1 ayHerhangi bir ideolojiye kendimi hapsetmem. Genel dünya görüşüm sosyal demokrat, sosyalizme daha yakın, ulus devlet anlayışını savunuyorum. Tam Bağımsız Türkiye savunucusuyum. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının tüm yurttaşlar tarafından benimsenmesi ve içselleştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Cumhuriyet ve laiklik inancım her zaman hat safhada. Kendimi Kemalist olarak tanımlamıyorum ancak Atatürk çizgisinden çıkılmamasının mevcut dünya düzeninde en doğrusu olduğunu düşünüyorum... Sosyalizme gelecek olursak o bir ütopya...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 ayHayır değilim. Asla fanatizm taraftarı da olmadım. Atamız Allah rahmet eylesin kabri nurlarla dolsun mekanı cennet olsun vatanımızı bize hediye etti. Cumhuriyeti kurdu ve bize toplum olmayı öğretti. Hakkını asla ödeyemeyiz ve Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuza kadar çok seveceğiz.
00 Yorumla
- Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u 1 ayAtatürkçüyüm. Türkçüyüm. atamı çekemeyen zorunda giden varsa söylesin onu da hayatımdan çıkartırım.
50 Yorumla
u 1 aySonuna kadar
22 Yorumla- 1 ay
Teşekkür ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Benim için önemli olan, çağdaş, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışıdır. 🇹🇷 Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesindeki eşitlik, özgürlük ve adalet ilkeleri her zaman rehberimdir. Özellikle kadın hakları, insan hakları ve sosyal adalet gibi değerleri savunarak toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlıyorum. Bu yolda tarafsız ve objektif bir duruş sergilerim. ⚖️
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
1 ayTürkçüyüm, Atatürk'te öyleydı o yuzden kemalıst dıye bı kavramı kabul etmem. Türklük daha geniş ve köklü kavram Ata'mızda boyle olsun ısterdı bence. Kendı ulkesını mılletını ırkını seven benımseyen yucelten her dusunceyı severım. Olması gereken bu.
00 Yorumla
1 ayKemalizm zaten Rasyonalizm'in çakması gibi bir şey. Sadece Atatürk merkezli bir düşünce sistemi. Ben rasyonalist bir insan olmakla beraber Atatürk'e sevgi ve saygım hat safhadadır. Bu ister istemez Kemalizm ile örtüşmekte ama ben kendimi hiç Kemalist olarak nitelendirmedim.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 ayZorla dayatılan ve askerken yonetime gecen insanlara hep şüpheyle bakarım. Ozellikle de hic ingiliz oldürmeden ingilizlerden nasıl kurtardığı konusunda soru isaretlerim var. İlk secimler neden ingiliz isgali d3vam ederken yapildi? Veya tam. da. ingiltere ve yunanistan anadoluyu paylasmakta anlasamayip kavgaya tutustugu binlr anda yunanlar denize dokuluyor ama 1 tane ingilizin ayagina tas degmiyor falan. Bu tur sorularim c3vaplairisa düşünurüz😊
037 Yorumla- 1 ay
Dedi tarih cahili.. Neden gizleniyorsun peki açsana profilini
Cevap sahibi1 ayNapcan açsam?
Cevap sahibi1 ayTarih cahili dedin nesi yanlis onu anlat profuilimi. napcan?
- 1 ay
Sen aç bi bilelim vatan hainlerini
Cevap sahibi1 ayVatan haini goreceli bir tabirfir bazisi 600 yillik vatanini yikanlara ve onlarin yalakalarina hain der bazisinda ele gecirenlere yalakalik ederken vatanina sahip cikmayacalisanlara der. Vatan haini gormek istiyorsan galerini aç uzun uzun izle
Cevap sahibi1 ayBide kulyanbeyi gibi ac hele falan diyor ya😂 profildeki sensen baya komik duruma dusuyorsun farkinda degilsin.. 4 yasindaki yegenin falan varsa atarlaninca nasil hosuma gider ya oyle bi his olustu sadece otesi degil..
