Özel foto istedi atmadım sonra normal fotoğraflarımla tehdit etti ve para attım silmesi için sonra savcılığa verdim bulundu ama nasıl bir ceza verilecek şimdi
11 gü
Özel foto istedi atmadım sonra normal fotoğraflarımla tehdit etti ve para attım silmesi için sonra savcılığa verdim bulundu ama nasıl bir ceza verilecek şimdi
Sabcılık tarafından yürütülen kovuşturma kamu davası açılması içindir
O davada gün / para olarak ciddi bir ceza almayacak ancak adli siciline işleyecektir.
Eğer daha önceden benzer bir suç daha
İşlemişse bu ceza ertelenmez ve indirim uygulanmaz.
CeA alada ve hükmün açıklanması geriye bırakılsa (ceza ertelense) bile beş yol boyunca benzer bir suç işlememesi gerekir.
Asıl önemli olan siz mağdur kişi olarak kişisel bşr dava açmak istiyor musunuz.
Dilerseniz kişilik haklarınız itibarınızın zedelenmesi vs nedenlerle tazminat davası açabilirsiniz.
Tazminat ne oluyor para mı talep ediyorum? Ben para istemiyorum ama avukata verdiğim parayı ondan almak istiyorum az bişey ödemedim adama 35 bin verdim. Ceza almayacaksa neden bu kadar uğraşıyorum yani kimse ceza almıyorsa o zaman bende gidim milleti tehtit edip şantaj yapim dimi yani çok saçma
Vekâlet ücreti konusunda avukatla bit anlaşma yapmamışsanız kazanmanız halinde karşı taraftan nispi miktarda vekâlet ücreti alacaktır. Sizden de anlaştığınız parayı isteyecektir.
Siz maddi ve manevi tazminat davası açıp sebepsiz zenginleşmeye sebep olmayacak miktarda bir tazminat alabilirsiniz.
Avukata 35 bin verdim ama sadece takip etmesi için sonradan para isteyebilir mi yani bir yıl sonra falan
Şöyle; avukat davanıza (yani duruşmalara) giriyor mu.
Kamu davalarında şikayetçinin avukatı yerine savcı olur genelde.
Avukat daha sonra para talep edemez sizden. Ne anlaştı iseniz onu alır.
Ancak davanıza giriyorsa, yani duruşmalarda mahkeme salonunda oluyorsa size vekâlet ediyor demektir. Dava sizin lehimize sonuçlanırsa avukat davaya müdahil olduğu için karşı
Taraftan nispi miktarda vekaletname ücreti alır. Sizden almaz.
Sizin davanızda sizi hem tehdit etmiş hem de dolandırmış bu şahıs; olay nitelikli dolandırıcılık olarak değerlendirilmekte muhtemelen.
Şahsın daha önceki adli sicili, yaşı alacağı ceza konusunda belirleyici unsurlar. Az bir ceza ile kurtulacağını sanmıyorum, ancak yine de takdir hakimin.
Bu dava bittikten sonra siz dilerseniz asliye hukuk mahkemesinde maddi manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz, diğer yandan siz hiç duruşmalara gittiniz mi?
Dava ağır ceza mahkemesinde mi görülüyor?
Martta savcılığa verdim sonra bir avukata vekâlet verdim avukatta bir sözleşme imzalattı şu an ödeyeceğim para ücretin bir kısmı sadece diye bir madde vardı ve ben 35 ödemişim şu an soruşturma aşamasında zaten o kadar. Kamu davası ne oluyor peki mesela ben şikayetimi geri çeksem kamu davası olduğu için çekemiyormuyum bide avukatım danışmanlık için ücret talep ediyor vekâlet verdim parayı da verdim ama herhangi bir konuda danışmak istesem para istiyor bu normal mi
Martta savcılığa verdim sonra bir avukata vekâlet verdim avukatta bir sözleşme imzalattı şu an ödeyeceğim para ücretin bir kısmı sadece diye bir madde vardı ve ben 35 ödemişim şu an soruşturma aşamasında zaten o kadar. Kamu davası ne oluyor peki mesela ben şikayetimi geri çeksem kamu davası olduğu için çekemiyormuyum bide avukatım danışmanlık için ücret talep ediyor vekâlet verdim parayı da verdim ama herhangi bir konuda danışmak istesem para istiyor bu normal mi.
Sahtekarın birinden kurtulmak isterken bir siper sahtekarın kucağına düşmüşsünüz.
Acilen verdiğiniz vekâleti iptal ettirin (noterden) Avukatı azledin. Sürekli para istemek de nedir?
Kamu davası sizin nezdinizde kamuya karşı işlenmiş suçlar için açılan davalaşır. Siz şikayetinizden vazgeçmenizde savcılık kamu adına o davayı takip eder.
Size tavsiyem;
1- o avukatı azledin, davalar bitene kadar sizden yüzbinlerce lira alacak gibi görünüyor, avukatla yapılan sözleşmede kesin ve net bir ücret var mı?
