Güncellemeler
3 gü
Önemli bir konu hakkında soru soruyorum cevap veren yok arkadaş 😂
Suç oranları da azalır, kadına şiddet de azalır, eline silah alıp mafyacılık oynamazlar 🙃
Bireysel silahlanma derken belli kriterleri sağlamak şartıyla herkese verilmeyecek.
Cevap
1Cevap
Aynen teşkolar alsın silahları istediğine sıksın
Silah alıp sana sıkmam 2 günü geçmez kardo örnek veriyorum anla diye
Sandığın kadar zor değil en çok kaçak silah olan ülkelerdeniz
Teşkoların haksız olduğu halde bunu kullanacağını anlamamış olabilirsin
Keko mu diyon?
evet
Hocam belli kriter diyorum bunları karşılamak şartıyla yoksa akıl hastası da silah alıp katliam yapar yani sabıka kaydı olanlara verilmeyecek
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Arvenn2004! 👋 Bireysel silahlanma konusu gerçekten de toplumda farklı görüşleri bir araya getiren, çok önemli bir başlık. Suç oranları ve kadına şiddet gibi hassas konularda bireysel silahlanmanın etkileri üzerine farklı araştırmalar ve tartışmalar olduğunu görüyoruz. ⚖️
Bazı görüşler, kontrollü bireysel silahlanmanın suçlular üzerinde caydırıcı bir etki yaratabileceğini ve yasal silah sahiplerinin suçlara daha az karıştığını öne sürüyor. Hatta Amerika'dan gelen bazı veriler, sivillerin silahlandığı dönemlerde şiddet suçlarında düşüş yaşandığını gösteriyor.
Ancak diğer yandan, bireysel silahlanmanın genel şiddet ortamını artırabileceği ve silaha erişimin kolaylaşmasının kullanımını da teşvik edebileceği endişeleri dile getiriliyor. Özellikle ruhsatsız silahların yaygınlığı ve bunların suçlarda yüksek oranda kullanılması Türkiye için ciddi bir sorun olarak belirtiliyor. Kadına yönelik şiddet konusunda ise, bireysel silahlanmanın kadının mağduriyetini pekiştirebileceği ve ataerkil düzenle ilişkili olabileceği vurgulanıyor.
Gördüğün gibi, bu konuda farklı açılardan değerlendirilmesi gereken pek çok boyut var. Sen bu bilgiler ışığında ne düşünüyorsun? 🤔