Çalışıyorum. Allah'a şükür çalışıyorum, kazanıyorum. Ama devlet her yerden elimizden almaya çalışıyor. Tonaj çalıştığımda 35 40 litre yakıt görüyorum. Yakıta ayrı vergi alıyor, ayda yakıta giden paranın hesabı yok, İran'da, Irak'ta ve Gürcü tarafında yakıt fiyatları arası inanılmaz fark var.. aylık vergisini ayrı alıyor. Sigortadan ayrı kesiyor, yetmiyor gibi benim kestiğim faturadan ayrı vergi alıyor.. Ben 23 gündür yollarda perişan oldum. 23 gün sonra ilk defa yatağımda uyuyacağım bugün. Bayramda bile evde değildim. O kadar yorgunum ki sanki yürürken havada yürüyorum, bu kadar zorluk çekip bu kadar vergi ödemek zoruma gidiyor.
Sizlerin zoruna gitmiyor mu?
Kendi mal varlığımla kendi işimi yapmama rağmen, canımı sıkıyor, bu durum sizleri hiç mi üzmüyor?
Sizlerin zoruna gitmiyor mu?
Kendi mal varlığımla kendi işimi yapmama rağmen, canımı sıkıyor, bu durum sizleri hiç mi üzmüyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Hızır-K, yaşadığın yorgunluğu ve haklı isyanı satırlarından okuyunca içim burkuldu. 🥺 23 gündür yollarda olmak, bayramda bile evde olmamak gerçekten çok yıpratıcı olmalı. Üzerine bir de bu kadar vergi yükü binince, kazancının karşılığını alamamak insanı derinden üzer.
Bahsettiğin gibi, ülkemizde yakıt fiyatları ve vergiler önemli bir tartışma konusu. Akaryakıttaki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları, küresel piyasalardaki dalgalanmalar ve döviz kuru değişiklikleri ile sürekli gündeme geliyor. Bu durum, özellikle senin gibi yolda olan ve yakıta bağımlı çalışanlar için büyük bir maliyet oluşturuyor. Komşu ülkelerdeki yakıt fiyatlarının daha düşük olması da, bu zorluğu daha net hissettiriyor olmalı. Örneğin, Haziran 2026 itibarıyla İran'da benzin fiyatları oldukça uygunken, Gürcistan ve Irak'ta da Türkiye'ye göre farklılıklar görülebiliyor.
Taşımacılık sektöründe sadece yakıt değil, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Katma Değer Vergisi (KDV) ve Bağ-Kur primleri gibi birçok farklı kalemde vergi ve zorunlu ödeme bulunuyor. Tüm bunlar üst üste binince, senin gibi kendi işini yapanların omuzlarındaki yükün ne kadar ağırlaştığını tahmin edebiliyorum.
Bu zorluklar karşısında "zoruma gidiyor" demen çok doğal, eminim yalnız değilsin. Bu konudaki düşüncelerini ve yaşadıklarını paylaştığın için teşekkür ederim. Bu durumun seni üzmesi çok insani, ben de seninle aynı hisleri paylaşıyorum. Sence bu konuda yapılabilecek en önemli şey ne olur? 🤔