- 1 ay
Bak bu tipler şey zannediyor osmanlıda hiç problem yoktu Atatürk geldi dedi bana ne bana ne koltuk benim olacak vuracam kırbacı vuracam kırbacı. Bu beyin fukaraları o zaman osmanlı devleti diye bir şey kalmadığının padişahın ingilizlerle anlaştığının falan bilgisine nail değiller kanka uğraşma derim. @FOSİLbirÜYE . İçinde bulundukları 25 seniyi bile analiz edecek yetenekleri yok bunların o zamanları bilmelerini bekleme.
- 1 ay
@psychoparadıse aynen fesli hain kadir itinin yalanlarını youtube dan dinleyip dinleyip boş beyinleriyle bu ülkenin kurtarıcısına saldırıyor yunan tohumları. Ayrıca kendilerinde zerre yiğitlik erkeklik türklük olmadığı için anca gizliden havlıyorlar köpekler.
Cevap sahibi1 aySon yazan mantikli konusuyor ama eksik..25 seneyi analiz eden bi zahmet 100 seneyi de analiz etsin. Osmanli dinden uzaklastikca hataya dustu tum imparatorluklar gibi gunu gelince igal. edilip ele gecirildi. Ama bu demek degildir ki ele gecirenlere alkis tutacagız. Benim anlatmak istedigim bu. İmparator ingilizle niye anlassin ne karsiliginda soyadini tasiyan ulkeyi satsın? Sadece zorunda birakildi cunku. gucsuzdu.
- 1 ay
@FOSİLbirÜYE Ehehe hakaret etmekle adam olcaklarını bilsem ederim. Doğru bilgiyi vermek lazım. Fesli deli kadir tarihçi dğeil komplo teorisyenidir. ARkadaşın ingilizcesi almancası neyin varsa bu sitelerden girsin bir araştırsın. Keanu reeves te aktor rihannada şarkıcı deli kadirde de conspiracy theorist olduğunu görecektir. Kendisinin ilk çıkardığı kitaplar donemide zaten unvanı buydu. Ayrıca 2 kere vatan hainliğinden yurttan kovuldu. Bilmezler ki kimlerin takipçisiler. Her sene ingiltereye hizmet edenler ödül töreninde yer aldığını orada sakallı cübbeli muslimanların olduğunu falan ne bilsin garibim. Açıyor yourubeden deli kadiri açıyor tv den a haberi 3-5 komplo torisyeni ne demiş ona inanıyor. Millete inanacağına neler yaptığına baksa anlayacakta, bu deliler neler yaptığına da kulp uydurdukları için onu da yalnıs bakacak kendi bilinci olmadığı için düşünebileceğini zannetmiyorum. He bu arada komplo teorisyeni ne demek onu da anlatıyım zira anlayamaz bu ( yaşanmış olayları ele alarak ''ya boyle olsaydı'' senaryosu üzerinden yola çıkarak olası bir senaryo yazan aktivistlerdir.
- 1 ay
" ingiliz oldürmeden ingilizlerden nasıl kurtardığı?"
İnsan yalan atarken utanır. Yüzü kızarır. Tarih ortada, aç oku.
İngiltere hükümeti ve Fransız hükümeti, WW1 sonrası kendi ülkesinde ordunun terhis edileceğinin sözünü verdiler ve halktan da bu konuda büyük baskı vardı.
Bak bu discharge ve demobilization üstüne:
www.longlongtrail.co.uk/.../
1918 de 3.5 milyondan fazla olan asker sayısını, aşamalı olarak 900bine ve sonrasında da 2019 sonunda 300 binlere düşürdü.
, Birleşik Krallık o sırada hala kolonilerini yöneten bir ülkede. - 1 ay
Buyur kırmızılar kolonileri. 300 bin askerle buradaki topraklarını korumanın yanında sence Anadolu gibi zor bir araziye, WW1 sonrası asker çıkaracaklarını mı bekliyorsun? Öyle ise cidden gerçeklikten uzaksınız. WW1, yaklaşık 15-20 milyonun insanın ölümüne sebep oldu (sivil + askeri). Kazananlar bile kaybetti. O dönem kimse savaş istemiyor.
