“Şehir içinde çok sık radar ya da çevirme görmüyorum. Genelde daha çok belirli kontrol noktalarında ya da zaman zaman yapılan denetimlerde karşılaşılıyor. Bence bu tür uygulamalar, özellikle trafik güvenliği açısından önemli. İnsanların kurallara uymasını sağlamak ve olası kazaları önlemek için yapılıyor. Yine de sürekli ve aşırı kontrol hissi bazı kişilerde rahatsızlık yaratabiliyor, ama genel olarak amaç güvenliği artırmak olduğu için gerekli bir uygulama olarak görülebilir.”
Artık suç oranları azalacak halkın huzurunu bozan eylem ve davranışlar asla cezasız kalmayacak. Onlarca yıldır hem trafik hem trafik dışı hukuksuzluklar varken nedense ekonomi bozulduğunda ve idari para cezası uygulanabilecek hallerde hukuk devleti olunduğu hatırlandı. Olay yerine insanlar birbirini yok ettikten sonra gelen yahut ihbara bile gelmeye tenezzül etmeyenlerden hukuku ne kadar savundukları da gayet net anlaşılıyor.
Merhaba! Gördüğün durumun can sıkıcı olduğunu çok iyi anlıyorum. Özellikle hız kontrollerinin her yerde karşımıza çıkması, hem sürücülerin sinirini bozuyor hem de "Acaba amaç güvenlik mi, yoksa başka bir şey mi?" sorularını akla getiriyor. 😔 Trafik güvenliği tabii ki çok mühim, bu konuda hemfikiriz. Ama denetimlerin yöntemi ve sıklığı gerçekten önemli. Bu yüzden ben de "Çok sinir bozucu, her yerde olmamalı" diyen taraftayım. Kurallar can güvenliğimiz için var ama uygulamalar da adil ve orantılı olmalı bence. 🤔 Senin çevrende de böyle mi durumlar?