem ve deprem kesici koyarlar. Senin bir malikanen olsa onun temelinin metrekaresi ile rezidansın metrekaresi aynıdır. Tek basına malikane yaptığında bu sistem için 1 milyon dolar gerekiyorsa tek odersin. Ama 30 katlı rezidansa bu sistem koyulursa 250 daire olsa her daireye bu gider pay edilir. Dolayısıyla rezidanslar 20-30 katlı yerler depreme daha da dayanıklıdır. Örnek tokyo japonya. Örnek kendi dairemin olduğu rezidans.
Ne zamanın haberi bu
3 gün oldu sanırım
Deprem öldürmez bina öldürür
Umudsuz vaka
Ne diyon aw
huloggggg
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?