İngilizler işte o yüzden kendi askerlerini değil, Yunan ordusunu soktu çünkü Venizalos zaten bu konuda istekli. Kendisi istiyor İzmir'i ve işgal edebildiği kadar alanı.
Şimdi karşında senaryo şu:
- Savaştan bıkmış bir halk
- Anadolu'da direnmeye niyetli, başlarda parça parça zamanla örgütlenecek bir Türk halkı
- 5 yıl sonra kışladan çıktıktan sonra kız gören azgınlığında da elinde Venizalos var.
Sen kendi ordunu mu sokarsın halkın tepkisini kazanma pahasına, yoksa Yunanlıları mı kullanırsın?
Ayrıca 100 kadar İngiliz askeri de hayatını yine kaybettiler. Yani 1 tane bile ölmedi tamamen yalan.
The vast majority of British casualties were limited to minor skirmishes, isolated naval landings—such as attempts to seize Mudanya—and localized incidents in Constantinople (İstanbul ) or the surrounding straits during the 1922 Chanak Crisis. - 1 ay
- 1 ay
@ThisTimeForReal Yüreğine sağlık. Dİyorum ya açsa baksa anlayacakta onune konana inandığı için yanılıyorlar. O donem sadece Türkiye değil hindistan ve afrikadan da çekildi ingiltere çünkü ada da halk ayalklanarak artık çocuklarımız yabancı topraklarda şehit düşmesin düye ülkeyi ayağa kadlırdılar ve hükümeti devirdiler. Bunları bilmiyorlar. Şey diyorlar atatürkl ingilizle anlaştı yoksa mal mı neden çıksın ingiliz asjkfbashja Anlayacağı şekilde sadeleştirmek istedim.
- 1 ay
@ThisTimeForReal zaten ingilizler ve fransızlar sırf çanakkale savaşında toplamda 250 bin civarı asker kaybetti bir daha türklerle çatışmayı göze alamadılar ve zaten İngilizlerle fransızlar 1. Dünya savaşında almanlarla girdikleri mücadelede avrupada da milyonlarca asker kaybettti ekonomileri ve nufusları çöktü. Türklerle başetme güçleri kalmamıştı. Onun için de işi yunanlara havale ettiler onlar da yenilince eşek gibi çekilmek zorunda kaldılar
- 1 ay
@psychoparadıse Sanıyorlar ki, kahve mahallesinde konusup birbirini kandırdıkları gibi cahil herkes.
Ben, şu an Selim hoca'nın hafta hafta Kurtuluş Savaş'ı serisini izliyorum. O dönemin yazışmalarını, gazete başlıklarını ve haberleri kaynak sunarak yapıyor yayını.
İStanbul Hükümetine nefretim tamamen tavan yaptı. O kadar satılmaz ülke. Vahdettin'e kalsa Topkapı Sarayı kalsın, bana yılda şuı kadar altın verin, gerisini napıyorsanız yapın dicek.
Bunlar gelmiş hala Atatürk'ü pokluyorlar.
Cehalet tamamen - 1 ay
@FOSİLbirÜYE O kadar asker kaybetmediler. Çanakkale Cephesinin toplam asker kaydı 100-150 bin arası asker hayatını kaybetti.
Yarım milyona yakın zaiyat var. Zaiyat ölü demek değil.
Cevap sahibi1 ayOsmanlının canakkale zaferine çökmeyle. olsaydi. keske😂 kurtulus savasini anlatin biraz. İlk secimlerin tarihini arastirin ingilizlerin gittigi tarihe bakin tarih profu aynstaynlar. Bir de son bi soru fotograflarda elini acmis dua ediyor bazen. Acaba o sira gokten infigi sanilan kitaplardaki dogmalara ki dua ediyor? Savasirken el actiklarina savastan sonra yonetime gevince savas mi aciyor durumu aciklarsaniz sevinirim. Birk klavye delikanlisi oburu de qnlasa hakaret ederim diyor. Kaliteniz ortada. Benim ekmegime yag surdunuz kimin ne oldugu belli oluyor emeklerinizden dolayi tesekkur ederim
Cevap sahibi1 ayBrnim. amasi. gozu donmus azilı tiplere laf anlatmak degil zaten o kadar enayi degiliz cok. şükür. amacim okuyanlara fikir vermek
- 1 ay
Şu sohbeti, abartısız kahvede sigaradan dişleri sararmış, yazılanı söyleneni anlamayan aamcalar yapıyor.
