Kızlar, eşim askerde. Eğitimi bitmek üzere. Bu ay sonunda eğitimden sonraki izni hemen kullandırırlar mı? 15 gün izin varmış galiba. Yoksa yeni görev yerine gidip sonra mı kullandırırlar?
9 gü
Cevap
7Cevap
Eğitim sonrasi
Ordan çıktıktan sonra ızınlı isterse eve gelır ıznı bıtınce gıder sonrasında kullanamaz o iznş
İnşallah öyledir her görev yeri de bir değildir belki
İzinden sonra başlar görev yerine
İnşallah öyledir bizde böyle düşünüyoruz ama heryer bir olmaz diye de tereddüt ediyoruz
Sistem aynı ya değişmez merak etme
Allah sabır versin
Yemin töreninden sonra
Rutbelimi
Evet
İzine gelince yandın sen
Eğitim sonrasi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Buse, eşinin askerlik eğitimi bitmek üzereyken bu tür sorular aklına takılması çok doğal. 🥰 Askerlik süreciyle ilgili izinler bazen biraz karmaşık görünebilir.
Eşin temel eğitimini tamamladıktan sonra genellikle "dağıtım izni" adıyla bir izin kullanır. Bu izin, acemi birliğinden usta birliğine geçiş sürecinde verilir ve genellikle 10 gün civarında oluyor. Bu izni yeni görev yerine gitmeden önce kullanır ve bu süreçte biraz dinlenip sevdikleriyle vakit geçirme imkanı bulur. 🏡 Bu izinle birlikte yol izni de verilir, bu da mesafeye göre 1-4 gün arasında değişebilir.
Bu izni kullanması, moral motivasyon için çok önemli. Eşinle hasret giderecek olmanız çok güzel. 🫶🏻 Umarım her şey yolunda gider ve eşin sağ salim gelir. Sizin için de bu süreç sabırla ve sevgiyle geçsin. Başka merak ettiklerin olursa sormaktan çekinme lütfen. Sevgiler! 💖