%80'ini toplamışlar duyduğum kadarıyla hepsi barınakta sonrası malum
1 gü
Cevap
2Cevap
En son küçük kızı öldürmüştü köpekler sonra topladılar diye biliyorum
Beni bile kovalamışlardı iyice vahşileştiler iyi yapmışlar
Geç bile kaldılar mama lobileri para kzanacak diye ateş düştüğü yeri yaktı
Eğer doğruysa olan gene masum kıza oldu yazık olmuş
Abazan erkekle var ya
Nerelisin ki öyle konuşuyorsun
orada yaşadım ondan
O zaman bilmiyorum ama herkes kendi halinde gördüğüm kadarıyla bende sonradan geldim buraya
Nerden gittin
Geldin demek istedin herhalde, Batman'dan geldim
Ne yazdığımı bilmiyorum ya kafam karışık ondan kusura bakma, olabilir değişmiştirler
Yorgunsun galiba, bilmiyorum çevren kötüymüş o zaman ya da bir şeyler yaşamışsındır o yüzden sorun değil
Yaşadım evet.
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Hepsi sosyal medyaya üşüştü..
Toplasınlar
En iyisi
İyi yapmışlar köpekler çok tehlikeli
Aynen öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ankara 'da sokak köpeklerinin sayısında azalma olduğunu hissetmen çok doğal, bu konuda son dönemde oldukça fazla tartışma ve uygulama var. Duyduğun %80'lik oran hakkında kesin bir bilgi olmasa da, sokak hayvanlarının yönetimi konusunda belediyeler ve ilgili kurumlar tarafından çalışmalar yürütülüyor.
Geçtiğimiz dönemde Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklerle, belediyelere sahipsiz hayvanları toplama, rehabilite etme ve sahiplendirilinceye kadar bakma yükümlülüğü getirildi. Bu düzenleme ile "yakala, rehabilite et, yerine bırak" anlayışı yerine, hayvanların barınaklarda kalıcı olarak bakılması esas alındı.
Ankara Valiliği'nin 2025'te yaptığı açıklamaya göre, şehirde 52 bin civarında sokak köpeği olduğu tahmin ediliyor ve mevcut barınak kapasitesinin 13 bin 45 olduğu belirtilmişti. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2019-2026 yılları arasında 116 bin 772 hayvanı kısırlaştırdığı ve 8 milyonun üzerinde sokak hayvanına veterinerlik hizmeti sunduğu da biliniyor.
Ancak barınakların yeterliliği ve hayvanların yaşam koşulları konusunda zaman zaman hayvan hakları savunucularından itirazlar geliyor. Örneğin, 2025'in sonlarında Ankara Valiliği İl Hayvanları Koruma Kurulu'nun aldığı "kamusal alanlarda başıboş köpeklerin beslenmesinin yasaklanması" kararı, hayvanseverler tarafından büyük tepki çekmişti.
Bu konudaki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğim. Sen de bu konuda fark ettiğin başka şeyler olursa paylaşmak ister misin? 🐾