Biz okuyoruz dostum merak etme. Sen kendin araştır. Tarih, mahalle ağzıyla yazılmaz.
Yazanlara da deli diyoruz zaten - 1 ay
https://www.youtube.com/watch?v=KifBzmrg11k
Al bu seriyi biraz izle. Bilgilen. - 1 ay
@ThisTimeForReal neyse detaylarda boğulmayalım sonuçta o zamanın nüfüslarını düşünürsek 250 bin kişinin ölmesi ya da savaşamayacak halde sakat kalması ya da kaybolması demek o ülke için yıkım demektir. Ayrıca İngiliz ve Fransızların avrupadaki cephelerde kaybettikleri yüzbinlerce askeri ve ülkelerin ekonomilerini çökerten savaş giderlerini de hesaba katamıyor arkadaş. Neden İngilizler geri çekildi diyor ya.
Ben de cevap veriyorum
Çünkü Atatürk İngilizlerin adamıydı. Atatürk'ü çok sevdikleri için çekildiler geriye.
Cevap sahibi1 ayTamam tarihleri yaz o zaman. Sorularim basittri cevap ver. Niye sadece saydiriyorsun ailenden duydugun seyleri. Bana sorularima cevap ver sen tarih kitaplarindan ogrenmissin ya yaz tarihleri evlafım
Cevap sahibi1 ayBide mollalarla poz verirken elini kime açıyordu? Sorular basit
- 1 ay
@FOSİLbirÜYE
Orası öyle. Yahu Fransa geri kalkınamadı WW1 sonrası. O kadar yıkıldılar ki, ortalık Amerika'ya kaldı.
Almanlar geri yükselirken savaş çıkacak korkusuna her şeyine okey dediler (Appeasement Policy). Bu da sonradan WW2 getirdi zaten.
Arkadaş sanıyor ki, başkaları tarih okumuyor. - 1 ay
Benim dediklerimin tarihi belli zaten. Ben ansiklopedi miyim, her bilgiyi aklımda tutayım? Siz manyak falan mısınız? ahahha
Elinizde internet var. Kaynaklar var. Araştırın. Ben sizi bir öğretmen gibi yönlendiriyorum şu an. Sizin elinizde doğrulara açılan bir yol var.
Size gerektiği kadar kaynakta sunarım. Ama sen bana şu aşağıda atacağım resme inanların analttıklarını anlatırsanız ben size gülerim anca.
www.malumatfurus.org/.../...ruk-raporu-500x324.jpg - 1 ay
@ThisTimeForReal aynen buna inanan milyonlarca cahil mal dolu ülke. İsmet inönü hayranı değilim ama herif batı cephesi komutanlığı yapmış ama asker kaçağı sanan akkoyunlarla dolu ülke
- 1 ay
@FOSİLbirÜYE İsmet İnönü, harika bir ikinci adam oldu.
Ayrıca İkinci Dünya Savaşı sırasaında da Türkiye'nin başında olması gereken en doğru adamdı.
Barış zamanı politikaları tartışılır.
Cevap sahibi1 ayEvladim bilmiyorsan ne diye ahkam. kesiyirsun. tarih sormuyorum o zaman once mi sonra mı secimler bilmiyorsan da google a yaz ogren. Neyin pesindesin anlamiyorum ki cevabima. tebelles oldunuz ama basit sorularima cevap verin bir tanesine. Yok. kadir. yok mehmet amele sumugu gibi yapistiniz. Bilmiyorsaniz gidin isinize bakin.
- 1 ay
Sen bir şeye takılı kalmışsın, tarihten bir noktayı sapık gibi soruıyorsun. Tarihi, genel inceleme kabileyein yok. Bana bilmiyorsan diyorsun. Abi şaka mısın?