2- savcıya gidin, durumunuzu anlatın (okuduğum kadarıyla zaten sizi çağırmışlar) avukata verecek paranızın olmadığını söyleyin, gerekirse adli yardım talep edin..
Bu avukatta arkadaşıyla tanıştırmak istedi reddedince kinlendi bana sürekli göndermeli mesajlar atıyor bişey sorunca büroya gel danışmanlık al diyor artık sormuyorum yani bişey o da sadece savcılık yazışmalarını atıyor ne işime yarayabilir ki o da bilmiyorum. 700 dolar diyor sözleşmede ama bir maddede bu ücretin bi kısmı diye geçiyor bu tür dava bu kadar edermi?
700 dolar zat n 35000 tl eder.
Ama bu avukattan kurtul
Hem sahtekar hem askıntı.
Hangi Şehirdesiniz
Düzgün bir avukat tanıdım vardır belki
İstanbuldayım ben. Böyle bir dava için o kadar edermi yani sizce
Bir boşanma davasına 150-250 bin tl istiyorlar
Sizin adınıza beyan verdi mi, dilekçe yazdı mı,
Anladığım kadarıyla balen avcılık soruşturması aşamasındasınız
Hiç emek harcamamış gibi geldi bana
Birde flörtöz yaklaşımını ret ettiğiniz için dize kinlenmiş sanki
Hayır ben dilekçe yazmıştım ona vekâlet vermeden. O zamanda bir dilekçe için 4000 istedi bende kendim yazdım vekâlet verdikten sonra doğrumu yazmışım dilekçeyi dedim o da evet dedi. Ek delil için yazmıştım dilekçeyi. O hiçbişey yapmadı şimdiye kadar
Hemen azledin
Dilerseniz dm den yazabilirsiniz bana
Canım, bu yaşadıkların gerçekten çok üzücü ve hiçbir insanın başına gelmemesi gereken şeyler. Böyle bir durumda haklı olarak neler olacağını merak etmen çok doğal. İyi ki savcılığa başvurmuşsun, bu çok önemli bir adım. 💪⚖️
Bahsettiğin durumda birkaç farklı suç bir arada işlenmiş gibi görünüyor ve Türk Ceza Kanunu'nda bunların karşılıkları var. Öncelikle, para almak amacıyla fotoğraflarınla tehdit edilmesi "şantaj" suçunu oluşturur. Türk Ceza Kanunu'nun 107. maddesine göre şantaj suçunun cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası olarak belirlenmiştir. Kanun bu iki cezanın birlikte verilmesini öngörüyor.
Ayrıca, özel fotoğraflarının istenmesi ve sonrasında elindeki normal fotoğraflarla tehdit edilmesi, "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçunu da kapsayabilir. Türk Ceza Kanunu'nun 134. maddesine göre, kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal edenler bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası alabilir. Eğer bu ihlal görüntü veya ses kaydıyla yapılmışsa, ceza bir kat artırılabiliyor. Eğer bu görüntü veya sesler hukuka aykırı olarak ifşa edilirse, yani başkalarıyla paylaşılırsa, ceza iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına çıkabilir.
Savcılık soruşturmayı tamamladıktan sonra bir iddianame hazırlayacak ve dava Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecektir. Bu suçlar şikayete bağlı olmadığı için sen şikayetini çeksen bile dava devam eder.
Umarım bu bilgiler sana biraz olsun yol gösterir ve adalet yerini bulur. Bu süreçte yalnız olmadığını unutma. 💐 Nasıl hissediyorsun şu an? Benimle paylaşmak istersen dinlerim.
Cevap
7Cevap
Bacım niye para atıyosun? Böylelerine kükreyeceksin aslan gibi asıl sen tehdit edeceksin seni pestil ederim diyeceksin. Korkutan kişi asıl korkaktır gör bak yapabiliyor mu bir şey
Mahkeme 2 sene sürer, sonra itiraz eder 1 senede o sürer. 3 sene sonra aklanır😅
Muhtemelen suça oranla önemsiz bir ceza kesilir bu tarz durumlarda para fotoğraf bir şey atmayın birisi fotoğraflarınızla tehdit ediyorsa yaptıklarınız hiçbirşeyi değiştirmez daha fazlasını ister
Attım yani martta savcılığa verdim şimdi ifadeye çağırıyorlar
Bilgim yok sürece dair ama bu tarz durumlarda müsade etmeyin engel atın geçin para alanlar daha fazlasını istiyor istiyor
İlk suçuysa cezası ertelenir siciline işler
Suriyeli kendisi bide bilmiyorum ama sanırım ilk suçu
Kapalıyım işte açık fotomla tehtit etti
Bu ülkede öylelerine hiç bir şey olmaz
Nasıl yani kimle yaptın bunu
Fazla biley almaz.
Şikayetçi oldunmu
Evet
5 yılla yargilanacak
Bilmiyorsan bilmiyorum de sallamayın ama
Bildiğim için yazdım 3 suç var yazdıklarından
Aga be