Bu ülke Atatürk'ten sonra gelişirken bu kadar tıkandıysa sizin gibi insanlar yüzünden öyle oldu. DP az zarar vermedi bu ülkeye iftiralarıyla - 1 ay
Mollalarla poz verirken elini Tanrı'ya açıyordu oldu mu gizli cehalet.
- 1 ay
www.youtube.com/watch
Kastettiğinde bu galiba. Al dinle
Cevap sahibi1 ayAi ne diyor sizini ivin bakin😄
Körler sağırlar birbirini ağırlar", bilgisiz, yetersiz veya aynı kötü niyet/düşünce yapısına sahip kişilerin bir araya gelerek birbirlerini övmesini, desteklemesini ve kendi aralarında durumu idare etmelerini anlatan bir atasözüdür. [1, 2, 3]
Dışarıdan bakanların onaylamayacağı yanlış veya niteliksiz işlerin, bu kişiler tarafından birbirlerine haklıymış gibi gösterilmesini ifade eder. [1, 2]
Bu deyimin anlamı ve kullanım detayları şöyledir:
Bilgisizlik ve Yetersizlik: Konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan kişilerin, yine kendileri gibi bilgisiz kişilerle bir araya gelip ahkam kesmesini ve birbirlerinin hatalarını görmezden gelerek desteklemesini vurgular. [1, 2]
Cevap sahibi1 ayKizin sorusunu da benim cevabimi da salın ozelden ne yapiyorsaniz yazin birbirinize. Bilim ilim irfan konusturun kralarda
- 1 ay
Tamam işte, sizi anlatmış. Kahve ağzında tarih konuşanlar sizsiniz..
- 1 ay
@ThisTimeForReal Kanka sana demişim ki ''hakaret etmeyle anlasalardı bizde ederdik'' yani aslında kibar bir dille hakarete gerek yok kanks bu şekilde bir şey çözemeyeceğiz anlamına gelir. Bunu bile anlayamayan andaval canım tutmuş benim bu söylemimle ona saldırdığımı iddia ediyor. Bu basit ve modern kelimeler ile yazılmış 1 cümlecik şeyi anlayamayan kazmanot Atatürk ün tüm hayarını bağlantılarını okumuşta fikir sahibi olmuş. Fıkra bu kadar uğraşmaya değmez.
- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 ayKendimi kalıplara sokmayı sevmiyorum. Mustafa Kemal Atatürk ün milleti ve Türkiye cumhuriyeti için yaptıklarını ve yapmak istediklerini destekliyorum. Kaldıki kemalistim diyenleri din zanneden denyolar var.
30 Yorumla Gündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. Evet kemalistiz bu ülke onun sayesinde kazanılmış şimdi keşke yunan galip gelseydi diyen zavallı Osmanlı bozuntuları ortada hakaret ediyor bu ülkeyi geri çekmek için hep kutsal dinimizi kullanan almazlar amerikan İngiliz ajanlaridir
10 Yorumla
1 ayYeni Türkiye'nin pusulasının K noktası her zaman Atatürk'tür.
Atatürk'ü anlamak öğrenmek mühimdir. O yüzden başka bir şey olmamız, vatan hainliğidir.
20 Yorumla- Gündem konusunda 415 cevap paylaştı.
1 ayTürküm.
Cevap olarak yeter sanirim. Hayir diyenler genelde kendilerine Türk de diyemiyorlar.
20 Yorumla - Gündem konusunda 837 cevap paylaştı.
u 1 ayAtatürk'ü din yapan, ilah yapanlardan değilim. Kemalist değilim.
20 Yorumla Hayır türkçü ve ittihatçıyım
Başbuğ atatürkte
Gönlümüzdedir her zaman10 Yorumla
1 ayKemalist değilim ama Atatürkçüyüm. Hiçbir şey "ist" takısı ile olanından olmam.
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m 1 ayDeğilim diyen ile gram ilgilenmem var olanların kıymeti yeter bize.
00 Yorumla
1 ayKemalist değil Müslümanım.. Kemalistlerin de azılı düşmanıyım elhamdülillah..
00 YorumlaAtatürk e saygım çok büyük ve çok severim. Ama ideolojik olarak kemalist sayılmam.
00 Yorumla- Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u 1 ayEn âlâsından hem de 😻. Atam da atam 😻🩷🤘.
00 Yorumla Bir Türkün kemalist olmama gibi lüksü yok bence.
50 Yorumla- Gündem konusunda 702 cevap paylaştı.
1 ayAtam olarak görüyorum kemalistimdir herhalde
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayKemalist degilim. Mustafa Kemal Atatürk ve Hz. İsa ögretilerine göre yaşamaya çalışıyorum.
03 Yorumla
Cevap sahibi1 aysagcı degilim, solcu hiç degilim.
Faşist degilim, solcu hiç degilim. Kim oldugumun farkındayım ona göre yaşıyorum.
Cevap sahibi1 aySagcı ve solcu ayrım yaparak yaşarken ya da taraf tutarak yaşarsan hayatta -0 olarak gidersin.
Cevap sahibi1 aysagcı, soşcu degilim, en büyük beşiktaş 😂😂
1 aySonuna kadar 🌼
50 YorumlaEvet
60 Yorumla- Gündem konusunda 419 cevap paylaştı.
1 ayHer zaman Atamızın yolundayız.
20 Yorumla Kemalist değilim. Atatürkçüyüm🇹🇷❤️
20 YorumlaKuvaie milli yolundayiz
20 YorumlaGündem konusunda 336 cevap paylaştı. kemalizm yaşasın
20 Yorumla
1 ayPusulam daima O'nu gösterir
20 YorumlaÇok şükür yolumuz doğrudur :d
20 Yorumla
1 aybu hayatta herşeyin fazlası zarardır..
00 YorumlaNe mutlu Türküm diyene! Sonuna kadar...
00 Yorumla
1 aySonuna kadar 🐺🇹🇷
00 YorumlaGündem konusunda 760 cevap paylaştı. Hayır değilim
00 Yorumla
1 ayOnun ışığındayım Kemalistim
00 Yorumla
1 ayKemalist değilim, saygı duyuyorum.
00 YorumlaGündem konusunda 504 cevap paylaştı. Büyük saygı duyuyorum ama onu bucu değilim.
01 Yorumla
1 ayTabiki de
40 Yorumla
m 1 aySonuna kadar
30 YorumlaEvet Atatürkçü 🇹🇷
20 Yorumla
1 ayAtatürkçüyüm. 🤍
40 Yorumla
1 ayEvet
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayElhamdulillah değilim
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayHayır Kemalist değilim
00 Yorumla
1 ayEveettt canım Atam🫠🥰❤️🌸
20 Yorumla
1 aySonuna kadar.
20 Yorumla
1 aySonuna kadar
20 YorumlaAtatürkçüyüm
20 Yorumla
1 ayKemalistlere Çılgın Türkler denir. 😎👍
20 YorumlaDeğilim..
20 YorumlaYeterince
20 Yorumla
u 1 ayEvett 🇹🇷
10 YorumlaKemal’im
10 YorumlaSonuna kadar
00 Yorumla
1 ayevet.
00 Yorumla
1 ayAtatürkçüyüm
00 Yorumla
1 ayAtamı seviyorum
00 YorumlaGündem konusunda 657 cevap paylaştı. Evett
00 YorumlaEvet
00 Yorumla- Gündem konusunda 534 cevap paylaştı.
1 ayDeğilim
00 Yorumla
1 ayDeğilim
00 YorumlaEvet öyleyim xkxkk
00 Yorumla
1 ayElhamdülillah müslümanım
06 Yorumla- 1 ay
@HADİGİDELİM34 lan canımsın zaten Mustafa Kemal Müslüman’da
- 1 ay
Ahirete göçtüğünde anlarsın müslüman mıydı değil miydi
- 1 ay
Inandığın gibi yaşa İnsan sevdiği ile beraberdir dünyada da ahirette de
- 1 ay
Buraya yazdığın benim göremediğim kelimeleri sana fazlasıyla iade ediyorum başkasının sorusuna ve diğerinin yorumuna Musallat olma
- Gündem konusunda 586 cevap paylaştı.
1 ayYok Kamalist değilim
00 Yorumla Anti kemalistim
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem